»

Yahoo nadaljuje odpravljanje gesel

Yahoo News - Yahoo je marca krenil na pot odprave gesel (takrat so predstavili On-Demand Passwords), kar še vedno ostaja njihov cilj. Po besedah Jeffa Bonforteja, podpredsednika za komunikacijske izdelke, uporabniška imena in gesla zaradi svoje množičnosti ne opravljajo več svojega dela. Uporabniki zato pogosto uporabljajo ista gesla na različnih straneh ali pa uporabljajo izrazito ne varna gesla. Z gesli na enostaven in intuitiven način ni mogoče zagotoviti visoke varnosti, zaključuje. Zato želi Yahoo postopno odpraviti gesla.

Novi korak so naredili z aplikacijo Yahoo Mail za pametne telefone, kamor vpišemo Yahoojev elektronski naslov in geslo. Če vključimo funkcijo Yahoo Account Key, se bo telefon enolično povezal z elektronskim predalom, zato ne bomo nikoli več potrebovali gesla za dostop. Ob vsakem dostopu bo...

27 komentarjev

Yahoo uvaja šifriranje e-pošte in ukinja gesla

Yahoo News - Yahoo je na konferenci SXSW v Austinu v Teksasu napovedal, da bodo do konca leta uvedli šifriranje elektronske pošte od pošiljatelja do prejemnika (end-to-end), s čimer očitno želijo NSA in podobnim službam vsaj otežiti delo, kar so najavljali že lani. Do izteka leta bodo storitev razširili na vse uporabnike, že sedaj pa jo lahko preizkusimo z namestitvijo vtičnika za brskalnik. Yahoo je seveda kodo prosto odprl; dostopna je na Githubu, obsežno pa so sodelovali tudi z Googlom.

Vtičnik omogoča šifriranje, dešifriranje, podpisovanje in preverjanje pristnosti sporočil prek tehnologije OpenPGP, ki je že uveljavljen standard. Obenem sodi OpenPGP med tehnologije, ki tudi véliki NSA povzročajo obilico težav pri...

28 komentarjev

Zukerberg predstavil Facebook Timeline, Media platformo

Prvi partnerji, ki bodo omogočili hipno deljenje in pridruževanje aktivnosti.

CNet - Facebook je da včerajšnji F8 razvijalski konferenci po pričakovanjih predstavil še več novih načinov za zapravljanje časa na belo-modri strani. Glavna novost bo nova podstran, imenovana "Timeline", ki bo na enem mestu zbrala vse pomembnejše dogodke o posamezniku, in to od rojstva pa do zdaj (glej prvi video). S tem naj bi uredili nepreglednost profila in news feeda, ki prikazujeta zgolj osnovne oz. najnovejše informacije.

Drug štos bo možnost hipnih updejtov za veliko serijo medijskih in drugih aplikacij, ki bodo prijateljem takoj sporočili, kaj poslušamo / gledamo / beremo / jemo / kuhamo / kje tečemo / smo na obisku / gledamo / koga obiskujemo / ipd (glej drugi video). S klikom na update bo mogoče takoj dobiti hitri predogled, kar bo zanimivo zlasti za...

14 komentarjev

Yahoo in Facebook želita potrditi teorijo Six degrees of separation

Oseba, s katero moramo najti skupne prijatelje. Vir (zaskrbljujoče) velikega števila podatkov je Facebook.

Slashdot - Yahoojev razvojni oddelek in Facebook sta stopila skupaj in mislita preveriti veljavnost teorije šestih stopenj ločevanja, po kateri katerikoli dve osebi na svetu loči zgolj 6 korakov čez medsebojne prijatelje. O tem smo že pisali minuli vikend v zvezi z delom Jureta Leskovca, ki je omenjeno teorijo v navezi z Microsoftom preveril na omrežju MSN in prišel do številke 6.6 (close enough). Yahoo! po drugi strani ni pridobil podatkov o vseh uporabnikih in njihovih prijateljih, ampak so se odločili za bolj bottom-up (induktivni) pristop.

