»

Hercules 3D Prophet Radeon 9800 PRO

VR - Zone - Na internetu so se pojavile slike in karakteristike Herculesove 3D Prophet Radeon 9800 Pro grafične kartice, ki je res prava lepotica. Je modre barve in ima še eno posebnost in sicer to, da ima ventilator, na katerega je pritrjena modra neonka, ki popestri videz kartice. Ventilator je poseben tudi zato, ker proizvaja samo 28 dB hrupa. Sama kartica je opremljena z 128 DDR SDRAMa, ki je 256-bitni, na njej pa najdemo tudi VGA, DVI in TV-izhod. Jedro same kartice teče na 380 Mhz. Kartico naj bi začeli prodajati aprila in sicer za 399 dolarjev. Več o tem najdete na VR-Zone.

5 komentarjev

Test cenejših grafičnih kartic

G3D - Kljub temu, da nas trenutno ATI in Nvidia prepričujeta, da sta GeForce 3 in Radeon 8500 tista prava stvar, ki bi jo moral imeti vsak igričar, se še vedno najbolje prodajajo kartice, ki vsebujejo poceni, a še vedno zmogljive grafične procesorje. Za prevlado na področju "budget" kartic se trenutno še vedno spopadajo Kyro II, GeForce 2 MX 400 in ATI-jevi Radeoni. "Najboljši je lahko samo eden, čipov pa kar nekaj", so ugotovili na G3D, ko so pisali primerjalni članek cenejših grafičnih kartic. Vse primerke so dodobra stestirali, pregledali gonilnike, pregledali koliko je določena kartica podprta s strani navdušencev (tweaki, popravljeni gonilniki, ...) in ugotovili, da so kartice s procesorji Kyro II še vedno najboljši nakup, ki pa mu tesno sledijo skupki plastike z dobro poznanimi GeForci 2 MX 400. Njihovi odločitvi gotovo ne gre oporekati, saj je Kyro II še vedno precej zmogljiv čip, ki nudi precej dobrot, poleg tega pa so kartice ki bazirajo na tem čipu zadnje čase postale še bolj...

28 komentarjev

Hercules najavil nove Kyro kartice

X-Bit Labs - Zamuda Kyra 2 Ultra je marsikateremu proizvajalcu grafičnih kartic malce prekrižala skrbno pripravljene načrte, vendar, kar je je. Nekateri proizvajalci so se znašli po svoje in izdali nove kartice na osnovi Kyro in Kyro 2 čipa. Med takimi je tudi Hercules:
  • Kyro II 3D Prophet 4500 se zdaj prodaja v dveh verzijah - stari 64 MB verziji in novejši 32 MB različici

  • Hercules je osnoval tudi dve kartici (3D Prophet 4000XT) na malce starejšem Kyro čipu - 64MB verzijo in "Low Profile" verzijo (gotovo 32 MB različica). Obe kartici vsebujeta tudi TV izhod, ki deluje na osnovi Chrontel 7004C čipa

2 komentarja

Uporaben test

OC Prices - Večkrat je že kdo na Forumu vprašal, ali naj kupi KyroII ali MX400. Vsaka od kartic ima namreč funkcijo, ki je druga nima. Kyro II ima TBR (Tile Based Rednering), MX400 (GeForce2 MX400) pa T&L (Transform & Lighting)enoto.
Kar se pri OcPrices vaše dileme zavedajo, so tu pripravili test Hercules 3D Prophet 4500 proti Abit Siluro MX400. Test je res temeljit, ker se posvetijo tudi pakiranju kartic in "bundlu", ki ga kupec dobi zraven. Kartici so stestirali v 3DMark 2000, 3DMark 2001, VillageMark 1.17, Vulpine GLMark v1.1p, Quake 3 Arena in Serious Samu. Njihova ugotovitev je, da če imate denar in si želite dobro kartico, kupite Propheta 4500. Če pa ste na "budgetu" in vam hitrost ne predstavlja najpomembnejše vloge, kupite Abit-ovo MX400. Zakaj Abitovo? Ker je cena zelo konkurenčna, ker se kartica dobro navija in ker ji je za zaupati.

