»

Kako poteka produkcija ponarejenih spominskih kartic

Primerjava spominskih kartic

vir: engadget
engadget - Eden izmed ravilacev Chumbyja Andrew "Bunnie" Huang na svojem blogu opisuje, kako poteka proizvodnja ponarejenih micro SD spominskih kartic. Celotno proizvodnjo teh kartic je začel raziskovati po prejemu sumljive pošiljke spominskih kartic. Po temeljitem raziskovanju je prišel do ugotovitve, da je kartice verjetno izdelal eden izmed zaposlenih v tovarni po koncu delovnega časa. Večina teh kartic je na pogled skoraj identična originalom, saj so izdelane v isti tovarni. Kljub temu pa je eden izmed pokazateljev črne proizvodnje nizka serijska številka teh kartic. Če vas zanima bolj natančna preiskava, pa le odklikajte na njegov blog.

17 komentarjev

Končno spet med pisuni ...

X-Bit Labs - Zadnje čase je moj največji problem hudo pomanjkanje časa, saj je naš razred zabredel v obdobje, ko so profesorji najbolj zagreti za spraševanje in napovedovanje novih kontrolnih nalog. To ste lahko opazili tudi po moji skoraj desetdnevni odsotnosti. Vendar nič se bati. Kakor hitro bodo tu jesenske počitnice, se lahko nadejate še večje količine novic, kot do zdaj. No, da pa ne bom samo utemeljeval svoje odsotnosti, sem vam pripravil kupček bolj ali manj zanimivih novic.
Sicer že vrabci zunaj čivkajo, da bodo novi Radeoni odlični grafični čipi, vendar se moramo zavedati dejstva, da so le-ti blazno nepriljubljeni med proizvajalci grafičnih kartic. Vzrok za nepriljubljenost je Nvidia, ki vedno znova forsira proizvajalce grafičnih kartic in jim grozi, da ne bodo nikdar več naredili niti 1 grafične kartice z Nvidia čipom, če se odločijo podpreti tudi druge rešitve konkurenčnih podjetij. Zadnja žrtev "Nvidiinega režima" je ASUS, ki je še pred kratkim veselo napovedoval svoje kartice na...

0 komentarjev

Ne tega delat!

X-Bit Labs - Danes je PowerColor izdal nujno opozorilo vsem lastnikom matičnih plošč na i845 in i850 čipovjih. Opozarja, da nikakor in nikoli ter pod nikakršnimi pogoji ne smete tlačiti AGP 2x in nižjih grafičnih kartic v AGP reže teh matičnih plošč. Čipovje ima namreč neko napako, ki dopusti, da pride do kratkega stika na AGP reži zaradi previsoke napetosti (AGP 2x uporablja napetost 3.3V za delovanje, AGP 4x pa le 1.5V). Paziti morate torej vsi lastniki matičnih plošč na i845 in i850 čipovjih, ki imate: NVIDIA Vanta ali Vanta LT, SiS 6326, Savage4 (do revizije 3.0) in Voodoo3 grafičnih kartic. Če ne upoštevate tega opozorila, je velika možnost, da vam bo "skurilo" AGP režo na matični plošči. In ne recite potem, da vas nismo opozorili!

4 komentarji

Konec MX 100 grafičnega čipa

X-Bit Labs - Tako kot drugi, tudi Nvidia ni imuna na neuspehe. Eden izmed njihovih največjih neuspehov je bil čip MX 100. Kot gotovo že veste, je Nvidia svojo MX družino razdelila na 3 dele: MX 400, MX 200 in MX 100. Prvi še vedno predstavlja najbolj zmogljiv del družine, drugi naj bi nadomestil RivaTNT 2 procesorje, tretji pa je bil mišljen kot nadomestilo za Riva TNT 2 M64 in Vanta procesorje. Problem je bil v sami zasnovi čipa, ki je bil namenjen uporabi DDR SDRAM-a z 32 bitnim (suxx ) vodilom na 166MHz, podpiral pa naj bi 8MB ali 16MB le-tega. Čeprav čip krasi zveneče ime MX, pa se proizvajalci grafičnih kartic niso dali pretentati, saj so natančno vedeli, da MX 100 zmogljivostno premaga celo grafično tako zastarel čip, kot je Vanta. Pa tudi drugače se proizvajalcem grafičnih kartic ni zdelo potrebno, da bi celotno proizvodnjo že tako uspešnih low-cost grafičnih čipov (Vanta, TNT2 M64) preusmerili na MX 100. Rezultat vsega tega je bil, da se je Vanta čip vrnil med žive in je še vedno na...

