»

Star Citizen podrl rekord v skupnostnem financiranju

Star Citizen

Slo-Tech -
Igra Star Citizen, ki je še v povojih in luči dneva v končni prodajni različici ne bo ugledala do poznega 2014 ali celo kasneje, je podrla rekord v crowdfundingu (skupnostnem financiranju projektov). Rekord so podrli že prejšnji teden (pred tem je rekord držala pametna ura Pebble Watch z zbranimi 10.266.844 dolarji), ob trenutku pisanja te novice pa so zbrali že 13.298.316 dolarjev.

Star Citizen je igra za osebne računalnike, ki jo razvija legendarni Chris Roberts (Wing Commander, Privateer). Razvoj...

45 komentarjev

Izšla osma edicija Humble Indie Bundle

Slo-Tech - V tokratni ediciji Humble Indie Bundle najdemo pet iger: Little Inferno, Awesomenauts, Capsized, Thomas was alone in Dear Esther ter pripadajoče zvočne posnetke (soundtracke). Če ste pripravljeni plačati več od povprečja, ki trenutno znaša 5,78 dolarjev, dobite še Hotline Miami, Proteus, Tiny and Big in Grandpa's Leftovers, Intrusion 2, English Country Tune in Oil rush ter pripadajoče soundtracke.

Igre delujejo na večini platform (Windows/Mac/Linux) in so brez DRM. V času pisanja novice je bilo prodanih 392178 paketov iger. Sistemske zahteve za posamezno igro se nahajajo tule. Časa za nakup imate še dobrih 5 dni.

4 komentarji

THQ Humble bundle samo za Okna, z DRM, a prodaja se izvrstno

Ars Technica - Vmes med 6. in 7. Humble Indue Bundlom so se fantje pri Wolfire Games domenili z programersko-založniško hišo THQ in izdali poseben Humble Bundle z njihovimi igrami - pustolovščino Darksiders (2010), streljačinama Metro 2033 in Red Faction: Armageddon (2011), ter celotno serijo Company of Heroes: originalom (2006) ter razširitvama Opposing Fronts (2007) in Tales of Valor (2009). Tisti, ki ste pripravljeni ponuditi več kot povprečni znesek - trenutno 5.72 dolarja - dobite še nažigačino Saints Row (2011).

Posebnost tokratnega bundla je, da ni na voljo ne za GNU/Linux ne za Maca, pa tudi brez DRM ni, ker so vse igre na voljo zgolj kot kode za Valvov distribucijski sistem Steam. Na to temo se je na uradni Google+ strani že vnela živahna razprava, pa tudi Ars se sprašuje, mar si ne...

89 komentarjev

Ubuntu po novem Pay what you want

Canonical priporoča nakup za vsaj 16 dolarjev.

vir: Ars Technica
Ars Technica - Ubuntu zadnje čase pospešeno išče možnosti za služenje - cekin za cekinom. Aprilski 12.04 LTS je tako iz privzete inštalacije odstranil Banshee zavoljo nesporazuma o tem, kdo bo letno pobral tri dolarske tisočake provizij iz integrirane Amazonove glasbene trgovine (nadomestil ga je primerno skonfiguriran Rhythmbox).

Konec meseca prihajajoči 12.10 bo v Unity-jevem zaganjalniku vključeval posebno lečo, ki bo med zaganjanjem...

73 komentarjev

Humble Indie Bundle #3 uspešno zaključen

Vredno denarja.

Slo-Tech - Sinoči se je zaključil ta tretji Humble Indie Bundle, tokrat z rekordnim uspehom - v dveh tednih prodaje so našli 372 tisoč kupcev za povprečno ceno 5.82 dolarja, kar je skupaj naneslo dobra 2 milijona dolarjev. Za primerjavo, prvi bundle je prinesel 1.3 milijona, drugi 1.8, specialka za finskega razvijalca Frozenbyte pa le malo manj kot milijon.