1 komentar

Value kartice

Acid Hardware - GeForce 3 MX je že zelo blizu predstavitvi, zato bodo prejšnje generacije GeForcev 2 MX postale še bolj (predvsem cenovno) zanimive. Ravno zaradi tega, sem vam poiskal še en test, ki obravnava cenejše grafične kartice. Na AcidHardware so testirali Abit Siluro MX400 (predstavnik družine MX400 čipov), Hercules 3D Prophet II MX400 (spet predstavnik družine MX400 čipov) in Hercules 3D Prophet 4500 (predstavnik družine Kyro 2 čipov). Specifikacije so bile na Slo-techu izpisane že tolikokrat napisane (morali bi jih znati na pamet ), da jih ne bom ponavljal. Kartice so poslali skozi nekaj testov in ugotovili, da so vse dobre, katero pa boste izbrali pa je odvisno od okusa.

1 komentar

Nov GeForce iz MSI-ja

X-Bit Labs - MX400-VIVO 32 je ime kartice, ki jo bo MSI izdal v prihodnjem mesecu. Bazirala bo na Nvidia GeForce2 MX400 čipu. Imela bo 128-bit-no pomnilniško vodilo, frekvenco delovanja 175MHz in 32MB SDRAM-a. Imela bo še TV-Out priključek in posebno MSI-jevo funkcijo VGA Live BIOS. To je funkcija, ki sama zazna verzijo BIOS-ov na grafični kartici in, če je ta ni najnovejša, sama poišče "update" na MSI-jevi domači strani. V paketu bodo tudi MSI DVD (standardni softwere DVD predvajalec) MSI 3D!Turbo (za določanje nastavitev zaslona, navijanje in vrsto drugih nastavitev).

0 komentarjev

Furby hacking guide

Overclockers Australia - Ste ljubitelj elektronskih živali, pa nimate denarja za Aiba (Sony-ev rečunalniški pes). Ne preostane vam nič drugega, kot da si nabavite Furby-a. Ker Furby po nekaj mesecih postane precej dolgočasen in se ga človek kar malce naveliča, je za podaljšanje užitkov potrebna izboljšava. Ker se da ta vreščala (Furby-e ) dobiti tudi pri nas sem vam poiskal tako imenovani Furby hacking guide, ki vas bo naučil, kako razstaviti to stvar. Tako, stvar ste razstavili, kako naprej. Hja, tukaj se je tudi avtorju članka malce zlomilo, saj nadaljevanje članka še pripravlja. Avtor obljublja, da nadaljevanje pride v roku nekaj dneh. No, do takrat pa si lahko preko strani natančno ogledate Furby-evo drobovje ali pa se celoten članek naučite na pamet .

0 komentarjev

3D Prophet II MX PCI

Guru 3D - Hercules se je očitno odločil, da bo izdal zelo popularno 3D Prophet II MX kartico tudi na PCI vodilu. PCI verzija je malo večja od svoje predhodnice, ima 5.5ns SDRAM in deluje na PCI vodilu. Zelo zanimiv bo test, ki ga bo v kratkem naredil Guru3d, kjer bo primerjal Hercules-ovo 3D Prophet II MX na AGP 4x vodilu in Hercules-ovo 3D Prophet II MX na PCI vodilu. Kartici naj bi bili (razen po vodilu, seveda) identični. O nadaljevanju vas bom sproti obveščal!

18 komentarjev

Kyro vs GeFore2 MX

Inside Hardware - Končno se je ena stran spomnila dejansko primerjati Kyrota in GeForca2 MX. V bistvu gre za povsem logično primerjavo, saj sta obe kartici namenjeni manj zahtevnem igričarskem trgu. Če vas torej zanima kako se obnese Kyro s svojim HSRjem proti GeForcu2 MX s T&Ljem, si le oglejte ta test na Inside Hardware. Osebno se nekako bolj nagibam k dobrem starem GeForcu (čeprav ga Kyro prehiti v višjih resolucijah), toda kdo ve... mogoče bo vam Kyro bolj všeč .

11 komentarjev