»

Razvijalci Cyanogenmoda so ustanovili podjetje in napovedali lažji namestitveni postopek

Ars Technica - Cyanogenmod je odprtokodna distribucija strojne programske opreme za pametne telefone in tablice, ki temelji na Androidu. Projekt je zaslovel predvsem z dodatnimi funkcijami, ki niso privzeto prisotne: deljenje mrežne povezave, boljše upravljanje dovoljenj programov, varnostne okrepitve in hitrejše delovanje okolja.

Včeraj pa se je projekt profesionaliziral (potihem se je že 17. aprila 2013) s podporo 7 milijonov dolarjev, ki sta jih primaknili podjetji Benchmark Capital in Redpoint Ventures. Nekaterim pa se zaradi tega že poraja vprašanje kako bo s pridobivanjem financ v prihodnosti. Zdaj lahko pričakujemo še več podpore in rednih posodobitev ter podprtih naprav (podprtih je že okoli 200 različnih naprav). Prav tako pa se bodo razvijalci zavzeli za večjo razširjenost Cyanogenmoda s prihajajočim namestitvenim programom, ki bo olajšal nameščanje na različnih napravah. Ekipa pravi, da bomo uzrli namestitveni program v nekaj tednih.

Preberete si lahko tudi odgovore na vprašanja, ki...

37 komentarjev

W8 Metro tema za rootane Android tablice

Slashdot - Microsoftov uporabniški vmesnik Metro, ki naj bi bil skupaj z Windows 8 na voljo letos oktobra, je že mogoče poganjati na določenih Windows 7 tablicah (vsaj 1GHz procesor, vsaj giga rama in po možnosti 1366x768 zaslon), od nedavnega pa obstaja tudi mod (tema) za rootane Honecomb in ICS Android tablice.

"Metro UI", delo britanskega razvijalca BroBot175 s foruma xda-developers.com, je star le nekaj tednov, vendar je poba zaradi izjemnega povpraševanja skupnosti pohitel in ga spravil do zavidljive stopnje (glej video). Na voljo je za Galaxy Tab 10.1, Asusov EEE Pad transformer, Kindle Fire, Acerjev Iconia Tab in nesrečni HP-jev TouchPad. Napravo je potrebno predhodno rootniti s Clockwork modom, potem pa zapraviti nekaj časa z...

24 komentarjev

Samsung potrdil: ICS-a za Galaxy S / Galaxy Tab ne bo

engadget - Samsung je sinoči na svojem blogu objavil precej žalostno novico, da za telefon Samsung Galaxy S (prvi) in prav tako prvi Galaxy Tab 7.0 ne bo izdal nadgradnje na Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Razlog naj bi bil v prešibkih strojnih specifikacijah - 1GHz enojedrni Hummungbird in 512MB RAMA naj ne bi zadostovala za poganjanje ICS-a - morda vanilla različice še, sigurno pa ne njihove izboljšane različice z...

114 komentarjev

CyanogenMod 9 (aka Android 4.0 ICS) na voljo za Nexus S

Extremetech - Prve pridobitve iz nedavne objave izvorne kode za Android 4.0 Ice Cream Sandwich so že na voljo. Kot poroča ExtremeTech, je razvijalcu Koushiku "Koush" Dutti po napornem tednu dni uspelo pognati Ice Cream Sandwich na Nexusu S. Podprte so že vse večje novosti, tudi Google Wallet in nastavljanje omejitev prenosa podatkov.

To sicer ni prvi ICS custom rom za Nexusa S, vendar naj bi za razliko od minuli teden izdanega Kwibootovega roma deloval bistveno bolj tekoče in brez zatikanj.

Večjih hroščev v trenutni Alpha 11 različici naj ne bi bilo in jo že priporočajo za osebno rabo, resni uporabniki pa raje počakajte na izid CM 9 v začetku prihodnjega leta. Kot je zdaj že v navadi, je mod že rootan, brez vsakršnega bloatware-a in in z nameščenim ROM Managerjem,...

