»

iRock! 730i mp3 player

Byte Sector - Mp3 predvajalniki so zadnje čase, tudi zaradi vedno večje količine glasbe v elektronski obliki, zelo priljubljeni. Tokrat so nam na Byte Sector na kratko opisali zelo zanimiv predvajalnik iRock! 730i. Napravica je že na pogled lepa zaradi oblike in barve. Ima vgrajeno podporo formatoma mp3 in wma, najboljša kvaliteta glasbe je lahko 192 oziroma 320 kbps, vanj pa boste lahko "stlačili" do 128 megabajtov glasbe. Priložena baterija poskrbi za nemoteno 8-urno predvajanje. Na testu je predvajalnik dobil zelo visoko oceno -- kar 96 %, vendar pa ima tudi svojo ceno, ki pa ni pretirana. Primorani boste odšteti 140 ameriških...

0 komentarjev

Creative Labs MuVo: Dva v enem

Tom's Hardware - Creative Labs je izdelal zelo zanimiv MP3 predvajalnik. Napravica namreč za skladiščenje teh datotekic uporablja USB vtič, ki se preprosto (v Windowsih XP in ME ne potrebujete gonilnikov) vtakne v pripadajočo režo in že lahko nanj pretakamo MP3je. Za napajanje skrbi navadna AAA baterija, ki zadošča za 10-urno poslušanje glasbe. Napravica se lahko pohvali tudi z dokaj dobro kvaliteto zvoka, majhno težo, poleg MP3jev pa je sposobna predvajati še tip WMA.

Za slabih 150 dolarjev torej dobimo MP3 in WMA igralnik ter paličico s 64 megabajti pomnilnika. Kmalu lahko pričakujemo tudi inačico z 128 MB prostora. Ni slabo, upajmo le da se bodo slovenski uvozniki zmigali in zadevo pripeljali tudi v našo podalpsko deželico. Do takrat pa klik!

5 komentarjev

Ogg Vorbis kmalu v prenosnih predvajalnikih

CNet - Izgleda, da se konkurenčni format trenutno najbolj razširjenemu MP3-ju, Ogg Vorbis, kar lepo prijemlje med uporabniki, bodisi zato, ker nekateri hočete preizkusiti vsako novost, bodisi zaradi tega, ker nekateri prezirate ravnanje lastnika patentov za format MP3. Seveda pa bo Ogg Vorbis nekoč moral prodreti tudi v prenosne predvajalnike glasbe. Vprašanje je samo kdaj. Čim prej, upajmo. V želji na čim prejšnjo podporo so tudi razvijalci Oggja razvili posebno knjižnico, imenovano Tremor, ki je spisana posebej za procesorje, ki so uporabljeni v prenosnih predvajalnikih in ne premorejo računanja s plavajočo vejico. Na potezi pa so sedaj proizvajalci, ki bi enostavno morali podpreti novi format, saj so jim razvijalci Oggja servirali rešitev na krožniku, poleg tega pa Ogg Vorbis ne zahteva nobenih licenčnin.

2 komentarja

Eno enoto procesorskega časa, prosim

ZDNet - IBM je najavil novo storitev, pri kateri bo v stilu SETIja (le obratno) strankam ponujal procesorsko moč po ceni $300 na 'enoto' mesečno, sistem pa bo gnala SuSE distribucija Linuxa. Klik!

Velika zmota pa leži v tem, ko nekateri mislijo, da je to blazno drago, saj povprečni strežniki, ki jih ima podjetje 'do konca življenja', stanejo le nekajkrat več. Res je. Le, da se klient s temi tristotimi dolarji iz-nebi stroškov vzdrževanja, prostora, časovne amortizacije, saj za to skrbijo pri ponudniku, IBMu. Prav tako tukaj odpade težava s kratkoročnimi nihanji potreb, t.i. 'špicami'.

No, ideja je vsekakor zanimiva, bolj zaskrbljujoč pa je spekter strank, ki bi jih to zanimalo ter območje, v katerem je tovrsten najem sploh ekonomičen. Bomo videli.

1 komentar

Intel Pocket Concert Audio Player

Intel - Intel je napoved nov prenosni predvajalnik, ki podpira MP3 in WMA (Windows Media Audio ) datoteke. Njegov pomnilnik je velik kar 128MB in lahko shrani do dve uri MP3 glasbe v 128kbps kvaliteti. Lahko pa seveda še več, če uporabimo slabšo kvaliteto. Dve AAA bateriji mu omogočata do 10 ur neprestanega predvajanja. Predvajalnik je po mojem kar lep. Privoščite pa si ga lahko "že" za ceno $300 ali $350. Več o predvajalniku pa lahko zveste TUKAJ .

3 komentarji

Intelov MP3 predvajalnik

Intel - Intel je včeraj najavil svoj novi produkt, toda tokrat ne gre za kakšen procesor, ploščo ali čipovje, temveč za prenosni MP3 predvajalnik. Očitno se je velikan odločil preizkusiti na področju, kjer sta propadla Diamond in Creative. Naparvici je ime Intel Pocket Concert Audio, opremljena pa je s 128MB StrataFlash pomnilnika, kar zadostuje za okoli 4 ure glasbe. Zadevico napajata dve AAA bateriji, ki imata dovolj moči za okoli 10 ur neprekinjenega predvajanja. Še ena lepa lastnost predvajalnika je programibilen firmware, kar pomeni, da bo IPCA mogoče reprogramirati z bodočimi glasbenimi standardi (Ogg Vorbis...) ali ga kako drugače prilagoditi (zaščita?). Še se sedaj navdušeno sprašujete kdaj in kako bo zadeva na voljo, naj vas prvo ohladim s ceno: 299$, kar bo pri nas zneslo 100+ tisočakov. Če si zadeve še vedno močno želite, naj povem, da bo masovno na voljo že februarja. Koliko je nakup take zadeve smiseln ob DiscManih, ki znajo brati MP3je s CDjev, je seveda več, kot tehtno...

4 komentarji