»

Apple kani zgraditi nov, futuristični campus

Dobri rezultati poslovanja jim omočajo najem najboljših arhitektov in notranjih oblikovalcev. Stavba bo v skladu z okolico imela le 4 nadstropja, vse steklene površine bodo ukrvljene, okoli nje pa bo zasajenih skoraj 6000 dreves.

vir: Guardian
Guardian - G. Jobs se je dan po uvodnem keynote-u konference WWDC osebno oglasil na seji mestnega sveta v Cupertinu in predstavil načrte za izgradnjo novih delovnih prostorov ("campusa"). Mestni svet mora zdaj načrte pregledati in odobriti, kar sodeč po navdušenju na seji ne bo predstavljalo hujših problemov. Nova futuristična stavba naj bi bila končana v štirih letih, v njej pa bo delalo od 12 do 13 tisoč zaposlenih. .

V krajšem govoru je Jobs orisal tako zdajšnje stanje kot načrte za prihodnost. V obstoječi stavbi dela 2800 od skupno 9 tisoč zaposlenih, ostali pa so nastanjeni v najetih stavbah v bližnji okolici, kar naj ne bi bilo najbolj optimalno. Zato so v bližini campusa pokupili večje zemljišče, kjer so zdaj v glavnem parkirni prostori, ter zarisali načrte....

41 komentarjev

ATIC vlaga 3,5 milijarde v GlobalFoundries

Razširitev dresdenske tovarne

TechEye - Solastnik nekdanjega AMD-jevega strojnega oddelka, sedaj samostojnega podjetja GlobalFoundries, abudabijevski ATIC je napovedal investicijo 3,5 milijarde dolarjev v GlobalFoundries. S temi sredstvi bodo povečali proizvodno kapaciteto v tovarni 1 v Dresdnu na 80.000 rezin mesečno v 45-, 40- in 28 nm-tehnologiji, saj bodo dogradili nove prostore v velikosti 10 tisoč kvadratnih metrov. Prav tako bodo povečali čisto sobo v tovarni 8 v New Yorku na 28 tisoč kvadratnih metrov, kar naj bi se zgodilo do leta 2013.

Poleg tega ima ATIC smele načrte za gradnjo povsem novega obrata v Abu Dabiju blizu letališča. Kot pravijo, se ta emirat za zdaj še lahko zanaša na naftne in plinske rezerve, a ko jih bo zmanjkalo, morajo imeti tudi visokotehnološko industrijo. Zato nameravajo v...

10 komentarjev

Steve Jobs se vrača

Steve Jobs

Ars Technica - Na začetku tega leta smo pisali, da Applov šef Steve Jobs zaradi zdravstvenih težav za pol leta zapušča krmilo podjetja, kar smo mnogi razumeli kot namig, da se utegne Jobs posloviti za stalno. Kot kaže, so se zmotili, saj se Jobs vrača. Prihodnji teden namreč v Kaliforniji pričakujemo Applovo razvijalsko konferenco (WWDC) in Jobs bi utegnil presenetiti z nastopom kar tam. The Wall Street Journal piše, da je njegovo zdravstveno stanje dobro in da okreva po načrtih, tako da se lahko vrne junija, kot...

15 komentarjev

IBM pripravlja nov najhitrejši superračunalnik

Daily Tech - Kot smo poročali že lansko jesen, bo Los Alamos National Laboratory v New Mexicu v začetku leta 2008 sprejel v svoje prostore superračunalnik z imenom RoadRunner, ki ga trenutno načrtujejo pri IBMu. Novi rekorder in naslednik trenutno vodilnega Blue Gene-a bo opremljen s 32 tisoč procesorji (polovica Opteronov, polovica Cell-ov), njegova računska moč bo približno en petaflop (trilijon operacij na sekundo), zavzemal pa bo dobrih 1100 kvadratnih metrov prostora.

Pojavile so se nove informacije o prihajajočem IBM-ovem monstrumu, tako da lahko zainteresirani kopico podrobnosti o Cestnem dirkaču najdete v izvorni novici na Daily Tech-u.

20 komentarjev

Kaj storiti z 80 mio USD?

Akvarij pred oknom

vir: U.S. Submarines
U.S. Submarines - Ste večni popotnik, ki želi odkrivati nove dežele, pokrajine in kulture? Vam v predalu leži 80 milijonov dolarjev? Če ste na prejšnji vprašanji odgovorili z da, si lahko kupite svojo lastno podmornico. Phoenix je luksuzno podvodno plovilo, v katerem je kar 470 kvadratnih metrov prostora in se lahko potopi do globine tristotih metrov. Poleg luksuzno opremljene notranjosti pa so v podmornici skriti tudi čolni, s katerim boste lahko pobegnili na samotno plažo.

21 komentarjev