»

Nekaj kratkih

več strani - Na tak deževen dan, kot je danes (napačno je samo dejstvo, da ni še ponedeljek), vam na Slo-techu za preganjanje dolgčasa ponujamo nekaj kratkih novic z različnih koncev sveta.

The Inquirer tako poroča, da je AMD spet stegnil lovke na kitajski trg. Kot pravijo, je skupaj s podjetjem BLX IC Design Corp v Pekingu odprl nov tehnološki center, ki se bo ukvarjal z razvojem integriranih vezij za tanke odjemalce. Predvsem ciljajo na izdelavo multimedijskih komponent vseh vrst.

Druga zanimivost, na katero nas opozarjajo pri The Inquirerju, je izdaja 18 GHz Maca. Predvsem pozorno preberite prvi dve besedi sestavka.

Zanimiva so tudi pisma na Dan's Data, kjer izveste, kaj se dogaja z baterijami, kako lahko strela uniči elektronske naprave ali kako so včasih na papirne medije zapisovali video podatke, za konec pa lahko na PC Stats osvežite še svoje znanje o optičnih enotah. Prijetno branje.

4 komentarji

Britanski ministrski predsednik bo dobil svoj e-naslov

The Register - Če smo se Slovenci še nedavno nazaj čudili ob vrednostih poslanskih prenosnikov in njihovi nesorazmernosti s poslansko računalniško ozaveščenostjo, naj vas potolažimo, da na Otoku ni kaj bolje. Presentljivo je gotovo dejstvo, da je brez svojega elektronskega naslova celo britanski premier, Tony Blair, kar ga v tem pogledu uvršča med ljudi, kot sta naprimer Fidel Castro in Robert Mugabe. No, stvari se vendarle premikajo na bolje, tako da Blair dobil svoj uradni e-mail naslov še do konca tega meseca, pravijo. Več o tem.

11 komentarjev

1 GHz Celeron kmalu

The inquirer - Veste kateri dan je danes? Ponedeljek. Danešnji dan ni samo dan, ko je izšla najbrž najboljša računalniška revija, ampak tudi dan, ko bi moral biti predstavljen AMD-jev 1 GHz Duron. Dobro, grem pogledat novice na The Register in The Inquirer, ki sta vsaj za moje pojme najboljši strani z dnevnimi novicami... Nič novic o 1 GHz Duronu. Čudno. Sicer so že prej obstajali nekateri pomisleki, da AMD zagotovo ne bo izdal gigaherčnika v ponedeljek, vendar dejstvo, da je AMD spet pojedel besedo ostaja (grdi AMD )
Kakorkoli že, naj vas potolažim z novico, da naj bi po poročanju The Inquirerja kmalu ugledali 1 GHz Celerona, ki bi deloval na 133 MHz vodilu (nič kaj dobra novica za navijalce ). Kakih drugih podatkov zaenkrat ni, kdaj pa naj bi ta "kmalu" bil, pa se zaenkrat še ne ve.

5 komentarjev

AMD vs. Intel - Duron proti "zelenjavi" :)

The inquirer - Izgleda, da je Intel kar malce pozabil na trg cenejših procesorjev. To ga utegne kar drago stati, saj s svojimi Celeroni ali Celery-ji (zelena - sorodnik peteršilja ), kakor smo jim včasih ljubkovalno pravili, ne premore nobenega odgovora na AMD-jevo pošast, ki sliši na ime Duron in bo v kratkem delovala s frekvenco 1 GHz. Intel se je sicer zganil in pripravlja odgovor, vendar bo nove Celerone predstavil s kar lepo zamudo; 950 MHz različica je napovedana šele za Q4, 1 GHz Celerona pa naj bi videli v Q1 2002. The Inquirer trdi, da bomo 1 GHz različico videli šele v Q2 2002. Slabo. Kaj je Intela prisililo k tako velikim zamudam? Najverjetnejši razlog za to je ta, da bo Intel naslednje Celerone proizvajal v 0.13 mikronski tehnologiji. Do takrat pa živel AMD . Klik za novico.

0 komentarjev

1 GHz Duron v ponedeljek?

The inquirer - Po poročanju na theinquirer.net naj bi AMD v ponedeljek predstavil svoj nov 1GHz Duron procesor. Prav tako pa naj bi napovedali ponovno znižanje cen njihovim procesorjem. Če je verjeti napovedim pa naj bi AMD tudi prenehal z dobavo Athlon procesorjev počasnejših od 1GHz. Cena 1GHz Durona še ni znana, prav tako pa se sprašujejo, če novi Duron že bazira na novem Morgan jedru, ki potrebuje za delovanje še manjše napetosti. Pred septembrom pa tudi naj ne bi dočakali novega 1.53GHz Athlon in AthlonMP z 1.4GHz procesorja.

3 komentarji

Duron 850MHz že naslednji teden

X-Bit Labs - Na X-Bit Labs so dobili nekatere informacije o AMDjevih načrtih za Duron procesorje. Tako naj bi prvi 850MHz Duroni bili na voljo že prihodnji teden. Procesorji bodo še vedno bazirali na starem Spitfire jedru, prvi Duron z novim Morgan jedrom bo 900MHz različica. AMD torej spet pridobiva prednost pred Intelom. Po nekaterih informacijah sodeč bi lahko AMD že zdaj brez večjih problemov predstavil in izdeloval 1GHz Durone, toda zaenkrat še ni potrebe...

Ob tem naj vas še enkrat opozorim, da bodo po vsej verjetnosti vsi novi Duroni hardversko zaklenjeni, torej brez BP_FID nožic. Tega še vedno ne morem trditi z gotovostjo, toda dobil sem dovolj informacij, da sem v to 90% prepričan. Če le lahko, si Durončke nabavite že zdaj in uživajte v navijanju. Čez par tednov bodo zadeve veliko težje!

10 komentarjev