»

HTC je prevzel proizvajalca grafičnih čipov S3 Graphics

X-Bit Labs - Pred leti je bilo podjetje S3 uporabnikom osebnih računalnikov mnogo bolj poznano, kot danes, ko kraljujeta praktično le še nVidia in AMD, seveda pod nadzorom pravega kralja z vidika tržnega deleža grafičnih čipov, Intela. Dolgih 10 let nazaj je S3 prevzela VIA, ki je njihove grafične čipe v zadnjem času uporabljala skorajda izključno v svojih majhnih, varčnih platformah do velikosti Mini-ITX. Podjetje S3 Graphics je z včerajšnjim dnem dobilo novega lastnika, to pa je nekoliko presenetljivo postal HTC, dobro znani proizvajalce mobilnih telefonov. Prodaja je vredna 300 milijonov dolarjev, od česar bo slabo polovico, 147 milijonov dolarjev, prejela VIA, preostanek pa drugi lastnik podjetja S3, WTI Investment International, s pomočjo katerega je VIA dokapitalizirala S3 leta 2005.

Razlog za HTC-jev nakup se najverjetneje skriva predvsem v naboru patentov, ki jih ima v lasti...

11 komentarjev

HTC-jevo prvo letošnje četrtletje je bilo rekordno

Android je Motorolo vrnil med žive, HTC pa postavil na zemljevid splošne javnosti

vir: Bloomberg
Bloomberg - Tajvanski HTC je še eno četrtletje zaključil rekordno. Tokrat je šlo za prvo četrtletje v letošnjem letu, v katerem se je v primerjavi z enakim obdobjem v letu poprej zaslužek skorajda potrojil, saj je znašal 14,8 milijarde tajvanskih dolarjev oz. 513 milijonov ameriških dolarjev. Analitiki so za to obdobje napovedovali zaslužke v višini 12,8 milijarde tajvanskih dolarjev, v prvem četrtletju leta 2010 pa so zaslužili vsega 5 milijard tajvanskih dolarjev. Skupaj z zaslužki so bili odlični tudi prihodki, ki so tokrat znašali 104,2 milijarde tajvanskih dolarjev, s čimer so pri HTC-ju za 10 milijard presegli lastne napovedi (pričakovali so okroglih 94 milijard), za milijardo manj pa so presegli napovedi Bloombergovih analitikov...

0 komentarjev

HTC prevzel Abaixo

Slo-Tech - HTC je včeraj objavil, da prevzemajo francosko podjetje Abaixa, ki se specializira za ustvarjanje programske opreme po meri za operaterje in izdelovalce mobilnih telefonov. Abaixa trenutno ponuja kopico začetnih zaslonov (angl. home screen) za pakete uporabniških vmesnikov, ki imajo integrirane logotipe, identiteto in storitve operaterjev vanje. Abaixa deluje na vseh platformah, ki jih HTC-jevi telefoni uporabljajo, torej na Androidu, Windows Mobile in Javi (iPhone OS in webOS). HTC je za podjetje odštel 13,2 milijona dolarjev, prevzem pa naj bi bil dokončan do konca tega meseca.

1 komentar

Nvidia dohiteva ATI

RegHardware - Po raziskavah Jon Peddie Research-a, je v tretjem četrtletju letošnjega leta nVidia povečala delež prodanih grafičnih čipov za dva odstotka in ima trenutno 22 odstotni tržni delež. Delež prodanih grafičnih čipov velikega nVidiinega konkurenta, ATI-ja, ki ga je pred časom prevzel AMD, se je zmanjšal za pet odstotkov in znaša le še 23 odstotkov. Največji, 40 odstotni delež pripada Intelu, medtem ko znaša delež VIA Technologies / S3 Graphics deset odstotkov, Silicon Integrated Systems-a pa pet odtokov, pri tem sta slednja v primerjavi s prvim četrtletjem pridobila dva oziroma poldrugi odstotek.

Več o tem si preberite na RegHardware.

61 komentarjev