»

Bankomati bodo preskočili Windows 8

Slo-Tech - Tudi bankomate poganja svoj operacijski sistem, ki je največkrat kar Windows XP. Posodobitve so redke, zato velja omeniti, da je ATMIA (ATM Industry Association) izdal priporočilo, naj vse vmesne verzije preskočijo in naj nanje po izidu Windows 10 začnejo nameščati kar najnovejši sistem. Ta bo tam ostal več let, ko bo podpora za Windows 7 in Windows 8 že potekla.

Situacija je namreč trenutno precej kritična. Lanska raziskava je pokazala, da je Windows 7 nameščen le na odstotku evropskih bankomatov. Osupljivih 89 odstotkov še vedno teče na nepodprtih in nezaščitenih Windwos XP, preostanek pa na Windows NT, 2000 in OS/2. V Sloveniji je situacija podobna, saj še vedno...

73 komentarjev

Internet Explorer 10 prispel na Windows 7

vir: CNET
CNET - Končna verzija Microsoftovega najnovejšega brskalnika Internet Explorer 10 je sicer izšla že lani jeseni, a je bila omejena na najnovejša Windows Server 2012 ter Windows 8. V Redmondu pa so že pred izidom najavili, da bo Internet Explorer 10 na voljo tudi za Windows 7 (za starejše izdaje pa ne). Danes so izpolnili obljubo, saj so po več mesecih pacanja beta in predoglednih verzij izdali Internet Explorer 10 za Windows 7. To je pomemben mejnik, saj Windows 7 (in tudi Windows Server 2008 R2, če smo natančni) s tem dobiva moderen brskalnik.

Internet Explorer 10 namreč ni le lepotna nadgradnja Internet Explorerja 9, temveč prinaša številne pomembne novosti. Je stabilnejši, hitrejši in predvsem podpira večje število standardov. Tako Windows 7 z IE10...

64 komentarjev

Internet Explorer 10 samo za Windows 7

Internet Explorer 10 v prvi predogledni različici - podobno kot z IE9 je funkcionalnost izredno omejena

vir: engadget
engadget - Nedavno so pri Microsoftu prvič predstavili naslednjo različico svojega brskalnika, Internet Explorer 10, in za tem uporabnikom omogočili prvi test v obliki prve predogledne različice. Tem novicam sledi podatek, da bo izid Internet Explorer 10 še bolj omejen od Internet Explorer 9, saj bo na voljo le za operacijske sisteme Windows 7, medtem ko je IE9 mogoče namestiti tudi na Windows Vista. Seveda bo IE10 na voljo tudi za prihajajoče operacijske sisteme, npr. Windows 8, če ne bo prej izšla že naslednja različica Internet Explorerja samega, glede na močno pospešen razvoj Microsoftovega brskalnika.

Razvoj Internet Explorer 10 zgolj za Windows 7 je sicer po eni strani smiseln, saj ta različica hitro postaja najbolj razširjena različica Windows po svetu, tako na račun že praktično...

34 komentarjev

Predogled Internet Explorerja 10

Dean Hachamovitch iz Microsofta napoveduje IE10.

vir: CNet
CNet - Manj kot mesec dni po izidu Internet Explorerja 9 je Microsoft na razvijalski konferenci Mix11 včeraj predstavil prvo predogledno različico njegovega naslednika, Internet Explorer 10. Dean Hachamovitch je na predstavitvi poudaril, da bo IE10 v celoti podpiral standard HTML5. Tako je predstavil podporo za gradiente v CSS3 za slike v ozadju in podobno.

Skupaj s Stevenom Sinofskim, vodjem divizije Windows in Windows Live v Microsoftu, sta prikazala delovanje alfa različice IE10, ki je seveda strani izrisovala hitreje od Chroma (kaj drugega na Microsoftovi predstavitvi tako ni bilo pričakovati). Ob tem sta poudarila, da se ne bodo zgledovali pod Chromovem in po novem še Firefoxovem sistemu...

