»

Zukerberg predstavil Facebook Timeline, Media platformo

Prvi partnerji, ki bodo omogočili hipno deljenje in pridruževanje aktivnosti.

CNet - Facebook je da včerajšnji F8 razvijalski konferenci po pričakovanjih predstavil še več novih načinov za zapravljanje časa na belo-modri strani. Glavna novost bo nova podstran, imenovana "Timeline", ki bo na enem mestu zbrala vse pomembnejše dogodke o posamezniku, in to od rojstva pa do zdaj (glej prvi video). S tem naj bi uredili nepreglednost profila in news feeda, ki prikazujeta zgolj osnovne oz. najnovejše informacije.

Drug štos bo možnost hipnih updejtov za veliko serijo medijskih in drugih aplikacij, ki bodo prijateljem takoj sporočili, kaj poslušamo / gledamo / beremo / jemo / kuhamo / kje tečemo / smo na obisku / gledamo / koga obiskujemo / ipd (glej drugi video). S klikom na update bo mogoče takoj dobiti hitri predogled, kar bo zanimivo zlasti za...

14 komentarjev

Facebook media platform, bojda ta teden

Na konferenci je napovedan popoldanski panel z naslovom 'The future of digital music'

vir: The New York Times
The New York Times - Na netu se vse več šušlja o Facebookovem vstopu na trg digitalne glasbe, a ne z lastno trgovino ali streaming rešitvijo, ampak na njihov standarden način - poslušaš muziko in potem o tem poveš frendom. Pilotski program s približno 10 večjimi imeni iz sveta digitalne glasbe, vključujoč Spotify, Rhapsody in manjše ponudnike Rdio, MOG oz. Deezer, naj bi bil javnosti predstavljen ta četrtek na facebookovi razvijalski konferenci f8, v San...

4 komentarji

Spotify in Facebook pripravljata skupno storitev

Forbes - Facebook in priljubljena stran za poslušanje (streaming) glasbe Spotify pripravljata integrirano glasbeno storitev, ki naj bi bila nared v prihodnjih dveh tednih, poroča Forbes. Ko bo za zdaj še testni projekt končan, bodo uporabniki Facebooka videli novo ikono na levi strani svoje strani (kjer so denimo dogodki, slike, prijatelji ...), s klikom na katero bodo na svoj računalniki namestili storitev Spotify.

Ta bo potem ždela v ozadju in jim omogočila predvajanje glasbe, katere repertoar na Spotifyu je res velik. Dodana bo tudi možnost simultanega poslušanja iste skladbe s prijatelji. Spotify je sicer že sedaj ima povezavo s Facebookom, saj na njegovi strani najdemo Facebook Connect, ki...

5 komentarjev

Facebook ponuja sistem komentarjev za spletne strani

Wired News - Facebook je spletnim stranem ponudil nov način komentiranja prispevkov. Če se odločijo zanj, morajo na svojo stran zgolj vstaviti nekaj vrstic kode v JavaScriptu in komentarji bodo tekli prek Facebookovega sistema. To pomeni, da ne bodo potrebovale lastnega sistema za upravljanje komentarjev bralcev, ampak bo vse skupaj neločljivo povezano na Facebook.

Bralci se bodo morali za komentiranje prijaviti s svojim računom Facebook ali Yahoo ID, da bodo lahko oddali komentar. Na ta način bo poskrbljeno, da komentar resnično oddaja živa oseba in ne avtomatiziran sistem. Komentarji se bodo po želji (privzeta možnost je da, jo je pa za vsak komentar posebej moč izklopiti) skupaj s člankom objavili tudi na Facebookovem profilu komentatorja.

Prednosti za spletne strani so večja promocija na omrežju Facebook, saj se bodo povezave nanje širile po profilih na...

34 komentarjev

Zasebnost na internetu, drugi del

Kiberpipa - Prejšnji četrtek se je v Kiberpipi odvilo prvo predavanje iz serije predvanj o zasebnosti na internetu. Prosojnice v PDF-formatu si lahko ogledate tukaj. Naslednje predavanje bo ta četrtek. Na njem si bomo ogledali, kako poteka nadzor na internetu.

Predstavili bomo nadzorovalne tehnike, ki jih uporabljajo državni organi, marketinška podjetja, ponudniki dostopa do interneta ter hekerji; in sicer: pridobivanje informacij o računalniku, ki je vključen v omrežje, beleženje elektronskih sledov pri ponudniku dostopa do interneta, beleženje elektronskih sledov pri ponudniku internetnih storitev in vsebin, povezovanje ter zbiranje razpršenih podatkov, prestrezanje elektronske pošte, vdiranje v sisteme ter prestrezanje podatkov in informacij v okolici sistema. Predavanje bo v Kiberpipi (Ljubljana, Kersnikova 6, poleg sedeža ŠOU, nekdanji lokal Metropol) ob 18.00. Vstop je seveda brezplačen.

2 komentarja

DirectX 9 bo v četrtek

The inquirer - Če je v svetu informacijske tehnologije kaj nemogoče, je to napovedljivost. Ne samo glede obstoja in propada podjetij, ampak tudi in predvsem glede izidov proizvodov. Microsoft pri tem ni nobena izjema.

Tako že verjetno nekaj časa manjši ali večji del vas čaka na DirectX 9, ki nam ga fantje iz Redmonda obljubljajo že kar precej časa. Tako je bil zadnji uradni datum četrtek, 12.12, ki pa je padel v vodo.

Sedaj pa je, kot poročajo na Inquirerju, postavljen končni "končni" datum, in sicer ta četrtek. Kot še pravijo, lastniki Radeonov 9x00, veselite se.

19 komentarjev