»

Webcamp 2015 - Embrace Constraints

WebCamp 2015

Slo-Tech - 14. marca 2015 bo v sodelovanju s Fakulteto za računalništvo in informatiko v Ljubljani skupnost spletnih razvijalcev in navdušencev organizirala WebCamp 2015. Dogodek, v angleškem jeziku, je namenjen tako izkušenim razvijalcem kot tistim, ki to še želijo postati. Vsebine bodo pokrivale frontend, backend in devops. Med več kot 300 udeleženci pa boste zagotovo našli dovolj zanimivih sogovornikov.

Organizacija dogodka po principu BarCampov (po naše: nekonferenc), pa pomeni, da predavajo udeleženci in da lahko vsakdo prijavi predavanje. Prijave sprejemamo še do petka, 13. februarja.

Prve brezplačne vstopnice bodo na voljo že v sredo, 18.2.2015. Ogledate si lahko tudi lanska predavanja.

Več na webcamp.si.

9 komentarjev

Android gonilniki se vračajo v vanilla Linux jedro

vir: The H
The H - Novellov razvijalec Greg Kroah-Hartman, eden ključnih upravitelj Linux jedra, je napovedal vrnitev gonilnikov za android telefone v uradno (vanilla) Linux jedro. Tam so že bili pred dvema letoma, nakar so jih bili primorani odstraniti zaradi pomanjkanja interesa in razvijalcev. Ti so se zdaj ponovno našli na nedavni konferenci v Pragi, kar bi znalo pomeniti, da bo prihajajoča izdaja jedra 3.3 tekla na Android telefonih in tablicah.

Android Mainlining Project, kot si pravi skupina približno petnajstih interesentov, si je za cilj zadala prenos Androidovih gonilnikov v uradno jedro, s tem pa možnost nadaljnjega razvoja teh gonilnikov bodisi za namensko Android jedro ali splošno Linux jedro brez posebnih komplikacij ali potreb po vsakokratnih navzkrižnih popravkih. Delo so...

22 komentarjev

MobileCamp:Android

Slo-Tech - Android telefoni so uspešno osvojili tudi slovenski prostor, tako da bo v okviru MobileCamp dogodkov, v soboto, 5. marca, Android Camp. BarCamp dogodki so nekonference, kjer predavajo udeleženci - tokrat vsi, ki so povezani z android svetom (razvijalci, oblikovalci, marketingarji, ipd.). Več o campu in prijave na mobilecamp.si

7 komentarjev

Dodatne vstopnice za MobileCamp

Slo-Tech - Kot smo že napovedali, se bo v soboto, 27. marca, na Fakulteti za Elektrotehniko odvijal MobileCamp. Med trenutno vnaprej prijavljenimi predavanji bomo lahko slišali tako o razvoju za iPhone, Android, Windows Mobile 7 in mobilnih Firefox razširtvah za N900. Predavanja niso samo tehnično obarvana, saj bomo govorili tudi o poslovnih modelih, marketingu mobilnih aplikacij in o tem, kako povežemo klasično aplikacijo z mobilno rešitvijo.

Zaradi velika zanimanja za obisk bomo v ponedeljek, 15. marca, ob 10. uri dopoldne razdelili še 90 vstopnic. Več informacij na mobilecamp.si.

2 komentarja

MobileCamp Ljubljana

Slo-Tech - V soboto, 27. marca 2010 bo v prostorih Fakultete za Elektrotehniko prvi MobileCamp Ljubljana. MobileCamp je enodnevna konferenca, BarCamp formata, ki jo oblikujejo udeleženci s svojimi predavanji. Namenjena je vsem, ki se ukvarjajo z mobilnimi tehnologijami od programerjev, oblikovalcev, operaterjev do uporabnikov.



Udeležba je brezplačna, vendar za vstop nujno potrebujete vstopnico. Za dodatne informacije o tem, kako pridobiti vstopnico obiščite http://www.mobilecamp.si

8 komentarjev

WebCampLjubljana

Slo-Tech - Tudi v naših krajih počasi spoznavmo nekonference, ki jih oblikujejo kar udeleženci sami. Po dveh BarCampih sedaj naznanjamo WebCampLjubljana, ki je namenjena vsem ki se ukvarjajo s spletnimi tehnologijami - od razvijalcev in oblikovalcev pa do piscev besedila in SEO optimizatorjev.



WebCampLjubljana se bo odvijal v soboto, 28. novembra 2009, v konferenčni dvorani Tehnološkega Parka Ljubljana. Udeležba je brezplačna, vstopnico pa si najlažje zagotovite tako, da do nedelje prijavite naslov vašega predavanja.

Se bo še kdo opogumil in pripravil svoj tematski BarCamp?

8 komentarjev

Odvijal se bo BarCampLjubljana

Slo-Tech - V Ljubljani se bo v sredini januarja, bolj natačno 17.1.2009, odvijal BarCamp Ljubljana na Institutu "Jožef Stefan". Za vse tiste, ki ne vedo kaj BarCamp je - BarCamp je konferenca, ki je sestavljena iz predavanja obiskovalcev. Na začetku dneva se določijo predavanja in teme, nato pa se dogodek dokaj spontano sam odvija. Sicer pa smo o BarCampih že pisali.

Dogodek je brezplačen, se je pa potrebno prijaviti na domači strani in seveda pripraviti predavanje na dan dogodka - kar je tudi edini resnični zahtevek Barcamp-a. Dogodek je mednarodne narave, tako da bo večina predavanj potekala v angleškem jeziku.



Seveda pa komaj čakamo na podobne dogodke tudi v drugih slovenskih krajih!

9 komentarjev