»

Uveljavljanje novih pravil

Slo-Tech - Kot smo napovedali pred enim mesecem, smo danes izvedli izbris starih računov, v katere se letos niste prijavili in nimajo nobenega objavljenega prispevka.

Naslednji petek sledi še napovedana anonimizacija računov, v katere se niste prijavili več kot eno leto (tudi če vsebujejo objavljene prispevke). Tokrat bomo izvedli samo prvi del izbrisa, kar pomeni, da bomo iz profilov neaktivnih uporabnikov pobrisali vse osebne podatke razen elektronskega naslova. Tako boste do novega leta lahko še vedno reaktivirali račune, ki jih še vedno želite uporabljati ne glede na njihovo starost.

V januarju 2012 pa bomo iz računov, ki niso v uporabi dve leti ali več ,izbrisali tudi elektronski naslov in jih tako trajno onesposobili.

Podrobnosti si lahko preberete v veljavnih pravilih.

28 komentarjev

Dopolnitev pravil

Slo-Tech - Z jutrišnjim dnem na Slo-Techu rahlo dopolnjujemo pravila. Pojavila se je potreba po jasni specifikaciji ravnanja z opuščenimi računi.

Tako bomo od sedaj naprej eno leto po preteku leta v katerim ste se nazadnje prijavili iz vašega profila z nekaj izjemami izbrisali vse podatke razen e-mail naslova. Še leto kasneje bomo izbrisali tudi vaš elektronski naslov in vam tako deaktivirali račun.

Pri uporabnikih, ki nimajo objavljenih sporočil pa bomo po enem letu skupaj s podatki izbrisali kar celoten račun.

Bolj jasno je tudi razloženo, kako se samodejno brišejo zapadli oglasi.

Prvi izbris podatkov in računov skladno z novimi pravili bomo izvedli konec junija ter v prvem tednu julija, nato pa vsako leto prvi teden januarja. V primeru, da želite, da se vaš račun ohrani v aktivnem stanju, kljub temu, da ga po 1. januarju 2009 niste uporabili, se do konca junija vsaj enkrat prijavite.

7 komentarjev

IANA regionalnim upravljavcem podelila zadnje bloke naslovov IPv4

ComputerWorld - Kot smo napovedali, je IANA izvršila pravilo zadnjih petih razredov A naslovov IPv4, in jih razdelil vsakega po enem regionalnem internetnem registru (RIR). Prvič v zgodovini na seznamu naslovov ni več označbe nedodeljeno (unallocated). To je se zgodilo včeraj zvečer na slovesnosti v Miamiju. Sedaj bodo RIR-i svojim članom, lokalnim internetnim registrom (LIR), razdelili po 1024 naslovov (/22), ne glede na velikost in potrebe.

Azijsko-pacifiški APNIC ima na zalogi še okoli 22 milijonov nerazdeljenih naslovov, prav tako imajo tudi ostali RIR-i še vsaj štiri milijone naslovov. Ocenjujejo, da bodo sveži naslovi za končne uporabnike na voljo še pet let, ker bodo pogoji dodelitve...

13 komentarjev

Naprodaj 50.000 ukradenih računov za iTunes

Slo-Tech - Na kitajski spletni strani Taobao dražijo 50.000 računov za iTunes, ki so jih hekerji napadli in pridobili podatke za dostop. Kot poročajo na Global Times, je moč za 200 juanov (okrog 20 evrov) kupiti račun, s katerim si lahko uporabnik pridobi za do 200 dolarjev glasbenih, filmskih ali programskih vsebin. Po nakupu računa, ki lahko stane vse od enega juana do 200 juanov, odvisno od zaželenosti in spretnosti, mora kupec z iTunes prenesti želene vsebine v 24 urah. Po tem času namreč zakoniti lastnik običajno ugotoviti zlorabo na kreditni kartici in račun blokira. Do danes so prodali že več tisoč računov.

Global Times je preveril avtentičnost navedb in resnično gre za zlorabljene račune večinoma ameriških lastnikov. Bodisi so hekerji napadli račun pri iTunes neposredno bodisi so pridobili bančne...

9 komentarjev

Donator Pejš

Slo-Tech - V teh parih dneh, odkar smo razkrili številko našega bančnega računa, se je na njem nabralo za, reci in piši, 36.500 SIT prostovoljnih prispevkov. Svaka vam dala, fantje in dekleta, imamo za več RAMa, hehe.

Da bomo pa čimbolj fer, moramo tudi vpisati vse donatorje v naš Pejđ. Ker pa NLB Klikova napaka še ni popravljena (grrrrrrrrrr), sem obsojen na branje prostovoljcev iz izpiska, ki pride na moj dom enkrat mesečno. Tako da imejte potrpljenje pri vnosu v Pejđ. Še enkrat - hvala.

10 komentarjev