»

Izšla Java SE 7

Slashdot - Včeraj je izšla nova verzija programskega jezika Java, ki je prva velika izdaja po letu 2006, ko je izšla Java 6, in odkar je Oracle prevzel Sun. Java 7 SE s kodnim imenom Dolphin, ki jo je skoraj pet let pisalo največje število inženirjev doslej, je bila gotova že 8. julija, od včeraj pa je obče dosegljiva. Novosti je za celo paleto, poleg njih pa v Javi 7 nekaj stvari tudi manjka. Lambda, Jigsaw in del Coina niso bili vključeni v novo verzijo, da je lahko ta izšla prej. Dočakali naj bi jih v osmici. Prenos je mogoč z Oraclove strani. Razvoj naslednje verzije naj ne bi več trajal toliko časa, tako da Javo 8...

24 komentarjev

Izšla Mathematica 8

CNet - Dve leti po izidu sedme verzije je Wolfram Research izdal novo verzijo priljubljenega programskega paketa Mathematica. Gre za dobro poznano orodje za vrsto matematičnih izračunov, ki ga uporablja ali pa vsaj pozna skoraj vsak prirodoslovec in inženir.

Razvijalci so se odločili, da je čas Mathematico naučiti osnov človeškega jezika, zato razume primitivne in enoznačne ukaze v angleščini. Ugotovi, da je z ukazom pi 200 digits v resnici mišljen N[Pi, 200] in podobno. Dodelali so njeno znanje tudi na povsem matematičnih področjih, to so verjetnost in statistika, teorija grup, analiza valnih oblik, obdelava slik, izračuni finančnih izvedenih...

7 komentarjev

Izšla Fedora 11

Fedora 11

Slashdot - Včeraj je izšla nova verzija priljubljene Linuxove distribucije Fedora, ki v tokratni inačici nosi kodno ime Leonidas. Glavne novosti, ki jih prinaša Fedora 11, so privzeta uporaba datotečnega sistema ext4, GCC 4.4, KDE 4.2.2, Gnome 2.26.1, jedro 2.6.29-4, OpenOffice 3.1.0, Python 2.6 in še kup drugih. Vključeni sta tudi predrazličici Firefoxa 3.5 in Thunderbirda 3, ki uradno še nista izšli. Prenos je mogoč z uradne strani. Klik!

10 komentarjev

Radeon RefreshFix 0.98 Beta

Guru 3D - ATI je pred kratkim izdal Radeon RefreshFix različice 0.98, ki vam omogoča poljubno nastavljanje osveževalnih frekvenc v aplikacijah Direct3D in OpenGL (igrah) v Oknih XP in 2000. Programček je sicer še v različici beta, vendar pa vam utegne zelo koristiti, če ste se že naveličali zoprnih 60 Hz v igrah in nočete predčasno k okulistu po očala z 2 cm lečami. Programček si lahko snamete iz Guru3D-jevega arhiva.

1 komentar

SmartSMS 4.5

gsmsoft.nu - Ker je naša galerija Nokiinih logotipov zelo dobro obiskana, je v mojem in vašem interesu, da zadevo obnavljamo. Ker sem obljubil, da vam bom sporočil, ko bo prišel na dan program za logotipe pri drugih znamkah GSMjev, se bom tega držal in zato vam povem, da je izšel (že nekaj časa nazaj) SmartSMS 4.5, ki naj bi podpiral pošiljanje logotpiov poleg na Nokiine aparate tudi na: Ericsson-ove, Siemens-ove, Alcatel-ove ter Motoroline.
gsmsoft.nu je tu za vas, obljubljam pa, da bom v kratkem tudi sam raziskal ta program in napisal kratek vodič, kot ste vajeni.

5 komentarjev

Nova verzija Trillian-a

Slo-Tech - Novico je prispeval Matej Spiller.

Včeraj je izšla nova verzija programa Trillian za "instant messaging", ki podpira 5 protokolov v enem samem programu (ICQ, AOL IM, MSN Messenger, Yahoo! Messenger in seveda IRC). V novi 0.70 verziji je dodana podpora za File transfering, User profiles, Proxy support, SkinXML, ... . Vsekakor dobra alternativa ICQ-ju, seveda brez reklam :) . Snamete si ga lahko tukaj.

1 komentar

Izpad

Slo-Tech - Zaradi posodobitve programskih paketov na našem ubogem strežniku, je za danes napovedan izpad Slo-Techa od 19:00 do 19:30. Nič resnega, Primož bo malo mešal ter posodobil PostGreSQL. Baje je izšla nova verzija, zatorej jo zapopadamo ko nori . Potrpite, saj bo.

0 komentarjev

Še malo demo scene

Jaz - Na strani Tranzmit imajo precej veliko zbirko raznih 3D demotov in podobne stvari. Demoti so lepo razvrščeni po velikosti od manj kot 1MB pa do tistih več kot 8MB (pa tam do 30MB). Torej za vse, ki so vam taki demoti všeč si jih lahko snamete in ogledate. Za tiste, ki pa jim ni do snemanja z interneta, si pa še vseeno lahko pogledate screen shote.

0 komentarjev