Bundle je bil še posebej bogat, saj so dodali dve bonusni igri; vsi kupci, ki so plačali vsaj cent nad povprečno kupnino ($5.82 dolarja za 5+2 iger), pa so dobili še vseh 5 iger iz prejšnjega bundla, med njimi legendarno platformo z možnostjo vrtenja časa nazaj in naprej, Braid. Večina kupcev (slabi 2/3) je bilo Windowsašev, ostalo pa se nekje pol-pol deli na Mac in Linux. Linuksaši so bili kot ponavadi tudi najbolj...

8 komentarjev

Naprodaj tretji Humble Indie Bundle

Slo-Tech - Po veliki popularnosti predhodnikov smo dobili še tretji (na nek način četrti) Humble Indie Bundle. Uradno gre za Humble Indie Bundle 3, a ja bil kot tretji predstavljen Humble Frozenbyte Bundle, ki je vključeval le igre neodvisnega finskega razvijalca Frozenbyte. V uradni tretji izvedenki paketa iger neodvisnih razvijalcev je vse po starem. Po ceni, ki jo določite sami, kupite pet iger, kjer so tokrat na voljo Crayon Physics Deluxe , Cogs, VVVVVV, Hammerfight in And Yet It Moves. Izmed peterice so kar trije prvič na voljo za Linux in OS X, to so Crayon Physics Deluxe, VVVVVV in Hammerfight, Cogs pa je novost le za Linuxaše - tako so vse igre na voljo za vse tri velike namizne platforme. Plačilo se lahko po želji razdeli med razvijalce...

51 komentarjev

Humble Indie Bundle vol. 3

Slo-Tech - Od včeraj je na voljo že tretji komplet cross-platform, drm-free, pay-what-you-want indie igric, Humble Frozenbyte Bundle. Tokrat ponuja tri dokončane igre neodvisnega finskega razvijalca Frozenbyte - Trine, Shadowgrounds in Shadowgrounds: Survivor, konceptno igro Jack Claw in prednaročniško verzijo Splota. Več o njih v tem kvalitetnem trailerju:

Za igre lahko plačate poljubno vsoto, del zneska pa donirate v dobrodelne namene (fundaciji EFF in Child's Play). Povprečen znesek za vseh 5 iger se giblje pri 5 dolarjih, oz. 10 dolarjih s strani očitno bolj radodarnih Linux uporabnikov. Prejšnja kompleta Humble Bundle sta zbrala 1 oz. 1.8 milijona dolarjev in s tem pokazala, da tovrsten model distribucije iger deluje.

Zdaj pa nazaj [:)] k...

40 komentarjev

Nov sklad J.P. Morgan vlaga v Twitter, kasneje tudi Zyngo in Skype

Financial Times - Investicijska banka J.P. Morgan Chase je objavila, da so oblikovali 1,2 milijarde dolarjev vreden sklad, ki bo za vlagatelje investiral v podjetja, ki se ukvarjajo s socialnimi omrežji. Prva investicija bo nakup 10-odstotnega deleža Twitterja, za katerega bodo odšteli 450 milijonov dolarjev. To postavlja vrednotenje podjetja na 4,5 milijarde dolarjev, kar je dvakrat manj od špekulacij na začetku leta. Ni še znano, ali bo J.P Morgan Chase vplačal nove delnice ali pa bo odkupil deleže starih družbenikov.

Nov sklad se imenuje Digital Growth Fund in je namenjen bogatim vlagateljem, ki si želijo kupiti del bogatega sektorja hitro rastočih internetnih podjetij druge generacije. Trenutno so zbrali 1,22 milijarde dolarjev, končna pričakovana...

