»

Ko dva GPU-ja nista dovolj

Asus EAH3850 Trinity

Slo-Tech - Asus je izdelal grafično kartico EAH3850 Trinity, ki ima nameščene tri mobilne GPU-je RV670. Vsak izmed njih ima na voljo lasten 256-bitni pomnilnik, za hlajenje 55-nanometrskih jeder pa skrbijo posebna aluminijasta rebra skupaj z bakrenimi toplotnimi cevmi in posebnim vodnim hlajenjem.

Frekvence jeder in pomnilnika ter cena grafične kartice zaenkrat niso znani, prav tako se ne ve, kdaj naj bi uradno zagledala luč sveta.

Več v izvorni novici na TechConnect Magazine.

25 komentarjev

AOpen Pentium M mamaplata

The inquirer - AOpen je predstavil dobro opremljeno namizno ploščo za Intel Pentium M procesorje, ki so sicer prvotno namenjeni prenosnikom, ampak si jih zaradi majhne porabe, posledično hladnega delovanja in hitrosti najbrž želi marsikdo videti v svojem namiznem računalu. Nova plošča je zgrajena okoli veznega čipovja Intel 915GM in je opremljena s krmilnikom S-ATA za diske, režo za grafiko PCIe, dvojnim gigabitnim LAN-vmesnikom PCIe, vgrajenim DVI-vmesnikom, zvokom 7.1, podporo za HDTV ... Podpira tudi pomnilnik DDRII s 533 Mhz ali navaden DDR s 333 MHz. Ploščo izdelujejo v formatu micro ATX. Cena? Še ni znana, prav tako se še ničesar ne ve o dobavljivosti tega izdelka. Za podrobnejši opis izdelka skočite sem, lahko pa si tudi preberete novico na strani proizvajalca.

15 komentarjev

Palomino v prodaji

The Register - Vendar na žalost samo Mobilne in MP izvedenke, o desktop primerkih pa še vedno ne duha ne sluha. No, kakorkoli že, tudi z novimi AthlonMP procesorji, ki po novem delujejo na 1,4 GHz se da narediti marsikaj. Za svoje jih bodo vzeli predvsem tisti, ki rabijo veliko surove moči za poganjanje zapletenih programov na nastajajoči delovni postaji, zmogljiv strežnik ali pa bi samo radi prednjačili v izračunanih paketkih pri Seti@HOME (sicer ne vem, če ta program podpira več procesorjev, ampak za primerjavo je ravno pravšnji :)). Procesorjev trenutno še vedno ni v Sloveniji, vendar si lahko vseeno ogledate ponudbo, ki so vam jo pripravila druga podjetja v tujini.

1 komentar

Morgan zunaj

Slo-Tech - To novico nam je posredoval frudi.
Včeraj je AMD izdal svojega novega Durona - deluje pri 1 GHz in se ponaša z novim Morgan jedrom. In že danes je na Tom's Hardware na voljo test tega procesorja. žal test ni pretirano temeljit, saj obsega le Q3, DroneZ in Sysmark, a vseeno da približno sliko, česa je novi AMDjev 'value' procesor zmožen. Še link.

2 komentarja

1 GHz Celeron kmalu

The inquirer - Veste kateri dan je danes? Ponedeljek. Danešnji dan ni samo dan, ko je izšla najbrž najboljša računalniška revija, ampak tudi dan, ko bi moral biti predstavljen AMD-jev 1 GHz Duron. Dobro, grem pogledat novice na The Register in The Inquirer, ki sta vsaj za moje pojme najboljši strani z dnevnimi novicami... Nič novic o 1 GHz Duronu. Čudno. Sicer so že prej obstajali nekateri pomisleki, da AMD zagotovo ne bo izdal gigaherčnika v ponedeljek, vendar dejstvo, da je AMD spet pojedel besedo ostaja (grdi AMD )
Kakorkoli že, naj vas potolažim z novico, da naj bi po poročanju The Inquirerja kmalu ugledali 1 GHz Celerona, ki bi deloval na 133 MHz vodilu (nič kaj dobra novica za navijalce ). Kakih drugih podatkov zaenkrat ni, kdaj pa naj bi ta "kmalu" bil, pa se zaenkrat še ne ve.

5 komentarjev

1 GHz Duron v ponedeljek?

The inquirer - Po poročanju na theinquirer.net naj bi AMD v ponedeljek predstavil svoj nov 1GHz Duron procesor. Prav tako pa naj bi napovedali ponovno znižanje cen njihovim procesorjem. Če je verjeti napovedim pa naj bi AMD tudi prenehal z dobavo Athlon procesorjev počasnejših od 1GHz. Cena 1GHz Durona še ni znana, prav tako pa se sprašujejo, če novi Duron že bazira na novem Morgan jedru, ki potrebuje za delovanje še manjše napetosti. Pred septembrom pa tudi naj ne bi dočakali novega 1.53GHz Athlon in AthlonMP z 1.4GHz procesorja.

3 komentarji