»

Izšel prvi servisni paket za Office 2011 za Mac

vir: Heise
Heise - Izšel je prvi servisni paket (SP1) za Microsoftovo različico pisarniškega paketa Office 2011 za Mac. V njem poleg popravkov napak in varnostnih ranljivosti najdemo tudi nekaj dodatnih zmožnosti, ki kanijo povečati stabilnost in uporabnost pisarniškega paketa.

Bistvene spremembe so pri Outlooku, ki sedaj podpira tudi Sync Services in ki lahko izmenjuje koledarje, beležke in opravila z drugimi aplikacijami. Pri tem Microsoft opozarja, da bo popolna podpora kratkega veka, saj bo Apple 5. maja izključil Sync Services in ga zamenjal s CalDAV, zato ne bo moč sinhronizirati koledarja in opravil z MobileMe Calendar. Sinhronizacija pošte, beležk in adresarja...

2 komentarja

Office Starter Edition bo zastonj

Tudi legalno zastonj

vir: Wikipedia
bit-tech.net - Microsoft bo na novih računalnikih, ki bodo uporabljali Windows 7, ponudil brezplačno različico pisarniškega paketa Office 2010. To so že počeli z demonstracijsko različico Office 2007, kateremu je potekla licenca in so tako postali neuporabni, medtem ko bo Office Starter Edition, osnovan na Office 2010, brez časovne omejitve uporabe, a bo zato omejen funkcionalno. Nameščen bo le na računalnike velikih proizvajalcev (Dell, HP, Lenovo, itd.), namenjene za pisarne. Brezplačna različica bo kot namestitev vsebovala popolnoma delujočo osnovno namestitev Officea, a bo, poleg omejene funkcionalnosti, omogočena uporaba le Worda in Excela. Ker bo izdaja podprta z oglasi (ni še razjasnjeno, kakšni bodo, kot tudi ni razjasnjeno, kako bo izgledala omejena...

31 komentarjev

Microsoft ZamudaInZmeda™ 2003

Monitor - Kmalu po predstavitvi novega strežniškega operacijskega sistema Windows Server 2003 je iz Microsofta pricurljala vest o zamudi pri izdaji nove različice pisarniškega paketa Office 2003. Iz Redmonda so sporočili, da bodo kmalu izdali še eno razvojno različico, ki je rezultat uspešnega preskusa javne razvojne različice Beta 2. Končno različico lahko pričakujemo v tretjem četrtletju, torej nekje jeseni. http://www.monitor.si/s.nsf/vse/3105964...Klik!

Podjetje domnevno najbogatejšega Zemljana je razkrilo tudi načrte glede različnih paketov zbirke Office 2003. Ne boste verjeli, toda različnih paketov bo kar 7: Office 2003 Basic Edition, Office 2003 Standard Edition, Office 2003 Small Business Edition, Office 2003 Professional Edition, Office 2003 Professional Enterprise Edition, Office Students and Reachers Edition in Office Developer Edition. Opozoriti velja tudi na razlike med programi, ki so vključeni v posamezne pakete, saj bo v dražjih paketih npr. izboljšana podpora XML....

0 komentarjev

Abiword 0.9.0

Linux Today - Področje na katerem Linux najbolj šepa so zagotovo kvalitetni urejevalniki besedil. Ravno zato je dogajanje v tej areni zelo zanimivo.
AbiWord spada v skupino Gnome Office, a je v bistvu popolnoma samostojen urejevalnik, ki teče tako pod Linuxom kot tudi v Oknih, QNXu in BeOSu (in seveda na različnih platformah). Danes je izšla prelomna različica 0.9.0. Ne boste verjeli, prevedena je tudi v slovenščino (uganite kdo je to zakrivil, hint hint... :).
Ko smo že pri pisarniških paketih, ta teden je izšel tudi prvi release candidate KDE Office 1.1.

0 komentarjev

Service Pack 2 za MS Office 2k

File Flash - Izšel je Service Pack2 za popularni MSjev pisarniški paket, Office 2000. Popravljenih je kar nekaj stvari, verjetno najbolj pomemben pa je popravek Outlook Expressa, ki seda ni več tako občutljiv na razne viruse. Če vas že srbijo prsti in si popravka na vso moč želite, potem si ga lahko potegnete od tukaj ( neuradno ) ali od tukaj ( uradno ). Datoteka je velika 8.76MB, tako da velikost ne bi smela predstavljati problemov.

0 komentarjev