»

Apple izdal iOS 4.3.5

TechCrunch - Le 10 dni po izidu popravka Applovega mobilnega operacijskega sistema iOS je Apple izdal novo podverzijo, ki odpravlja še enega hrošča. Pred nami je iOS 4.3.5, v katerem so podobno kot v prejšnji podrazličici odpravili samo enega hrošča - to pot ranljivost, ki bi napadalcu prek omrežja lahko omogočila zajem ali spreminjanje podatkov v sejah, ki so šifrirane s SSL/TLS. Drugih popravkov za zdaj ni zaslediti, čeprav je za namestitev treba prenesti kar 666 MB.

Pomembno vprašanje ob vsakokratni posodobitvi so seveda vplivi na jailbreak. Medtem ko je Apple v 4.3.4 popravil zloglasno luknjo v PDF-pregledovalniku, zaradi česar je postal nedelujoč glavni untethered jailbreak, v iOS 4.3.5 sprememb na tem področju ni. Kar je delovalo v prejšnji verziji, bo delovalo tudi v tej. Žal je za zdaj edini jailbreak že omenjeni...

3 komentarji

Prvi jailbreak novega iOS 4.3.4 še terja vsakokratno povezavo z računalnikom

Slashdot - Po novi posodobitvi Applovega iOS, ki je zaprl slavno luknjo v pregledovalniku dokumentov PDF, prek katere je bilo mogoče izvesti jailbreak telefonov, so hekerji - sebe raje kličejo borci za pravico na lastnem telefonu poganjati poljubne aplikacije - postavljeni pred nov izziv. Zato so na svetlo potegnili že starejši PwnageTool in ga prilagodili na uspešen jailbreak tudi nove verzije iOS 4.3.4. Ta jailbreak je za zdaj še tethered.

Za uporabo je primeren kar PwnageTool 4.3.3, kateremu podtaknemo firmware za 4.3.4. Postopek deluje na vseh napravah razen na iPadu 2. Ni pa primeren za iphone, ki morajo biti tudi odklenjeni za uporabo v...

9 komentarjev

Na voljo iOS 4.3.4, zapira varnostno luknjo za jailbreak

TechCrunch - Včeraj je Apple izdal novo podrazličico svojega mobilnega operacijskega sistema, iOS 4.3.4. S seboj ne prinese velikega števila popravkov, pravzaprav je vključen samo en, ki onemogoča poganjanje zle kode v modificiranem dokumentu PDF. Gre seveda za slavno luknjo v pregledovalniku dokumentov PDF, prek katere je bilo izvedenih zadnjih nekaj untethered jailbreakov, ki omogočajo enostavno ugašanje in ponovno prižiganje naprav, brez da bi jih bilo pri zagonu potrebno priklapljati na računalnik in ponovno poganjati orodje za pridobivanje polnega dostopa do operacijskega sistema.

Le vprašanje časa je, kdaj bodo razvijalci teh orodij našli novo luknjo oz. koliko jih že poznajo, a jih niso izkoriščali ter so jih tako skrili pred Applom. Če imajo varnostno luknjo na zalogi, bo popravek orodij seveda hiter, sicer pa bi znal biti...

34 komentarjev

HTC je za Desire zanikal nadgradnjo na Gingerbread

Najbolj opevan telefon lanske pomladi je zdaj pozabil celo njegov izdelovalec

vir: Android Central
Android Central - Nemalo lastnikov HTC-jevega paradnega konja iz lanskega leta, mobilnika z imenom Desire, je nestrpno čakalo iztek letošnjega junija, ko naj bi na svojih telefonih že imeli nameščen Googlov najnovejši operacijski sistem za mobilne telefone, Gingerbread oz. različico 2.3. A pričakovanja so se izkazala za prazna, saj so britanski predstavniki podjetja povedali, da Desire ne bo prejel nadgradnje. Izkazalo se je, da je 512 MB vgrajenega pomnilnika enostavno premalo, da bi lahko nanj namestili Android 2.3 in zraven nalepili še vmesnik Sense 2.1 (nadgradnja z 2.0, ki je sparjen s FroYom). Pravzaprav bi šlo, a bi to pomenilo še manj prostora za nameščanje aplikacij.

Lastniki Desirejev s tovarniško različico operacijskega sistema...

73 komentarjev

Družina Desire ter Galaxy S bodo dobili Gingerbread

HTC Desire - Androidni rekorder v obdobju podpore, če izvzamemo Googlov Nexus One

vir: engadget
engadget - Med najpopularnejše lanske mobilne telefone z Androidom nedvomno lahko štejemo HTC-jev Desire in Samsungov Galaxy S, ki sta bila obenem svojčas ena izmed najzmogljivejših mobilnih telefonov naprodaj. Temu so sicer sledile nadgradnje, sploh v HTC-jevi ponudbi, kjer je npr. primat prevzel Desire HD, nekoliko manj pa Desire Z. Vsi so trenutno uradno opremljeni z Android 2.2, česar ne moremo trditi za nekatere druge mobilne telefone podobnega kova (Sony Ericsson), lastniki pa so nedvomno željni napovedi, če bodo dobili nadgradnjo na najnovejši izdajo Androida za mobilne telefone, Gingerbread.

Slednji bo pri HTC-ju prvič uporabljen z izdajo prenovljenega Desire S...

25 komentarjev

PlayStation Phone obstaja!

vir: engadget
engadget - Sredi avgusta smo poročali, da so viri blizu Sony-ja izvedeli, da bo končno postal resničnost PlayStation obilni telefon, poleg ur in ur pogovarjanja ter pošiljanja SMS-ov predvsem namenjen še igranju iger. Že takrat smo poročali, da bo mobilnik uporabljal Android, ob izidu različico Gingerbread, kar seveda pomeni, da bo poleg igranja, telefoniranja in pošiljanja sporočil SMS uporaben še za marsikaj drugega. V avgustu sicer nismo imeli slik, razen ilustracije, ki so jo pripravili pri Engadgetu. Prav oni so kot prvi predstavili slike pravega mobilnega telefona, tokrat še v prototipni obliki. Slike razkrijejo, da so bile napovedi resnične, saj...

17 komentarjev

HTC-jeva družina Desire po novem s tremi člani

Družinski portret

vir: engadget
engadget - Včerajšnji 15. september je bil dokaj natrpan dan v svetu računalniških in mobilnih tehnologij. Izšel je namreč Internet Explorer 9 Beta, zaključil se je dvodnevni Nokia World 2010, svojo predstavitev pa je v Londonu pripravili tudi tajvanski HTC. Bera novosti je za uporabnike mobilnih telefonov tega podjetja, ki uporabljajo Android ter so nad operacijskim sistemom navdušeni, zanimiva. Pri HTC-ju so namreč močno razširili družino mobilnih telefonov Desire, ki je pravzaprav šele včeraj postala družina. Običajnemu, dobro poznanemu mobilniku, ki ga je že od pomladi mogoče kupiti pri nas, sta se pridružila še Desire HD in Desire Z. Čeprav gre za nova mobilna telefona, pravzaprav nista nič novega.

Desire HD je namreč zgolj HTC-jev...

61 komentarjev