»

Uveljavljanje novih pravil

Slo-Tech - Kot smo napovedali pred enim mesecem, smo danes izvedli izbris starih računov, v katere se letos niste prijavili in nimajo nobenega objavljenega prispevka.

Naslednji petek sledi še napovedana anonimizacija računov, v katere se niste prijavili več kot eno leto (tudi če vsebujejo objavljene prispevke). Tokrat bomo izvedli samo prvi del izbrisa, kar pomeni, da bomo iz profilov neaktivnih uporabnikov pobrisali vse osebne podatke razen elektronskega naslova. Tako boste do novega leta lahko še vedno reaktivirali račune, ki jih še vedno želite uporabljati ne glede na njihovo starost.

V januarju 2012 pa bomo iz računov, ki niso v uporabi dve leti ali več ,izbrisali tudi elektronski naslov in jih tako trajno onesposobili.

Podrobnosti si lahko preberete v veljavnih pravilih.

28 komentarjev

Dopolnitev pravil

Slo-Tech - Z jutrišnjim dnem na Slo-Techu rahlo dopolnjujemo pravila. Pojavila se je potreba po jasni specifikaciji ravnanja z opuščenimi računi.

Tako bomo od sedaj naprej eno leto po preteku leta v katerim ste se nazadnje prijavili iz vašega profila z nekaj izjemami izbrisali vse podatke razen e-mail naslova. Še leto kasneje bomo izbrisali tudi vaš elektronski naslov in vam tako deaktivirali račun.

Pri uporabnikih, ki nimajo objavljenih sporočil pa bomo po enem letu skupaj s podatki izbrisali kar celoten račun.

Bolj jasno je tudi razloženo, kako se samodejno brišejo zapadli oglasi.

Prvi izbris podatkov in računov skladno z novimi pravili bomo izvedli konec junija ter v prvem tednu julija, nato pa vsako leto prvi teden januarja. V primeru, da želite, da se vaš račun ohrani v aktivnem stanju, kljub temu, da ga po 1. januarju 2009 niste uporabili, se do konca junija vsaj enkrat prijavite.

7 komentarjev

Facebook uvedel gesla za enkratno uporabo

Slo-Tech - Facebook je včeraj predstavil novo storitev, ki bo omogočala varnejše prijavljanje uporabnikov z računalnikov, nad katerimi nimajo popolnega nadzora - npr. iz kiberkavarn, knjižnic, hotelov, letališč in drugod. Profil je namreč moč povezati s telefonsko številko mobitela. Uporabnik bo pred prijavo na številko 32665 poslal kratko sporočilo z vsebino otp, Facebook pa mu bo nazaj poslal geslo za enkratno uporabo, ki bo veljavno le 20 minut. Na tak način se uporabniki lahko zaščitijo in brezskrbno dostopajo do Facebooka, četudi niso prepričani, da na računalniku nemara ni nameščen beležnik pritiskov na tipke (angl. keylogger).

Druga novost je možnost oddaljene odjave iz Facebooka, kar pride prav v primeru, ko je uporabnik na nekem drugem računalniku odkljukal...

11 komentarjev

Facebookova nova storitev odstira vašo zasebnost

Slo-Tech - Facebook je ta teden dodal novo funkcionalnost, ki se imenuje Instant Personalization in omogoča deljenje podatkov z drugimi stranmi, tako da bodo tele lahko ponudile prilagojeno uporabniško izkušnjo. Kot je pri vseh novostih, ki na Facebooku širijo vaše osebne podatke, že običaj, je privzeta nastavitev vključeno, zato morate deljenje podatkov eksplicitno prepovedati sami (opt-out).

Doslej je vse skupaj preko socialni vtičnikov delovalo takole. Recimo, da uporabnik obišče stran CNN. Na strani bo videl tudi, katere novice so brali njegovi prijatelji in ali so jim bile všeč. CNN sam teh informacij ne dobi. Namesto tega na strani pusti...

38 komentarjev

Izbrisani podatki iz pomnilniške kartice

Image Recall - Verjetno se vas večina še spomni, kaj smo včasih v DOS okolju uporabljali za povrnitev po nesreči izbrisanih podatkov. Kadar smo kakšne podatke izbrisali, so nam prišli na pomoč razni undelete programi, ki so nam povrnili podatke. Ker pa je danes na voljo vse več pomnilniških kartic (za mobilce, digitalne fotoaparate, ... ) kjer ti DOS-ovski programi za undelete seveda ne pridejo v poštev, mogoče ne bo odveč povedati, da obstajajo tudi programi za pomnilniške medije.

Ako se vam je kaj zalomilo, si lahko vunpotegnete™ program ImageRecall, ki vam bo povrnil podatke na vaši pomnilniški kartici. Zasede okoli 8 MB prostora, deluje pa v okolju Windows 9x/ME/NT4/2000 ter XP. Žal je na voljo le Lite verzija, ki deluje 30 dni, povrne pa vam 10 prvih slik iz pomnilniške kartice. Toda, hej, nekaj pa le je ... Za vse ostalo, Klik!

0 komentarjev

Raztaljotka!

Jaz - Yeah, to je tisto presenečenje, o katerem sem govoril v torek . Gre za Slo-Techovo "nagradno igro". Ker pa ne postavljamo nobenih st00pidnih vprašanj, se zadeva jasno in glasno imenuje Raztaljotka. S pomočjo dobrosrčnih sponzorjev smo zbrali nekaj slastnih nagrad in vam jih podarjamo. Prijavi se lahko vsak registriran uporabnik Slo-Techa, obenem pa vas opozarjamo, da bodo upoštevan le en account na en e-mail naslov. V primeru, da pri registraciji niste vnesli osebnih podatkov (naslova...) in vam je sedaj žal vas obveščamo, da lahko svoje uporabniške nastavitve kadarkoli popravite (kliknite na svoje ime v desnem zgornjem imenu in odprl se vam bo vaš profil). Ta Raztaljotka bo trajala točno en mesec, za naslednje pa še ne vemo. Ko se bo kaj nabralo, bomo pošenkali, pa bo . Uživajte pa veliko sreče!

5 komentarjev