»

HDCP man-in-the-middle napad z €200 FPGA ploščico

Slashdot - Lani septembra je nekdo na pastebinu objavil master key za Intelovo medijsko zaščito HDCP, ki se uporablja za kriptiranje povezave med HD set-top sprejemnikom / blu-Ray playerjem in TV sprejemnikom. Intel je takrat zagotovil, da to ni nek hud problem, ker bodo s tožbami preprečili obsežnejšo prodajo piratskih Blu-Ray predvajalnikov (ni jim uspelo), v softweru pa naj bi bilo reč precej...

10 komentarjev

Glavni ključ za HDCP pristen

PC Magazine - Intel je potrdil, da je ta teden objavljeni glavni ključ za HDCP pristen. To je po dveh dneh preiskave objavil njihov tiskovni predstavnik Tom Waldrop, ki je dodal, da so objavljeni ključ preizkusili in da je z njim resnično moč generirati veljavne ključe za izdelke. To pomeni, da je odslej moč neomejeno kopirati vse diske Blu-Ray, ki so zaščiteni s HDCP-jem. Intel predpostavlja, da bodo hekerji vedno izdelali svoje računalniške čipe, ki bodo imeli vgrajen glavni ključ, medtem ko je programski dekodirnik manj verjeten.

13 komentarjev

Prodaja Blu-rayev zrasla, DVD-ji daleč spredaj

TG Daily - Andy Parsons, predsednik Blu-ray Disc Association, je dejal, da je bilo leto 2008 prelomno za standard Blu-ray, saj da se je prodaja Blu-rayev početverila. Lani so prodali 10,7 milijona predvajalnikov v ZDA, kar je boljše od predvajalnikov DVD, katerih so v prvih treh letih po uvedbi prodali zgolj 5,4 milijona. Levji delež seveda zavzema Sonyjev PlayStation 3, brez katerih bi bila številka konkretno nižja -- 4,7 milijona.

Na področju filmov Blu-ray napreduje, saj so v zadnjem četrtletju preteklega leta prodali 28,6 milijona filmov, kar je štirikrat več kot v enakem obdobju leto poprej. Najbolj priljubljen film je bil Dark Knight. Priznati je treba, da so DVD-ji še vedno bliže kupcem, saj so prodajalci z DVD-ji lani zaslužili 21,6 milijarde dolarjev z Blu-rayi pa zgolj 750 milijonov dolarjev.

42 komentarjev

Xbox 360 ne potrebuje Blu-raya

X-Bit Labs - Microsoft še vedno vztraja, da bo Xbox 360 povsem dobro shajal brez Blu-raya, poroča X-Bit Labs. Čeprav so se na spletu pojavila namigovanja, da naj bi Microsoft kmalu izdal eksterni pogon Blu-ray za svojo konzolo, so pri redmondskem velikanu te navedbe zavrnili. Konkurent PlayStation 3 se razume na Blu-raye in zmore predvajati filme z njih, Microsoft pa pravi, da to ni funkcionalnost, za katero bi prejeli goro zahtev, naj jo uvedejo. Robert J. Bach, ki je pri Microsoftu zadolžen za oddelek zabavne naprave, dodaja, da od proizvajalcev iger ne nameravajo zahtevati izdajanja iger na Blu-rayu, ker bi s tem onemogočili njihovo uporabo na 28 milijonih Xbox, ki so že prodani, medtem ko bo za druge zmožnosti (filmi) omrežje Xbox Live zadostovalo. Spomnimo, da je Microsoft sicer že podprl HD DVD, a so jim standard žalostno ukinili in nadomestili z Blu-Rayem.

33 komentarjev