Razvili so facebook aplikacijo

6 komentarjev

Nova verzija Yahoo Maila z novostmi

CNet - Yahoo je pobrisal značko beta s svoje storitve brezplačne elektronske pošte Yahoo Mail, s čimer je pospremil izdajo nove verzije Yahoo Mail za 284 milijonov svojih uporabnikov.

V novi verziji najdemo tesno integracijo s Facebookom, tako da se bo sedaj na dogajanje na tem socialnem omrežju mogoče odzivati neposredne iz spletnega vmesnika za elektronsko pošto, ne da bi obiskali Facebookove strani, pošiljanje tekstovnih in hipnih (IM) sporočil direktno iz Yahoo Maila, YouSendIt za pošiljanje datotek in Evite, in še nekaj drugih aplikacij. Yahoo ponuja tudi 50 tem in možnost prilagoditve videza in obljublja tudi izboljšano iskanje ter hitrejše nalaganje.

Yahoo želi sodeči isto kot vsi...

29 komentarjev

Študentje ne uporabljajo svojih e-poštnih predalov

Wired Blog - Na Boston College so ugotovili, da je študentom ponujati polne e-poštne predale nesmiselno, saj ti večidel na univerzo pridejo z že izgotovljenimi digitalnimi identitetami. Začenši z jesensko generacijo slušateljev ti ne bodo več dobili svojega predala za elektronsko pošto, marveč zgolj alias @bc.edu, ki bo prejeta sporočila posredoval na nastavljen poštni račun - najsibo Gmail, Hotmail, Yahoo Mail ali kaj tretjega. Prodekanja Mary C. Corcoran pojasnjuje, da študentje njihovih elektronskih naslovov niso uporabljali, tako da so postali zgolj še ena v vrsti reči v življenju, ki so jih morali preverjati, medtem ko je bila srž njihovega življenja drugje.

Preden so sprejeli to odločitev, so razmišljali tudi o povezavi z Googlovo ali Microsoftovo storitvijo za gostovanje elektronske pošte, ki svoje usluge nudita brezplačno. Zanju se niso odločili, ker so pogajanja dolgotrajna, poleg tega pa ni nikakršnih zagotovil, da v bodočnosti ne bosta začela zaračunavati svojih storitev. Klik!

48 komentarjev

Gmail in Yahoo!Mail z novostmi

Google News - Novosti ponudnikov brezplačnih računov elektronske pošte se na srečo vrstijo dan za dnem. Google je storitvi Gmail dodal možnost dostopa do računa preko protokola POP, tako da lahko pošto odslej prebirate v vašem priljubljenem poštnem odjemalcu. Prav tako je nova možnost posredovanja pošte na drug poštni račun. Zaspal pa ni niti Yahoo!, ki je med velikimi tremi doslej ponujal še najmanj prostora. V prihodnje si bo delil drugo mesto, saj je kapacitete povečal na 250 MB.

Pred leti so nekateri vodilni ponudniki ukinjali brezplačne račune elektronske pošte, Yahoo! in Hotmail pa sta zmanjšala kapacitete. Pesimisti so napovedovali, da se čas brezplačne elektronske pošte izteka, a vse dvome o tem je razblinil Gmail.

Če ne drugega je prav gotovo sprožil revolucijo med glavnimi ponudniki brezplačnih računov elektronske pošte. Ko je predstavil račune s kapaciteto 1 GB, je Yahoo!Mail svojih 4 MB dvignil na 100 MB, Hotmail pa 2 MB na 250 MB.

Zaradi odličnega vmesnika bi bil Gmail gotovo...

32 komentarjev

Yahoo Mail s 100MB!

Yahoo News - Novica je sicer precej stara (npr. news.com), vendar je danes dan, ko se je resnično udejanila. [:D]
Yahoo je torej prvi med velikani, ki se je ustrašil Googlovega Gmail-a in odgovoril s sicer destkrat manjšim, a še vedno impresivno velikim (100MB) poštnim predalom! Odklikajte na Yahoo! Mail in se prepričajte sami...

In zdaj lahko samo čakamo na odziv Hotmail-a... Dobro jutro torej! :)

30 komentarjev