»

Prenosniki z RAIDom

Slashdot - Intel namerava v svojo prihajajočo mobilno platformo, ki se zaenkrat razvija pod kodnim imenom Napa (naslednik Centrina) vgraditi RAID kontroler. Intelova Matrix RAID tehnologija domuje na obilici plošč z 9xx serijo veznih čipovij, sedaj pa se prav ta tehnologija obeta tudi uporabnikom prenosnikov. S tem pri Intelu ciljajo predvsem na poslovneže, ki v svojih delovnih prenosnikih potrebujejo varnost, RAID pa predstavlja pa tudi premik v igračarskem svetu, saj sprosti največje ozko grlo pri prenosnikih - disk. Večina se jih trenutno vrti pri samo 5400 obratih na minuto, obeta pa se vedno več 7200 rpm diskov, ki bi v RAID 0 polju delali z zelo visoko hitrostjo. Če temu dodate še Geforce Go 7800, dvainpol gigaherčen Pentium M in obilico pomnilnika, dobite odličen igričarski prenosnik. Obvezno preberite novico na bit-tech.net

"Dober dan, eno Napo prosim!"
"Kakšen štedilnik pa imate?"

15 komentarjev

Ali res potrebujem najnovejši procesor?

Viper's Lair - Ko človek takole brska po internetu ter bere najnovejše članke najhitrejših in najboljših procesorjev, Intelovih in AMD-jevih, mu kar malce požene kri po žilah. Jasno, ob astronomskih grafih, procesor, čeprav soliden, saj zmore poganjati vse najnovejše programe in igre, kar nekako ni več dovolj hiter in kar nekaj je ljudi, ki se na vrat na nos odpravijo kupovati najhitrejšega Pentiuma4 2.8 GHz.

Toda ali so take nadgradnje procesorja nujne, oziroma, bolje rečeno, se splačajo? Ravno to so se spraševali na Viper's Lair in spisali kratek članek, v katerem obravnavajo to problematiko in zadevo še podkrepili z grafi.

10 komentarjev

Christina toži

Vnunet - Ta zelo dobra pevka () je javnosti razkrila, da vse pornografske strani, ki ponujajo fimlčke ali slikice Christine Aguilerae v bistvu sploh ne ponujajo njenih slik, ampak umetnine neke druge blondinke. Šokantno novico je podkrepila še s tožbami proti nekaterim stranem. Ste bili nat...?

11 komentarjev

RAID

Hardoverclock.net - Na dvanajstih straneh je GrandAdmiralThrawn iz hardoverclock.com, ki postaja vedno bolj popularen, analiziral RAID tehnologijo. Podrobno je opisal je vse pomembne faktorje in jih prav tako podkrepil s fotkami. Prav tako pa ne manjka krajša predstavitev produktov. Na strani boste tako dobili podrobne opise in razliko med RAID0/1, RAID3/4 in tudi opisi RAID 5 in RAID-7 tehnologij ne manjkajo. Ogled je možen TUKAJ . Članek pa je žal v nemščini.

0 komentarjev