»

Omrežja ...

X-Treme PC Tech -

O omrežni tematiki smo že poročali oz. ima Slo-Tech celo objavljen članek na to temo, tako da bi vam morale biti stvari okrog tega jasne. No, tudi če vam niso, vam oprostimo. [:D]

Tudi na X-Treme PC Tech so spisali podoben članek, ki se spušča v omrežne vode in pojasnjuje osnovno topologijo omrežja. No, pravzaprav je pred nami šele prvi del v katerem so razložene res samo osnove, a za začetek je to dovolj, v drugem pa naj bi se itak posvetili zahtevnejšim stvarem. Brati ljudstvo, brati!

1 komentar

UTP mreža brez mrežne kartice

SubZero Tech - Želite doma postaviti UTP mrežo, a v vašem računalniku ni dovolj prostora še za eno mrežno kartico? GeForcev ventilator, zvočna kartica, TV ter satelitska kartica in modem pač poberejo svoj davek na PCI režah. Kaj storiti z mrežno kartico? Na SubZero Tech so si ogledali napravico, ki vam lahko za slabih dvaindvajset dolarjev olajša situacijo. Gre namreč za poseben USB to UTP adapter, ki vam omogoča da UTP kabel tako priklopite na USB, računalnik pa s posebnimi gonilniki vso zadevo skupaj zazna kot običajno mrežno kartico. Brez dvoma zelo uporabna zadeva za vse z nabitimi (pa ne z mišicami[:D]) ohišji, moti le odsotnost podpori USB2 standardu, kar postavlja hitrost pod vprašaj. Klik!

0 komentarjev

Podprte igre za Surround gaming

Matrox - Čeprav Matroxova Parhelia kljub pošastnim specifikacijam ni ravno pretirano navdušila in je "poznavalci" ne priporočajo lovilcem FPS, se bo najverjetneje prodajala zaradi zelo uporabnega Surround gaminga. Iger, ki podpira ta način je kar nekaj; če vas zanima kateri naslovi se kitijo s to podporo, potem odklikajte na to stran. Torej, podpora je zagotovljena, na naslednji potezi pa so kupci.

1 komentar

Vonj-o-vizija

Vnunet - Če odmislim 'Smell Blasterja', ki so si jih 'ogledali' v malce starejših Jokerjih, nad to zadevščino nisem bil nikoli kaj preveč navdušen... V LBA2 bi jo morda celo trpel, v Kvaki ali Formuli pa nikoli. Obstajajo pa nekateri, ki 'smellovizijo' označujejo kot naslednji korak v interakciji med kišto in človečnjakom. Klik!

1 komentar

Kralj mreže - epizoda mrežni kabli

PC Hardware - Mrežne kartice so res srce mreže, vendar le-ta brez kablov (vsaj do brezžičnega omrežja) nebi nikoli obstajala. Če ste tisti tip človeka, ki bi hotel vedeti več o teh stvareh, potem odklikajte na to stran, kjer so pripravili krajši, vendar še vedno dovolj dober članek o omrežnih kablih. Avtor članka je opisal koaksilen UTP in STP kabel, ter podal nekaj zanimivih podatkov.

0 komentarjev

PCI coolerji

Mikhailtech - Za vse tiste, ki niste sam-svoj-mojster tip človeka, so naredili PCI coolerje. Vse kar morate narediti vi je, da jih kupite (težki del) in jih vgradite (lahki del). Zakaj je nakup težji od vgradnje? Dva razloga. En je tipičen za Slovenijo; takih coolerjev ne prodajajo pri nas, drugi pa je splošni; je kar precej velika izbira. Pri prvem vam ne morem pomagati, pri drugem pa. Tukaj je namreč test štirih takih hladilnikov. Če vas zanima, preberite. Če ne, pa pač ne preberite.

1 komentar