»

Nova generacija elektronske pošte: IBM Verse

IBM - Elektronska pošta je sicer robustno, a že zelo staro in predvsem v današnjem hiperproduktivnem svetu nepregledno orodje, zato podjetja iščejo načine, kako jo predelati v uporabnejšo verzijo. IBM je predstavil svoj Verse, ki želi redefinirati elektronsko pošto v prijaznejšo storitev za boljši nadzor nad dogajanjem.

Pretekli mesec je spremembo filozofije elektronske pošte najavil Google s svojim Inboxom, po katerem se IBM deloma zgleduje, a v resnici ne gre za konkurenco. IBM Verse je namenjen poslovnim okoljem, medtem ko je Inbox bolj zasebnim. Glavna zamisel pa ostaja ista, in sicer združitev opomnikov, elektronske pošte, koledarja in opravil v enem vmesniku. Sistem jih potem razporedi glede na prioriteto ter prikaže najpomembnejše. Sistem se...

9 komentarjev

Flickr ukinja prijavo prek Googla in Facebooka

TheNextWeb - V Yahooju se nadaljuje ukinjanje prijave z Googlovimi in Facebookovimi računi v njihove storitve, ki se je začelo že marca. Od konca junija se na opisani način ne bo mogoče več prijaviti v Flickr, so sporočili iz Yahooja.

V praksi to pomeni, da kdor do Flickerja dostopa s prijavo prek Facebookovega ali Googlovega računa, tega julija ne bo več mogel. Ustvariti si bo moral svoj Yahoojev račun, prek katerega se bo potem prijavil, pri čemer podatkov seveda ne bo izgubil. Kdor kakšen Yahoojev račun že ima, a ga ne uporablja za dostop do Flickrja, ga bo lahko povezal z njim in nemoteno nadaljeval delo.

Gre za nadaljevanje marca najavljene politike, ki so jo najprej uveljavili v Yahoo Sports Tourney Pick’Em, slej ko prej pa jo želijo pri vseh svojih storitvah. Spomnimo, da se s tem...

3 komentarji

Yahoo Mail nedosegljiv za nekatere uporabnike

ZDNet - Nadaljujejo se izpadi internetnih podatkovnih storitev, ki zadnje čase jezijo uporabnike. Po Sonyjevi ogromni eskapadi in ne najbolj nedolžnem Amazonovem spodrsljaju je svoje uporabnike na cedilu pustil še Yahoo. Od včeraj pozno zvečer je slabo dosegljiva njihova storitev za brezplačno elektronsko pošto, do katere nekateri uporabniki ne morejo dostopati. Yahoo je težave hitro priznal in zatrdil, da se trudijo čim hitreje vzpostaviti normalno stanje.

Tovrstne težave ponudnikov elektronske pošte niso nezaslišana prigoda, saj sta letos imela enake težave tudi Hotmail in Gmail. Obakrat je za najbolj nesrečne uporabnike trajalo nekaj dni,...

1 komentar

Yahoo predstavil Search Direct

CNet - Yahoo je včeraj predstavil novo storitev Yahoo Search Direct, ki predstavlja konkurenco lani izdanemu Googlovemu Instant Searchu. Temu navkljub ne gre za enakovredno storitev, saj je Yahoojev pristop drugačen.

Nova funkcija v oknu pod iskalnim poljem prikaže deset najbolj vročih tem glede na vpisano ključno besedo, uporabnik pa s premikom kazalca nanje v drugi polovici okna izpiše glavne povezave. To pomeni, da Yahoo ne prikazuje rezultatov iskanja sproti, kakor to počne Google, ampak sproti prikazuje najpopularnejše teme, ki so povezane z iskalnim terminom, in potem glavne strani z njimi. Te so lahko potovalni vodiči, podatki o vremenu, splošni podatki o podjetju itn.

Yahoo želi s to novostjo prebuditi uporabnike in pridobiti kakšnega novega, saj njegov tržni delež že nekaj časa lebdi okoli 16...

