»

Unroll.me zbira in prodaja uporabniške podatke Uberju

Slo-Tech - Unroll.me je storitev, ki uporabnikom omogoča čiščenje elektronskega predala. S prijavo damo storitvi dostop do svojega elektronskega predala, da ta organizira pošto, ki je posledica raznih naročnin. Hkrati Unroll.me ponudi odjavo od vseh tistih naročnin, ki jih ne želimo več, kar je ključna funkcija. Toda kot smo že večkrat poudarjali, se je spet izkazalo, da če za neko storitev ne plačujete, potem ste produkt vi.

Na dan je prišlo, da Unroll.me zbira podatke tudi o drugi elektronski pošti v elektronskem predalu in jo potem prodaja naprej. Konkretno, Unroll.me zbere poročila o uporabi storitve Lyft in jih potem anonimizirana prodaja največjemu konkurentu Uberju. To je razumljivo zelo razjezilo številne uporabnike, saj je namen Unroll.me prav...

31 komentarjev

Snowden: kanadska CSEC sledila uporabnikom letališkega Wi-Fi

vir: CBC
CBC - Kanadski CBC je razkril nove metode prisluškovanja, ki jih uporabljajo NSA in njene partnerske organizacije. To pot razkrivajo nezakonite prakse kanadske obveščevalne agencije CSEC (Communications Security Establishment Canada), ki je leta 2012 na kanadskih letališčih testirala nov način sledenja potnikom.

CSEC je zbirala podatke o napravah, ki se na brezžične dostopne točke (Wi-Fi) povezujejo na neimenovanem kanadskem letališču. Zbirali so enolične identifikacijske podatke o vseh uporabnikih, ki so se na Wi-Fi priključili s pametnim telefonom, tablico, prenosnim računalnikom ali kako drugače (nekaj podobnega so v Microsoftu in na Univerzi v San Diegu analizirali že leta 2010). Kaj...

10 komentarjev

Malezija bo vsem polnoletnim državljanom priskrbela uradne elektronske naslove

vir: iTNews
iTNews - Malezijska vlada je napovedala smele načrte, po katerih naj bi do leta 2015 vsak polnoletni Malezijec dobil svoj elektronski predal, s katerim bo lahko komuniciral z državo. Izvajalec storitve bo podjetje Tricubes Berhad, ki bo julija začelo ustvarjati elektronske naslove. Vsak državljan bo dobil svoj naslov z domeno @myemail.my, odprl pa ga bo lahko le z uporabo pametne osebne izkaznice, ki jo bo vstavil v bralnik pametnih kartic. Pametne izkaznice namreč vsebujejo elektronski čip, ki ima zapisane glaven identifikacijske podatke o imetniku.

Projekt 1Malaysia E-mail bo stal okoli 50 milijonov ringitov (11,5 milijona evrov) in bo uporabljal sistem Windows Live Hotmail. Računi bodo podpirali šifriranje, vanje pa bodo uporabniki dobivali uradno pošto, recimo vabila na sodišče, in jih uporabljali za oddajo dohodninske napovedi, vlog za izdajo dokumentov ipd. Osnovna storitev bo za uporabnike brezplačna,...

9 komentarjev

Začenja se proizvodnja čipov za nove nemške osebne izkaznice

Slo-Tech - Nizozemski proizvajalec NXP začenja te dni proizvodnjo RFID-čipov, ki bodo na novih nemških osebnih izkaznicah standardni sestavni del. Kot smo že pisali, bodo od novembra dalje nove izkaznice obvezne za vse nemške državljane. Poleg fizično napisanih podatkov na sami kartici bodo vsi podatki zapisani tudi elektronsko v RFID-čipih, ki jih bo z ustrezno opremo in pravicami moč brati...

33 komentarjev

Britanska osebna izkaznica zlomljena v 12 minutah

Nova osebna izkaznica

vir: Daily Mail
Daily Mail - Nove osebne izkaznice, ki jih britanska vlada počasi uvaja in želi odpremiti vsem državljanom do leta 2012, naj bi bile odporne proti ponarejanju in zlorabam. A to ne drži, poroča The Daily Mail. Adam Laurie, znani britanski računalniški izvedenec, je namreč dobil v roke eno izmed 51.000 osebnih izkaznic, ki so jih prejeli tujci na začasnem delu ali študiju v Veliki Britaniji. Te izkaznice so podobne izkaznicam, ki jih bodo sčasoma prejeli tudi britanski državljani. Vsebujejo mikročipe s podatki o imetniku v elektronski obliki: ime, rojstni datum, fizične karakteristike, prstni odtis itn. Po besedah oblasti je čip neprebojen.

Laurie je uporabil svoj mobilni telefon in prenosni računalnik ter uspel informacije s čipa prekopirati v nekaj...

81 komentarjev

Oken XP kot vročih žemljic!

CNet - Če bi šli v Malezijo, verjetno ne bi bilo nič čudnega, če bi vas ob sestavljanju računa namesto "Želite morda še kaj?" vprašali kar "Bi morda še Okna XP za dolar in pol?".

Največji problem piratstva Maleziji naj bi bila podkupljivost. No, nova Okna je moč dobiti praktično povsod - v nočnih lokalih, prodajalnicah hitre hrane, pa še kje - po cenah od 1.5 do 6 USD. Po Microsoftovih besedah gre za beta verzije (nekateri prodajalci garantirajo, da bodo, če je to res, kupcem vrnili denar; ja, pa kaj še!), prav tako pa obstaja velika možnost okužb z virusi, da o tehnični podpori niti ne govorimo . Klik!

7 komentarjev