»

Windows 8 neuradno drugo leto

Ars Technica - Steve Ballmer je včeraj v govoru na Japonskem med drugim omenil, da se bo prihajajoča različica Microsoftovega OS-a imenovala Windows 8 in da bo na police trgovin prispela v letu 2012. Glede na predvideni triletni razvojni cikel bi to tudi ustrezalo vsem pričakovanjem, a oddelek za odnose z javnostmi v Redmondu očitno še ni pripravljen za uradno najavo.

Po objavi omenjenih informacij so namreč številni mediji prejeli obvestilo, da je izjava netočna in da se je Ballmerju enostavno - zareklo. Iz Microsofta so sporočili še, da v prihajajočem fiskalnem letu pričakujejo prihod nove generacije strojne opreme za Windows 7 in da uradno ime ter datum izida naslednjih Oken zaenkrat še nista znana.

83 komentarjev

Android uspešno v prvem četrtletju, Windows Phone 7 nekoliko manj

engadget - Pri analitični družbi Gartner so pripravili podatke o prodajnih rezultatih mobilnih platform v prvem letošnjem trimesečju, ki je postregla z nekoliko zanimivimi podatki. Microsoftu naj bi uspelo v prvem letošnjem četrtletju tako prodati le okrog 3,6 milijona naprav z enim izmed mobilnih Windowsev, a naj bi bilo le 1,6 milijona teh naprav opremljenih z Windows Phone 7, preostala dva milijona pa s starejšim Windows Mobile. Boljše čase napovedujejo za prihodnje leto, ko naj bi se prodaja povečala zahvaljujoč prihodu Nokie, a vseeno so te številke v primerjavi s konkurenti slabe.

Daleč v ospredju je bil namreč Android, s katerim naj bi bilo opremljenih prek 36 milijonov novih naprav, prodanih v preteklem četrtletju. Na drugem mestu s 27,6 milijoni sledi hodeči mrtvec Symbian, medtem ko je...

8 komentarjev

Nokia bo le rahlo spreminjala Windows Phone 7

Niklas Savander, podpredsednik Nokie

vir: engadget
engadget - Nokiin Niklas Savander je še enkrat potrdil, da ima Nokia možnost obširnega prilagajanja Windows Phone 7 svojim potrebam, čeprav Microsoft tega drugim partnerjem ne dovoli. A še enkrat smo izvedeli, da se tega modificiranja Nokia ne bo posluževala, vsaj ne v večjem obsegu, kot je to npr. želel HTC s svojim vmesnikom Sense. Vseeno bodo Windows Phone 7 nekoliko spreminjali, te spremembe pa dali Microsoftu, da jih bo vgradil v prihajajoče...

29 komentarjev

Objavljene konceptne slike prvih Nokiinih Windows Phone 7

So koncepti všečni?

vir: engadget
engadget - Čeprav ob najavi partnerstva Nokia in Microsoft nista razkrila niti okvirnih datumov izida mobilnih telefonov, ki bi bili sad sodelovanja inženirjev iz Redmonda in s Finske, insajderski viri vseeno izid napovedujejo še za letošnje leto. Steve Ballmer je sicer na prireditvi omenil, da so inženirji iz obeh podjetij že nekaj časa pred najavo začeli sodelovati, plod sodelovanja pa bi bil lahko konceptni aparat, ki je prikazan v za Nokio zadnje čase običajni raznoliki barvni paleti. Oblika konceptov sledi oblikovalnim smernicam trenutnih naprav (N8, E7 in C7), jasno pa je, da se že na zunaj sklada s strojnimi zahtevami Windows Phone 7 - z velikim zaslonom z ločljivostjo 800 x...

32 komentarjev

Pekel je zamrznil, Windows Phone 7 prihaja na Nokie

engadget - Poročila o sodelovanju Microsofta in Nokie so bila pravilna, saj sta obe podjetji oz. njuna izvršna direktorja, Stephen Elop in Steve Ballmer, potrdila, da bo Nokia v prihodnosti na svojih pametnih mobilnih telefonih uporabljala Microsoftov Windows Phone 7. Poteza ne bo preprosta zamenjava operacijskega sistema, saj bo prišlo do nekoliko večjih sprememb oz. tesnejšega sodelovanja obeh podjetij, kot je to običajno. V sklopu zamenjave platforme (Windows Phone 7 bo sčasoma zamenjal Symbian) bo Nokia za vse iskalnike na mobilnikih prešla na Bing, Ovi Store pa se bo združil z Windows Marketplace pod imenom slednjega. Da ne bi novosti prejemala le Nokia, bo poskrbela aplikacija Ovi Maps, ki bo postala osnova Microsoftove zemljevidne platforme. Ovi Maps je brez dvoma ena izmed boljših rešitev med konkurenti, ki brezplačno navigacijo z usmerjanjem omogoča po celem svetu, ne le v ZDA in Veliki Britaniji, kar npr. velja za Googlovo rešitev na Androidu.



Letošnje in prihodnje leto bosta...

174 komentarjev

Odprto pismo Nokii in Microsoftu: Sodelujta

Slo-Tech - Odprto pismo, ki ga je v sredo Adnaan Ahmad iz hamburške Berenberg Bank poslal Microsoftovemu in Nokiinemu izvršnemu direktorju, je sprožilo veliko špekulacij. V pismu namreč Ahmad navaja nekaj možnih rešitev, kako povečati Nokiin upadajoč tržni delež na področju pametnih telefonov. Ključna ukrepa sta Windows Phone 7 in odpuščanje na Finskem.

Nokiin novi izvršni direktor Stephen Elop je bil pred tem zaposlen pri Microsoftu,...

76 komentarjev

Se Nokia ogreva za Windows Phone 7?

Nokie prihodnosti?

vir: PC World
PC World - Eldar Murtazin poroča, da so se pred dnevi predstavniki Nokie in Microsofta sestali in pogovarjali o tesnejšem sodelovanju, katerega rezultat bi bili Nokiini pametni mobilniki, ki bi namesto enega izmed hišnih operacijskih sistemov (MeeGo oz. Symbian) uporabljali Microsoftov Windows Phone 7. Takšne govorice bi sicer zlahka zavrgli, če jih ne bi začel Eldar Murtazin, ki je že velikokrat pravilno napovedal Nokiine poteze ter kot prvi predstavil obilico prototipnih naprav finskega mobilnega giganta, npr. N8, N900 ter še nekatere druge.

Uporabo Windows Phone 7 naredi nekoliko neverjetno Nokiino vztrajno zatrjevanje, da bodo uporabljali le...

28 komentarjev

Windows Phone 7 že na HTC HD2

vir: engadget
engadget - Čeprav so pri Microsoftu potrdili, da HTC-jev HD2 ne bo deležen uradne verzije Windows Phone 7 (vsaj zaradi petih namesto treh fizičnih gumbov pod zaslonom), misel, da bodo za to poskrbeli uporabniki po neuradni poti, ni dala miru. A kdo bi si mislil, da se bo to zgodilo več kot pol leta pred uradnim izidom Windows Phone 7? Podvig, ki je uspel Rusom s HTCPEDIA, še ni popolnoma spoliran, saj grafični gonilnik še ni popolnoma dokončan. Posledično so nekateri...

25 komentarjev