3 komentarji

Blokirane aplikacije za Twitter so nazaj

Guardian - Prejšnji teden je Twitter blokiral aplikacije UberTwitter, Twidroyd in UberCurrent, ker so kršile pogoje uporabe in niso dovolj varovale zasebnosti uporabnikov. Podjetje UberMedia, s katerim so se bili pred tem neuspešno pogajali od lanskega aprila, je nenadoma naglo razumelo Twitterjeve pomisleke in bliskovito pripravilo popravljene aplikacije. Twitterjevi strokovnjaki so jih pregledali in odobrili, tako da je sedaj njihova uporaba na storitvi Twitter ta teden spet omogočena.

Zapisali so, da je pregled pokazal, da so bile kršitve odpravljene, zato so jim vrnili dostop do Twitterjevega API. Lastnik podjetja UberMedia Bill Gross pa je ob tem izrazil presenečenje, saj naj jih pred petkovo...

0 komentarjev

Yahoo predstavil Livestand

TechCrunch - Yahoo je predstavil storitev Livestand, kakor so poimenovali nov tabličnim računalnikom namenjen digitalni kiosk. Namenjen je uporabnikom iPada in androidnih tabličnih računalnikov. Uporabnik se na stran vpiše z računom za Yahoo, Facebook in Google, v zameno pa dobi personalizirano stran z interaktivnimi novicami in novostmi iz socialnih omrežij, ki ga zanimajo. Stran je torej neke vrste konkurenca nedavno predstavljenemu The Dailyju.

Yahoo storitev označuje kot ultrapersonalizirano stran začetno stran Yahoo, ki bo popolnoma prilagojena uporabnikovim željam. Storitev bo prišla prav tudi založnikom, ki bodo dobili možnost publiciranja in serviranja svojih vsebin končnim uporabnikom, pri...

0 komentarjev

Yahoo Mail krivec za previsoke prenose podatkov na Windows Phone

BBC - Kmalu po izdaji Windows Phone 7 so se uporabniki začeli pritoževati, da telefoni s tem operacijskim sistemom brez potrebe prenašajo velike količine podatkov, kar kvišku žene telefonske račune. Microsoft je že sredi januarja ugotovil, kje tiči problem, in obljubil popravek, a krivca, ki naj bi bilo tretje podjetje, ni želel razkriti. Sedaj je znano, da je za napako odgovoren Yahoo.

To je Microsoft potrdil še včeraj, medtem ko se je prej branil izpostaviti krivca, pa še to zgolj zato, ker je Rafel Rivera v svojem blogu to skoraj izsilil. Problem je v neučinkovitosti sinhronizacije med odjemalcem za elektronsko pošto v Windows Phone in storitvijo Yahoo Mail. Ker se podatki ne sinhronizirajo...

0 komentarjev

Gmail in Yahoo!Mail z novostmi

Google News - Novosti ponudnikov brezplačnih računov elektronske pošte se na srečo vrstijo dan za dnem. Google je storitvi Gmail dodal možnost dostopa do računa preko protokola POP, tako da lahko pošto odslej prebirate v vašem priljubljenem poštnem odjemalcu. Prav tako je nova možnost posredovanja pošte na drug poštni račun. Zaspal pa ni niti Yahoo!, ki je med velikimi tremi doslej ponujal še najmanj prostora. V prihodnje si bo delil drugo mesto, saj je kapacitete povečal na 250 MB.

Pred leti so nekateri vodilni ponudniki ukinjali brezplačne račune elektronske pošte, Yahoo! in Hotmail pa sta zmanjšala kapacitete. Pesimisti so napovedovali, da se čas brezplačne elektronske pošte izteka, a vse dvome o tem je razblinil Gmail.

Če ne drugega je prav gotovo sprožil revolucijo med glavnimi ponudniki brezplačnih računov elektronske pošte. Ko je predstavil račune s kapaciteto 1 GB, je Yahoo!Mail svojih 4 MB dvignil na 100 MB, Hotmail pa 2 MB na 250 MB.

Zaradi odličnega vmesnika bi bil Gmail gotovo...

32 komentarjev