»

Citigroup: Apple bi lahko prevzel Teslo, Netflix ali Walt Disney

vir: Reuters
Reuters -
Citigroup je svojim strankam predstavil seznam sedmih podjetij, ki bi lahko bile potencialne prevzemne tarče za Apple. Ta ima trenutno na računih več kot 250 milijard dolarjev gotovine. Večina tega denarja je sicer na računih izven ZDA, vendar zaradi napovedi Donalda Trumpa o le 10-odstotni obdavčitvi dobičkov ustvarjenih izven ameriškega trga, bo jabolčni imperij najverjetneje milijarde počasi pripeljal domov. Vsaj tako se nadejajo analitiki Citigroupa.

Poleg omenjenih podjetij so na seznamu še razvijalci iger Activision Blizzard, Electronic Arts in Take Two Interactive Software ter Hulu. Analitiki so pri pripravi seznam upoštevali pet kriterijev: strateško ujemanje podjetij, svetovni domet prevzemne tarče, ceno prevzema, druge...

33 komentarjev

Apple pred največjim prevzemom - Beats

Slo-Tech - Čeprav uradnih potrditev ne iz Appla ne iz Beatsa še ni, Bloomberg in The Wall Street Journal poročata, da bo Apple kmalu - mogoče že prihodnji teden - najavil prevzem podjetja Beats za 3,2 milijarde dolarjev, kar bo Applov največji prevzem v zgodovini.

Apple se zanima za oba dela podjetja, tako za naročniško storitev Beats Music kakor tudi za proizvodnjo slušalk in zvočnikov. Apple v svojih prodajalnah že nekaj časa ponuja Beatsove izdelke, ta pa je minuli mesec začel omogočati nakup naročnine na svojo storitev kar prek Applovih aplikacij (in-app purchase). S tem je do neke mere konkurenčna Applovemu iTunes Radio, a Beats zahteva plačilo naročnine (10 dolarjev mesečno), katere del seveda dobi tudi Apple.

Beats sta leta 2008 ustanovila Jimmy Iovine in Dr....

54 komentarjev

Apple kupuje Hulu?

Bloomberg - Po napovedih Bloomberga naj bi bil Apple sredi pogovorov o prevzemu podjetja Hulu, znanega po istoimenski storitvi, ki ponuja video na zahtevo. Applov iTunes že dlje časa prodaja in oddaja filme in nadaljevanke, medtem ko Hulu z oglasi opremljene pretočne vsebine ponuja brezplačno ali v zameno za naročnino. Predstavniki obeh podjetij molčijo, vendar je po mnenju analitikov razširjena ponudba videa del Applove prihodnosti, zato priporočajo nakup delnic. Apple sicer ni znan po večjih prevzemih, saj je najdražji nakup izvedel davnega leta 1996, ko je za 400 milijonov dolarjev prvzem NeXT Software Steva Jobsa. Poznavalci medtem napovedujejo prevzemno ponudbo za Hulu v višini vsaj 2 milijard dolarjev.

0 komentarjev

Hulu se pripravlja na ponudbo delnic javnosti

Jason Kilar, izvršni direktor Hula

vir: Yahoo News
Yahoo News - Ameriška spletna stran Hulu, ki izključno onstran Luže ponuja ogled različnih oddaj in serij, s čimer tekmuje z večjim Netflixom, se pripravlja na prvo javno prodajo delnic (IPO). Podrobnosti ureja Morgan Stanley, s prodajo pa kanijo zbrati med 200 in 300 milijoni dolarjev, s čimer bi celotna tržna kapitalizacija podjetja znašala dve milijardi dolarjev. Viri blizu podjetja pravijo, da naj bi bil prospekt pripravljen in prijavljen pri SEC (ameriški regulator trga vrednostnih papirjev) še letos.

Omenja se november, kar bi pomenilo, da bo ponudba delnic izpeljana že januarja ali februarja oziroma kasneje, če bodo po četrtletnih rezultatih ocenili, da trg ni pripravljen. Spomnimo, da je Hulu načeloma začel kot brezplačna...

2 komentarja

Hulu se širi v glasbo

HotHardware - Hulu je nadvse zanimiv servis ki brezplačno omogoča ogled popularnih serij in filmov, a kot ponavadi, le v ZDA. Čeprav sčasoma načrtujejo, da bodo gledljivi tudi drugod po svetu, točnih datumov oz. oprijemljivih načrtov za to še ni. Vseeno pa redno dodajajo vsebine ter se s tem pripravljajo na pohod na svet.

