»

Nintendove konzole 3DS se poslavljajo

Ars Technica - Nintendo je precej nenadoma prenehal s proizvodnjo vseh ročnih konzolic širše družine 3DS, torej tudi 2DS in različic XL. S tem se zaključuje sicer zelo uspešna zgodba Nintendovih novejših dvozaslonskih naprav, ki so jo pred šestnajstimi leti začeli s prvim DSom.

Včeraj je obiskovalce Nintendovih spletnih trgovin širom sveta ob konzolah 3DS pričakalo presenetljivo sporočilo - da jih ne proizvajajo več - medtem ko so iz ameriške izpostave celo povsem izginile. V Nintendu America so nato potrdili, da je življenjska štorija naprav 3DS celotne širše družine, kamor spadajo še 2DS ter inačice z večjimi zasloni XL, pri kraju. Prodaja iger zanje naj bi po drugi plati še nekaj časa ostala nespremenjena, tako v nalinijski tržnici eShop kot v fizičnih trgovinah. Kar se tiče ročnih konzol, se bodo Japonci tako v celoti posvetili hibridnemu Switchu, oziroma njegovi novejši inačici Switch Lite, ki sta tudi precejšnji uspešnici. S tem slednji ostajata edini ročni konzoli kakšne velike firme v...

3 komentarji

Nintendo z izgubo, pocenil ročno konzolo 3DS

CNet - Nintedo se je odločil za odločnejše korake v boju zoper slabo prodajo ročne konzole 3DS, med katere sodi občutna pocenitev. Tako so se odločili, da se z 12. avgustom njena cena z 250 dolarjev zniža na 170 dolarjev. Sprva so poročali le o pocenitvi na Japonskem, a je sedaj jasno, da se bo zgodila po celem svetu hkrati. Hkrati bodo prvi kupci dobili še brezplačen paket 20 iger. Na ta način želijo pospešiti prodajo in povečati svoj tržni delež do konca leta, ko pričakujejo vrsto novih naslovov za 3DS. V ZDA naj bi bilo doslej prodanih 830.000 enot 3DS.

Poteza Nintenda niti ni presenetljiva, saj so prvikrat po letu 2003 zabeležili izgubo....

22 komentarjev

3DS se na Japonskem prodaja slabše od PSP-ja

Nintendo 3DS

vir: engadget
engadget - Nintendova prenosna konzola 3DS naj bi bila prava mala revolucija na tem področju, a očitno vse ni tako rožnato, kot bi pričakovali mnogi. Pričakovali bi, da bo novo generacijo konzole pospremil veliki nakupovalni bum, ki pa se je očitno že nekoliko ohladil. Na Japonskem 26. februarja predstavljena konzola je bila namreč v tednu med 26. marcem in 3. aprilom prodana v vsega 42.979 primerkih. To številko lahko postavimo v kontekst, če jo primerjamo s prodajnimi rezultati PlayStation Portable.

Sonyju je v istem tednu namreč uspel prodati kar 58.075 primerkov svoje ročne konzole, ki je predstavitev na Japonskem doživela daljnega 12. decembra leta 2004 ter konec letošnjega leta pričakuje...

43 komentarjev

Nintendo 3DS razstavljen z analizirano proizvodno ceno

vir: Heise
Heise - Nintendo je sila skop s podatki o sestavnih delih svoje nove konzole za igranje 3D-iger Nintendo 3DS, a to ni ustavilo podjetja IHS iSuppli, da ne bi razstavilo konzole v prafaktorje, poiskalo sestavnih delov in natančno izračunalo, koliko stane izdelava konzole. Medtem ko se 3DS v Evropi prodaja od 230 evrov dalje, je proizvodna cena enota približno 75 evrov. Sestavni deli stanejo točno 100 dolarjev, k čemur je treba dodati še poltretji dolar za sestavo. V to ceno seveda niso všteti programska oprema, licence, stroški razvoja, transporta in oglaševanja, ki nanesejo znaten del končne cene.

Najdražji del...

19 komentarjev

Nintendo napovedal 3DS v Evropi za materinski dan

CNet - Prve sline smo lahko cedili na CES-u, sedaj pa vemo o prihajajoči Nintendovi konzoli 3DS že praktično vse, saj je imel Nintendo včeraj v New Yorku novinarsko konferenco. Tam je uradno naznanil, da bo 3DS na prodajnih policah v ZDA 27. marca za ceno 250 dolarjev. Poleg tega vemo še, da bo nazaj združljiv z DS in DSi, da bo na izbiro v modri in črni barvi, da bo imel žiroskop in merilnik pospeška, polnjenje prek posebnega ležišča (charging dock), dvoje leč na kameri za podporo 3D fotografiji in zadnjo kamero.

Naprava meri 13,5 x 7,4 x 2,0 centimetra in ima dva zaslona. Zgornji ima 3,53-palčno diagonalo z ločljivostjo 800 x 240 (tako velika številka je zaradi 3D-efekta, zato jo morate deliti z dve), spodnji pa 3,02-palčno...

9 komentarjev

CES 2011: Nintendo predstavil prihajajočo konzolo 3DS

Ars Technica - Nintendo je na lasvegaškem sejmu CES predstavil prihajajočo prenosno konzolo 3DS, katere izid so napovedali že lani. Ročna konzola 3DS je naslednik Nintendo DSi z dodanimi trodimenzionalnimi učinki. Zgornji 3,5-palčni zaslon namreč omogoča prikaz trorazsežne slike brez potrebe po uporabi posebnih očal. Jakost 3D-učinka lahko nastavljamo z drsnikom ob robu naprave, tako da je mogoč tudi izklop 3D.

Spodnji zaslon je občutljiv na dotik in se poleg klasičnih Nintendovih gumbov rabi za krmiljenje. Na zadnji strani najdemo dve kameri, ki omogočata izdelavo posnetkov v 3D. Nintendo je na CES-u nekaterim IT-medijem ponudil pobliže se spoznati s konzolo in odigrati nekaj demo iger na njej. Žal so prepovedali fotografiranje naprave s prižganim...

14 komentarjev

Xbox 360 šele na sredi življenjskega cikla

Microsoftov Kinect

vir: bit-tech.net
bit-tech.net - Chris Lewis, vodja Microsoftovega oddelka za zabavo (Xbox in igre) v Evropi, srednjem vzhodu in Afriki, je povedal, da ima Xbox 360 pred seboj še vsaj 5 let uporabe. Če se bo napoved izkazala za resnično, bo konzola dosegla vsaj 10 let aktivne uporabe, saj je bila splavljena 22. novembra leta 2005. Življenjsko dobo so po mnenju Lewisa uspeli podaljšati s pravkar predstavljenim Kinectom.

Zanj naj bi bilo veliko zanimanja predvsem v Franciji, Španiji, Nemčiji in Italiji, kjer bodo tako uspeli potešiti lačen trg sproščenega oz. priložnostnega igranja (t.i. casual gaming). V slednjem je bil do sedaj nesporni prvak Wii, za katerega večina uporabnikov pravi, da tako ali tako sploh ni zanimiv, če ga uporabljate sami, brez družbe. Sonyjev odgovor na priložnostno igranje je seveda Move.

Pri Microsoftu...

26 komentarjev