42 komentarjev

Microsoft: IE najvarčnejši brskalnik

Microsoft - V primerjavah brskalnikov se običajno pregledata bodisi hitrost bodisi podpora standardom, tuintam še uporabniški vmesnik in uporabniška izkušnja. Redko pa primerjamo varčnost, a pri krasnem novem spletu, ki pisano utripa, interagira in se prilagaja uporabniku, postaja tudi ta podatek pomemben. Eno primerjav so izvedli pri Microsoftu, kjer so primerjali varčnost Internet Explorerja 9, Chroma 10, Firefoxa 4, Opere 11 in Safarija 5 na operacijskem sistemu Windows 7. Namerili so, da je najvarčnejši prav njihov lasten IE9, tik za petami pa mu sledi Firefox 4. Ostali so daleč zadaj.

Računalnik so povezali na posebno merilno ploščo podjetja National Instruments, ki je merila porabo tako celotnega sistema kot posameznih komponent (procesor, grafična kartica, pomnilnik, disk ...). Najprej so izmerili...

27 komentarjev

Firefox 4 izšel

Mozilla.org - Pravkar je izšla nova verzija odprtokodnega spletnega brskalnika Firefox 4, ki ga razvija Mozilla. Težko pričakovano verzijo so pilili dobro leto dni, vse od prvih alfa verzij februarja lani, ko se je verzija imenovala 3.7, kasnejših beta verzij (ko je bilo že jasno, da bo to inačica 4.0) in končno kandidatov za izid prejšnji teden. Končna verzija je na internet ušla že včeraj, uraden izid pa se je zgodil danes ob 15.00 po srednjeevropskem času.

Firefox 4 podpira vse operacijske sisteme Windows od verzije 2000 dalje, Mac OS X 10.5 ali novejši in Linux, s čimer ponuja nove funkcije najširšemu krogu uporabnikov. Internet Explorer 9 je denimo omejen na Windows Visto ali novejše.

Prva novost, ki jo opazimo, je prenovljen...

235 komentarjev

Internet Explorer 9 v prvem dnevu solidno

vir: Heise
Download Squad - V prvem dnevu od izida je Microsoftov Internet Explorer 9 zabeležil vsega 2,3 milijona prenosov (in najverjetneje namestitev), kar je nekajkrat manj od konkurenčnega in mnogo starejšega izida Firefox 3, katerega števec prenosov se je v prvem dnevu ustavil pri 8 milijonih. A dosežek Internet Explorerja je vse prej kot slab, sploh če upoštevamo znatne olajševalne okoliščine. 8 milijonov Firefox 3 je absolutni rekord pri prenosu programske opreme s spleta, izid Firefox 3.5 pa je npr. zabeležil le 5 milijonov prenosov v prvem dnevu. Obenem je ciljna publika Firefoxa praktično vsak uporabnik osebnega računalnika, medtem ko je ta številka za Internet Explorer 9 mnogo manjša.

Microsoftov...

40 komentarjev

Internet Explorer 9 Beta dobila datum izida

Tole potrdilo udeležbe na splavitvi so ugledali srečneži

vir: Hexus
Hexus - Nedolgo nazaj smo poročali, da bo prva javna beta različica Internet Explorer 9, ki bo sledila trem izdajam, poznanim kot tehnični predogledi, na voljo v septembru. Takrat ni bil razkrit točen datum izida, a je le-ta zdaj znan. Beta različico si boste lastniki operacijskih sistemov Windows Vista in Windows 7 lahko namestili že 15. septembra. V beta različici bomo ugledali še težko pričakovani prenovljeni uporabniški vmesnik, katerega ni bilo v tehničnem predogledu. Še več, slednje so bile praktično brez uporabniškega vmesnika, vsaj takšnega, kot ga danes pričakujemo od brskalnika.

Pri Microsoftu za splavitev bete pripravljajo celo prireditev, ki se bo kakopak dogajala 15. septembra v San Franciscu. Prireditev so poimenovali Beauty of the Web,...

37 komentarjev