4 komentarji

GeForce2 MX100

X-Bit Labs - Poznamo že MX400 (podoben zdajšnjemu GeForce 2 MX-u) in MX200 (podoben današnji Riva TNT2). Danes pa so se pojavile govorice, da bo Nvidi-a objavila nov čip ekstemno nizkega cenovnega razreda. Imenoval se bo GeForce2 MX100. Zamenjal naj bi Riva TNT2 M64. Čip bo na sebi nosil DDR SDRAM pri 166MHz frekvence. Spominsko vodilo pa je (na žalost) le 32-bitno. Proizvajalce zato skrbi hitrost zaponjevanja (bus bandwidth). Kartice bodo izšle z 8MB ali 16MB pomnilnika. GeForce2 MX100 pa ne cilja na srednij ali visoki trg. Verjetno se bo prodajala kot poceni rešitev, za že sestavljene sisteme. Tukaj so na kratko razloženi vsi razredi nove MX družine.

1 komentar

Začetek

Digit Life - Danes sem postal del elite! Kaj mislim s tem? Od danes naprej lahko pišem novice. Pa začnimo! Kot verjetno veste - če berete slo-tech, potem morate vedeti - se je naša najljubša družina ločila. O čem govorim? O GeForce 2MX-ih! Kot veste, je šla na dva dela. Na bolj zmogljivega MX400 in manj zmogljivega MX200. Tukaj so slikice in kratki podatki o novih MX200 in MX400-ih različnih proizvajalcev. Za vse lenobe, ki se Vam ne da odsurfati na dotični članek, pa je tu kratek preview. Predstavljene so kartice firme SUMA (jaz je ne poznam ), Leadtek=Winfast, Shuttle in ASUS. Ne gre za dolge opise in teste, ampak le za fotografije in osnovne specifikacije, prepisane kar iz škatle. In katera je najboljša? Težko reči. Leadtekova MX400 ima 64MB SDRAMA ampak "le" 6ns RAM. SUMA kartica pa ima 32 SDRAMA ampak 5ns RAM!

7 komentarjev

Nvidia in Low-Cost tržišče

X-Bit Labs - S predstavitvijo novega GeForce3 grafičnega procesorja (več o tem v posebni novici) se Nvidia na vse pretege trudi, da v obtok spravi čim večje število čipov in kartic. Eden izmed korakov v to smer je tudi spremenjena politika glede nižjega spektra njihovih produktov. Najslabše kartice bodo namreč opazno podražili, s čemer hočejo spodbuditi kupce, da kupujejo močnejše modele (d0h? d0h!). Tako se lahko nadejamo podražitev naslednjic grafikulj: VANTA 8/16MB, TNT2 M64 16/32MB, TNT2 Pro (te čipe bodo marca nehali proizvajati, čez dva meseca pa še prenehali z vsemi dobavami). Teh odločitev ne bom niti komentiral, saj Slo-Techerje v veliki meri niti ne zanimajo, povem naj le, da se mi takšno izsiljevanje trga ne zdi dobra poteza...
Sprememb bo deležen tudi GeForce2 MX. Iz tega uspešnega procesorja se bo razvila kar cela familija (ki bo po vsej verjetnosti v bližnji prihodnosti popolnoma zamenjala zgoraj omenjene). MX100 bo najslabša kartica, opremljena pa bo z 8/16MB 32 bitnega DDR...

0 komentarjev

Test OEM Pentium4 sistema

Tom's Hardware - Na Tom's Hardware so vzeli pod drobnogled nekaj, kar na raznih hardverskih straneh ne vidimo prav pogosto: enega izmed OEM sistemov, ki nas ponavadi napadajo iz reklam v raznih revijah. Zanimanje Dr. Toma je spodbudil predvsem en model, Dellov Dimension 8100, ki se trenutno na veliko oglašuje v nemških revijah. Dellovci trdijo, da gre za vrhunski igričarski sistem za ceno okoli $1500. Nemogoče? Hm rečem naj le, da Pentium4 v kombinaciji z Rivo TNT2 M64 ne deluje prav dobro . No, Tom si je potem ogledal še kar nekaj OEM sistemov in njegovo sodbo lahko preberete tukaj.

8 komentarjev

Božično drevesce a.k.a. Wannahave

Digit Life - Kdo si nebi želel takega drevesca [:D], sicer pri meni ne bi dolgo ostal tako poln, ampak vseeno. Od leve proti desni začenši zgoraj si sledijo:
  • S3 Savage4
  • NVIDIA GeForce2 GTS
  • NVIDIA GeForce2 MX PCI
  • NVIDIA GeForce2 Ultra
  • Matrox G400
  • 3dfx Voodoo4 4500
  • NVIDIA GeForce2 Pro
  • NVIDIA GeForce256 DDR
  • NVIDIA GeForce256 SDR
  • 3dfx Velocity100
  • 3dfx Voodoo5 5500
  • ATI Radeon DDR
  • NVIDIA GeForce2 MX
  • STM KYRO
  • NVIDIA GeForce2 MX DDR
  • S3 Savage2000
  • ATI RAGE128 Pro
  • ATI Radeon SDR
  • 3dfx Voodoo3 3000
  • NVIDIA GeForce2 GTS 64MB
  • NVIDIA Riva TNT2 Ultra
  • NVIDIA Riva TNT2 M64
Koliko novcev bi odšteli za to? ... brez komentarja [:D]

5 komentarjev