7 komentarjev

Humble Indie Bundle 2 tudi na Steamu

Statistika ob pisanju novice

Ars Technica - Humble Indie Bundle 2, zbirka petih iger neodvisnih razvijalcev, bo naprodaj še 5 dni, že kmalu pa bodo presegli dosežek prvega paketa. V primeru druge peterice so za časa pisanja novice zbrali skoraj 1.207.000 ameriških dolarjev, medtem ko je končni rezultat prvega paketa višji le za okrog $66.000. Dobrih 163.000 kupcev je do sedaj v povprečju plačalo 7,38 ameriškega dolarja, ponovno pa se je izkazalo, da so najbolj skopi uporabniki sistemov Windows ter najbolj radodarni Linuxaši. Povprečen znesek je zaenkrat skorajda 2 ameriška dolarja nižji od prve akcije. Zbran znesek bo v različnih deležih razdeljen med razvijalce in dve dobrodelni organizaciji, svoj delež pa bodo tokrat dobili še organizatorji akcije. Dobra novica bo razveselila še obstoječe in bodoče uporabnike Valveove spletne trgovine Steam, trojica iger iz Humble Indie...

2 komentarja

Humble Indie Bundle 2

Igre in dobrodelni organizaciji, povezani s Humble Indie Bundle 2

vir: Ars Technica
Ars Technica - Po dobre pol leta se vrača Humble Indie Bundle, zanimiv koncept v sicer danes založniško gnani medijski industriji. Wolfire, neodvisni razvijalec iger za Windows, OS X in Linux, je paket petih iger prav tako neodvisnih razvijalcev dal naprodaj 4. maja z zanimivimi pogoji. Kupci so lahko plačali toliko, kolikor so želeli, določili pa so lahko, komu bo šel njihov znesek - razvijalcem iger, dobrodelnima organizacijama Child's Play ali Electronic Frontier Foundation oz. po želji kupca razdeljen med obe opciji.

Dobre pol leta po prvem paketu, ki je vključeval igre World of Goo, Aquaria, Gish, Lugaru HD in Penumbra Overture, se Humble Indie Bundle vrača, ponovno s petimi igrami, ponovno v navezi z istima dobrodelnima organizacijama, brez DRM-ja v igrah ter s ceno, ki jo postavijo kupci sami. Ti bodo tokrat lahko uživali v priljubljenih neodvisnih igrah Braid, Cortex Command, Machinarium,...

4 komentarji

IGN bo izdatno podprl neodvisne razvijalce iger

TG Daily - Spletni založnik IGN se je odločil za darežljivo potezo in bo neodvisnim razvijalcem iger (indie) ponudil 24-urni dostop do svojih pisarn za delo in še nekaj drugih ugodnosti. Projekt se imenuje IGN's Indie Open House.

V okviru projekta bodo razvijalci dobili neomejen dostop do sedeža IGN, konferenčnih sob, kuhinj, pisarn in ostalega. Poleg tega bodo imeli tudi možnost govoriti z uredniki in menedžerji IGN-a, ko bodo želeli. Tudi GameSpy, ki je v lasti IGN-a, bo ponudil brezplačne tehnične konzultacije in svoje odprte razvijalske platforme. Dodali bodo še mesto na dogodku Demo Days in mesto na GameSpyevi stojnici na Game Developers Conference v San Franciscu. Vsaka prijavljena ekipa bo ugodnosti deležna šest mesecev.

IGN-jev...

20 komentarjev

Uporabniki Linuxa radodarni, uporabniki Windows skopi

Višina povprečne donacije

Wolfire - Neodvisni razvijalci iger Wolfire so pripravili paket petih iger, Humble Indie Bundle, v katerem so World of Goo, Aquaria, Gish, Lugaru HD in Penumbra Overture, ki ne vsebujejo DRM-ja in delujejo na vseh treh največji operacijskih sistemih za osebne računalnike, Windows, OS X in Linuxu. Zanimivo je, da za peterico iger, katerih vrednost sicer znaša $80, niso postavili cene, saj vsak kupec lahko plača točno toliko, kolikor želi. Zaslužki gredo lahko razvijalcem aplikacije, dvema dobrodelnima organizacijama (Child's Play charity in Electronic Frontier Foundation), se...

62 komentarjev