»

Apple zabeležil 50 milijard prenosov iz App Stora

vir: Apple
AllThingsD - Applova trgovina z mobilnimi aplikacijami App Store je zabeležila petdeset milijardti prenos. Opravil ga je Brandon Ashmore iz Ohia, ZDA, šlo pa je za igro Say The Same Thing. Apple ga bo nagradil z 10.000 dolarjev vrednim darilnim bonom za (seveda) App Store.

Mejnik se ne bi mogel zgoditi v boljšem trenutku. V San Franciscu se je namreč pravkar zaključila Googlova parada, tj. razvijalska konferenca I/O, kjer se hvalijo z marsičem, med drugim s 75 odstotnim tržnim deležem na trgu pametnih telefonov (Apple: 17 in drobiž), delnico nad 900 dolarji in na poti proti tisočaku ter 750 milijoni Chrome uporabnikov, a njihov Play store je do danes zabeležil "zgolj" 48 milijard prenosov, torej dve manj. Slava sicer ne bo dolgo trajala, ker jih bo množica Android uporabnikov slej ko prej prehitela, škoditi pa seveda ne more.

...

2 komentarja

10-miljardta stranka prekinila klic

VR - Zone - V soboto je Apple na svojem App Storu zabeležil 10 milijard prenosov in namestitev aplikacij na svojih napravah z iOS, glavna nagrada za srečneža, ki je prenesel prav 10-miljardto aplikacijo, pa je darilni bon v vrednosti 10.000 ameriških dolarjev za glasbeno trgovino iTunes. Pri Applu so povedali, da bodo zmagovalca razkrili čez nekaj dni, kar se je tudi zgodilo. Pravzaprav je šlo za zmagovalko, Gail Davis iz Anglije, ki pa bi zlahka ostala brez svojega darilnega bona.

Applovi predstavniki so jo poklicali prek telefona, ona pa je takoj po začetku klica v slušalko povedala 'Hvala lepa, me ne zanima' in odložila, misleč da jo kličejo telefonski oglaševalci. Kasneje jo je sicer zahvaljujoč hčerki, ki je pravzaprav namestila aplikacijo z App Store (igro

42 komentarjev

App Store zabeležil 10 milijard prenosov

Slo-Tech - Apple je z današnjim prenosom 10-miljardte aplikacije s svojega App Stora ugasnil števec, ki je sešteval število prenosov ter se na uradni strani obenem zahvalil vsem uporabnikom, ki so kdaj namestili katerokoli izmed aplikacij, pa naj bo to plačljiva oz. brezplačna. Ime zmagovalca, ki je namestil 10-miljardto aplikacijo oz. v pravem trenutku poslal obrazec za sodelovanje v nagradni igri in ki bo dobil darilni bon v vrednosti 10.000 ameriških dolarjev za glasbeno trgovino iTunes, še ni znano, a naj bi se to spremenilo že v nekaj dneh.

V pripravah za dosego tega mejnika so pred nekaj dnevi pri Applu objavili najbolj popularne aplikacije v celotni zgodovini trgovine. Med plačljivimi aplikacijami za iPhone oz. iPod Touch so v zmagovalni deseterici daleč...

1 komentar