»

Nedeljsko zatišje

Dan's DATA - Danes se pozna, da je nedelja, in da nima skoraj nobena od "klasičnih" strani dobrih (ali sploh) novic. V takšnih časih pride ponavadi prav moj tihi favorit, Dan's Data.

Tako sem našel dnevu primeren članek, ki se loti podlog za miško. Ne ravno pretresljiv in dih jemajoč opis ima kljub vsemu nekaj dobrih ugotovitev, in je ravno pravo nedeljsko branje.

Po moje se pa še vedno najbolje obnese optika in matt miza.

2 komentarja

AMD ne bo zatiral navijanja

The inquirer - Že kar nekajkrat smo lahko brali razna poročila o tem, kako bo AMD nekoč zaklenil svoje procesorje in jih tako naredil popolnoma imune na navijanje. Na srečo se je izkazalo, da je šlo samo za manjše strašenje navijalcev, saj lahko overclockerji še danes opravljajo svoje najljubše opravilo. Sicer jim je AMD s predstavitvijo Palominov to opravilo precej otežil, vendar pa je to bolj postranskega pomena. No, AMD se je pred kratkim celo odločil, da overclockerjev ne bo več strašil s takšnimi posegi, ampak jim bo dal prosto pot do navijanja in jih potiho celo podpiral. Podjetje namreč ne skrbi, da bi jim overclockerji odžirali trg. Ne, AMD skrbijo le prodajalci, ki kupijo manj zmogljive procesorje, jih nato navijejo in prodajo v sistemu kot dražje in bolj zmogljive izvedenke. Vendar pa se zaradi dobre zasnove procesorja tudi tu da hitro ugotoviti prevaro s pomočjo mostičkov L1 ;) .

0 komentarjev

Računalo brez ventilatorjev

Overclockers Australia - Tole je pa ena izmed najbolj impresivnih stvari, kar sem jih do sedaj videl! Tako lepega vodnega hlajenja nisem videl že dolgo. Model, ki je stran pomenljivo poimenoval kar Zero Fan Zone si je sestavil računalo brez ventilatorjev. Tako vodno hladi northbridge, napajalnik, disk, grafično kartico in procesor. Najbolj všeč mi je to, kako je izpeljal vodno hlajenje svojega 550W napajalnika. Glejte in se čudite! Še slika vodno hlajenega diska (za slinjenje):

12 komentarjev

Vodno hlajenje n-tič

Void Your Warranty - Če podjetja Swiftech še ne poznate, potem pobrskajte malo po arhivu novic in takoj vam bo jasno s čim se podjetje ukvarja. V eni izmed prejšnjih novic sem predstavil Swiftechov zelo učinkovit hladilnik, ki se lahko spopade tudi s takimi težkokategonrniki, kot so Alphe in GlobalWini, vendar pa proizvodnja hladilnikov ni edina stvar s katero se podjetje ukvarja. S popularizacijo raznovrstnih vodnih sistemov za kar najboljše hlajenje procesorja so se začeli ukvarjati tudi s proizvodnjo le-teh. Rezultat truda Swiftechovih inženirjev si lahko ogledate tukaj, kjer so opisali njihov sistem za vodno hlajenje, ki ga lahko enostavno vgradite v ohišje. Problem je edino vodni blok, ki je sestavljen iz aluminija in bakra. Res je sicer, da je aluminij posebno obdelan, da nebi...

0 komentarjev

dotMONO, Ximian, Microsoft

Linux Today - Razvedela se je zanimiva vest, da namrava tudi Microsoft pomagati pri izdelavi tehnologije dotMONO, ki naj bi bila free software različica .NET-a za Linux in druge Unix sisteme. Microsoftova pomoč bo le svetovalne narave, a vseeno je to korak naprej. Zakaj namerava MS to početi pa ni nikomur čisto jasno. Mogoče bi radi povečali (zazihrali) trg za svoj Office (malo verjetno), se na ta način ubranili proti monopolnim tožbam (malo verjetno), ali pa se jim je prikazala marija in so se odločili, da bodo 'dobri fantje' (tudi maloverjetno).
No ja, kakorkoli že, napredek pa vendarle je.

0 komentarjev

Infinipro AquaCool vodno hlajenje

Dan's DATA - Vodno hlajenje je tisti način hlajenja, ki se trenutno vedno bolj uveljavlja med raznimi zanesenjaki oz. navijalci (overclockerji). Vendar pa overclocker ni pravi overclocker, če si vodnega hlajenja ne naredi sam. "Ampak jaz nimam volje/znanja, da bi si lahko sam naredil sistem za vodno hlajenje", boste porekli nekateri. Nič panike, tudi za take se najde rešitev, samo potem boste malo manj pravi overclockerji . No ja, kakorkoli že, včasih je oral ledino Senfujev sistem, ki je za svojo ceno nudil kar veliko, potem pa so ga začeli posnemati številni posnemovalci. Ravno enega izmed posnemovalcev so stestirali na Dan's Data. Kaj so ugotovili? AquaCool je dobra konkurenca ostalim komercialnim hlajenjem, vendar pa ima tudi svoje muhe (ne ravno bleščeča črpalka). Kako je Dan prišel do tega zaključka, si lahko ogledate v njegovemu podrobnemu opisu.

0 komentarjev

Izboljšava Senfu vodnega hlajenja

OC Mod - Senfu vodno hlajenje je pomenilo skoraj pravo malo revolucijo na področju hlajenja, saj je za zmerno ceno ponudil dokaj dobro hlajenje procesorja. S svojo nizko ceno je vodno hlajenje postalo dostopno tudi prstnično manj spretnim ljudem. Vse tako dobre stvari pa se skoraj vedno da še izboljšati. Tako pravijo na OCMod, kjer so se lotili izboljšave Senfu vodnega hlajenja. Če imate to vodno hlajenje in bi ga radi še izboljšali, potem preberite ta članek.

0 komentarjev

Roza vodno hlajenje

HardOCP - Hm prav zanima me, zakaj za vraga bi naredili sistem z vodnim hlajenjem, ga zapakirali v odprto ohišje, potem pa hladilno tekočino obarvali v roza barvo. Nekako bi še razumel, če bi šlo za sestrin računalnik, toda za lastno mašino? Namreč, ravno to je naredil ta tip, kar lahko potrdita tudi dve spodnji sliki. Verjetno ga kličejo kar "Nežni Overclocker" [:))].

vir: HardOCP

vir: HardOCP

5 komentarjev