Svoje oči so zdaj uperili v glasbeno industrijo, saj so že prejšnji mesec podpisali dogovor z EMI Music, zdaj pa so isto naredili tudi z Warner Music Group. V sklopu dogovora bo Hulu predvajal glasbene videe skupin, ki so pod okriljem Warnerja, intervjuje z njimi ter celo v živo prenašal njihove koncerte. V prihodnosti bodo zagnali tudi podstrani, namenjene posameznim izvajalcem, medtem ko je stran skupine Muse že postavljena.

Pri Warner Music so povedali, da so navdušeni nad sodelovanjem s Hulujem, saj bodo s tem razširili oglaševanje (in služenje) z glasbo, podprto z oglasi. S skupino Warner je Hulu dobil pomembnega partnerja, saj je skupina edina izmed večjih založb, ki ne...

10 komentarjev

Hulu blokira VPN-je

Slo-Tech - Pretekli teden smo pisali, da največji ameriški ponudnik televizijski vsebin na spletu Hulu odstopa od modela popolne brezplačnosti. Na Slovence to pretiranega vpliva ne bo imelo, saj je Hulu tako ali tako omejen le na ameriške naslove. Kljub omejitvi pa je dostop od drugod mogoč prek, recimo, v ZDA lociranega VPN.

To vedo tudi pri Huluju, zato so začeli počasi čistiti tudi to luknjo. Sprva so blokirali brezplačne VPN-je, kot je Hotspot Shield, sedaj pa so odrezali dostop še uporabnikom Witopie. To ni nek brezplačen polizdelek, temveč plačljiva (40 do 60 dolarjev mesečno) rešitev, ki v zameno nudi hitrejše, varnejše in zanesljivejše delovanje. Pred dobrim mesecem je Witopia celo predstavila svoj izdelek CloakBox za nevešče uporabnike, ki je bil v resnici usmerjevalnik (router), ki je avtomatično povezal vse priključene naprave na internet prek njihovega ameriškega VPN. Ena izmed oglaševanih prednosti (kar je verjetno spodbodlo Hulu, da ukrepa) je bilo prav spremljanje Huluja v...

46 komentarjev

Hulu ne bo več brezplačen

Ars Technica - Hulu je na splet privekal leta 2007, ko je ponudil nekaj neverjetnega - brezplačno gledanje raznih video vsebin v formatu Flash, ki so obsegale filme in popularne serije. Preživljali so se z oglasi, ki pa očitno niso prinesli dovolj denarja, tako da bo brezplačnih dni počasi konec. V podjetju so namreč napovedali, da bodo začenši s prihodnjim letom zaračunavali dostop do vsebin. Kaj točno bo plačljivo in kaj ne, niso podrobneje pojasnili, tako da ostaja nekaj prostora za špekulacije. Bodisi bo plačljiva celotna stran ali pa bosta na voljo dražja premium in cenejša z oglasi posejana inačica. Uporabniki pa se upravičeno sprašujejo, ali bodo s plačljivostjo pridobili kaj novega.

Za zdaj je video omejen na gledanje v brskalnikih, kar bi bilo v primeru plačila smiselno odpraviti. Prav tako bi lahko na primer odpravili reklame med oddajami, kot to počneta plačljiva iTunes Store in Netflix. Slednji so nasploh zelo uspešni, saj so poleg rekordnega dobička v preteklem četrtletju zelo...

26 komentarjev

HULU – nadomestek za vašo TV?

Slo-Tech - Nov internetni video portal Hulu bi lahko pretresel spletni trg digitalne video vsebine. Podjetji News Corp. in NBC Universal sta se namreč odločili, da bosta spletnim uporabnikom ponudili novo različico brezplačne storitve videa na zahtevo (serije, filme itd.), ki naj bi po njihovem prepričanju zamenjala vašo televizijo. O 100 milijonov ameriških dolarjev vrednem projektu se je sicer že govorilo kar nekaj časa, predvsem pa je spletna skupnost kritično sprejela ime projekta – HULU.

Storitev je trenutno še v beta fazi (od ponedeljka 29. oktobra) in zaenkrat zgolj gostuje TV oddaje Foxa in NBC; ponudba pa naj bi se v kratkem povečala (seznam trenutnih videov na programu)....

22 komentarjev