»

Microsoftova rošada imen

The Register - Prihajajoče Windowse.NET Server 2003 verjetno vsaj po imenu poznate vsi. Ali pa tudi ne, kakor kaže sledeča novica na Registru.

Gigant iz Redmonda oziroma njegovi vodilni so se odločili, da je končnica .NET preveč zavajajoča, ker njihov naslednji izdelek ne bo popolnoma podpiral .NET tehnologije in spremenili ime v Microsoft Windows Server 2003. Ker ima Microsoft menda vsaj to področje pod nadzorom pri sebi, so .NET prihranili za vse aplikacije s to podporo, kljub temu pa se bo na škatli novih Oken bohotil znak Microsoft .NET Connected.

Bolj za šalo kot za res pa si poglejte še prvi odgovor iz priloženega FAQ-ja (ta se je nanašal na spremembo imena, da ne bo pomote):
A) No -- we remain on track for a worldwide launch of Windows Server 2003 in April 2003

6 komentarjev

Turokovih 3000

Vnunet - Na Slo-Techu smo že poročali o reklamni kampanji Acclaim UK, v kateri poziva ljudi naj si spremenijo ime v 'Turok'; petim srečnim izbrancem bodo krili vse formalne stroške, poleg tega pa bodo dobili tudi 500 angleških funtov in Microsoftovo konzolo Xbox ter seveda samo igro Turok Evolution. (Novica je bila zaradi netočnosti odstranjena.)

Že do 15. 8. 2002 se je prijavilo kar 3.000 prostovoljcev/pogumnežev/pohlepnežev/oportunistov, do 2. septembra, ko poteče rok za prijavo, pa jih pričakujejo še več. Klik!

2 komentarja

Slackware 8.1

Slashdot - Danes me je presenetila novica, izšel je namreč novi Slackware, verzija 8.1. Pričakujemo lahko obremenitev vseh strežnikov, ki gostijo distribucijo, kajti veliko navdušenih uporabnikov bo takoj planilo po njem. Kaj je novega:
  • KDE 3.0.1,
  • GNOME 1.4.1
  • Mozilla 1.0
  • podpora datotečnim sistemom ext3, ReiserFS, JFS in XFS
  • Podpora številnim novim SCSI in ATA RAID kontrolerjem

10 komentarjev

Windows XP SP1...

Vnunet - ... ima iziti v drugi polovici dotičnega leta. Povečini bo kar klasičen skupek popravkov, vendar pa ne gre prezreti dodane podpore za "ne-pcjevska računala", torej razne mutantske zadevice, kot recimo prihajajoča Mira ter Tablet PC-je.

Bo pa skupek popravkov sveboval še nekaj, uporabnikom manj vidnega. Ker gre pač za "naslednjo verzijo oken" (revizijo), se nanjo navezujejo tudi navedbe iz predloga poravnave v zadevi Microsofta proti 18 zveznim državam: razkritje nekaterih API-jev razvjialcem.

1 komentar

Killustrator -> Kontour

Linux Today - O tem, da je Adobe grozil s tožbo zaradi imena programa Killustrator (del paketa KDE), smo že pisali. Na žalost so se fantje pri KDEju vdali in spremenili ime v Kontour. No ja, toliko o velikih korporacijah proti malemu človeku :). Drugače pa ima to tudi čisto praktične posledice. Zato, ker se je spremenilo ime, morajo sedaj popraviti vsa navodila in navedbe, kar pomeni, da bo nov KDE izšel dva dni pozneje kot je bilo načrtovano. Vse skupaj je kar precej dela, saj je treba zagotoviti popravke tudi v nekaj deset drugih jezikih v katere je KDE preveden.

1 komentar

WinXP zastonj, spet

vir: Guru 3D
Guru 3D - Microsoft je spet, kot pri WinXP Beta verziji, nekaj srečnežem povedal za naslov strežnika, kjer so si lahko zstonj naložili Win XP RC1. Vsi drugi bomo morali plašati od $10 do $20. Jasno ni znan naslov strežnika. Mogoče sčasoma? Ampak takrat bomo v vsakem primeru WinXP imeli že vsi.

09:07 Glede na to, da mi je zadeva postala zanimiva, sem se nadaljno pozanimal. Po drugi verziji, ki je tu, gre za napako in NE lepo potezo Microsofta. Da bi si lahko naložili ta file se morate...

12 komentarjev