67 komentarjev

Google objavil izvorno kodo za Android 4.0.1

Slashdot - Google je s slabim letom zamude izdal izvorno kodo mobilnega operacijskega sistema Android 4.0.1 Ice Cream Sandwich, se pravi različico, ki gre v prodajo ta četrtek s Samsung Galaxy Nexusom. Potegnete si jo lahko iz njihovih GIT repositorijev (kaj je GIT?), kar vam bo pobralo približno 45 minut čas in 9.2GB diska, vsaj po naših testih. Za prevod obstaja tarča "full_maguro", ki bo vaše računalo mirno obremenila za kar nekaj ur, oz. kot se je slikovito izrazil eden od komentatorjev:


Simply put, you need to be able to run Crysis in software emulation mode to compile ICS in a short time.


Izdaja vsebuje vse nedavne spremembe Androida, vključno z različico Honeycomb (veja 3.0, uporabljana samo za tablete) in spremembami po izdaji 2.3 Gingerbread. Gingerbread je bila tudi zadnja različica, za katero je bila vse do sedaj na voljo izvorna koda, saj je Google objave v začetku leta zamrznil. Uradno zato, ker je bil Honeycomb pripravljen v strašni naglici za izdajo Motorolinega ne preveč...

30 komentarjev

Samsung Galaxy Nexus

Še vedno ostaja precej droidov s starejšimi različicami.

vir: CNet
CNet - Danes zgodaj zjutraj sta Google in Samsung predstavila dolgo pričakovani telefon Samsung Galaxy Nexus (prej znan kot Google/Samsung Nexus Prime) s podporo za naslednjo različico Androida, Ice Cream Sandwich.

Najava bi morala biti že prejšnji teden na sejmu CTIA v San Diegu, a so jo potem predstavili za teden dni, iz spoštovanja Steva Jobsa. Nova napoved je bila objavljena kar na sveže registriranem twitter računu @android, ki ga je Google očitno uspel pridobiti...

72 komentarjev

Samsung pripravlja veliko, ukrivljeno novost

AnandTech - Čeprav še ni potrjeno, je najbolj verjetno ime tretjega člana družine Nexus Nexus Prime. Nekaj malega podatkov o prihajajoči Samsungovi napravi smo že ujeli, mnogi pa predvidevajo, da gre prav za Nexus Prime. Če povežemo vse napovedi, se te precej lepo poklopijo. Nedavno smo tako slišali poročila o napravi z Androidom, ki bo uporabljala zaslon z ločljivostjo 1280 x 720 pik, katere izdelovalec naj bi bil prav Samsung. Govorilo se je o diagonali okrog 4,5 palcev, kar se sklada s tokratno napovedjo. Samsung je namreč objavil videoposnetek, kjer poudarjajo prednosti združevanja dveh stvari, npr. mleka in piškotkov, kave in časopisa, reklamo pa so zaključili z logotipoma Samsunga in Googla.

Od tod razlog za povezovanje Samsunga z naslednjo...

56 komentarjev

Ice Cream bo združil lastnosti Gingerbreada in Honeycomba, prihaja v prihajajočih šestih mesecih

Takšen izgled prihaja tudi na mobilne telefone

vir: engadget
engadget - Pri Googlu so uradno potrdili, da lahko popolnoma prenovljen uporabniški vmesnik, ki ga je za Honeycomb zasnoval Palmov prebežnik in snovalec vmesnika webOS-a, Matias Duarte, na mobilnih telefonih pričakujemo s prihodom Ice Creama, za mobilne telefone naslednika Gingerbreada. Ice Cream (oz. morda celo Ice Cream Sandwich) bo tako združil veji razvoja Androida (pravzaprav pri Honeycombu lahko govorimo o svežem začetku, ki se bo združil z vejo za mobilne telefone in prinesel svoje medene dobrote) in ponovno ustvaril enoten operacijski sistem za vse naprave.

V Ice Creamu tako lahko pričakujemo hologramski uporabniški vmesnik, prenovljen upravljalnik odprtih aplikacij, ki bo prikazoval predoglede le-teh, akcijsko vrstico na vrhu zaslona, najverjetneje pa ne statusne...

25 komentarjev