»

Meje med zvrstmi komunikacije se zabrisujejo

Google - Google počasi briše meje med različnimi vrstami komunikacije. Najodločneje so to napovedali z uvedbo Google Voice (sicer omejeno na ZDA), kjer dobi uporabnik svojo številko, na katero priključi vse metode za komunikacijo. Stacionarni telefon, mobilni telefon, službeno tajnico, SMS ter poljubne kombinacije. Edini problem je bilo dejstvo, da je dobil novo številko, torej je moral svojim stikom sporočiti še eno številko več. Nič več.

Google vsem uporabnikom Google Voicea odslej omogoča, da obdržijo staro telefonsko številko in storitev prevežejo nanjo. Storitev stane enkratnih 20 dolarjev in v bistvu omogoča zamenjavo telefonskega operaterja z Googlom. Google namreč v imenu naročnika odpove obstoječe naročniško razmerje, da lahko prevzame...

11 komentarjev

Vox.io - telefonija iz brskalnika

Slo-Tech - Med poplavo tujih storitev tokrat predstavjamo produkt, ki je plod domačih razvijalcev. Vox.io je ena od prvih storitev, ki na uporabniku prijazen način omogoča, da iz brskalnika kličete na telefon ali njihov spletni vmesnik. Kar naredi servis zanimiv je, da poleg klasičnih trikov internetne telefonije omogočajo, da pripravite spletno povezavo za enkratni klic. Oseba, ki ji boste dali povezavo vas bo lahko poklicala kar iz brskalnika, v primeru pa da ne boste za računalnikom bodo preusmeril klic na vaš mobilni telefon.Servis že sedaj veliko obeta, včeraj pa so na spletnih uricah razkrili, da bodo v bližnji prihodnosti ponudili tudi v aplikacije za mobilne naprave in povezavo s SIP vmesniki.

Prijavite se lahko s posebnim povabilom za bralce Slo-Techa.

Z...

39 komentarjev

Gmail odslej s podporo za telefonske klice (v ZDA)

Slo-Tech - Google je svoji storitvi za elektronsko pošto Gmail dodal možnost telefoniranja na stacionarne in mobilne telefone, so objavili na svojem blogu. Z združitvijo funkcij Gmail in Google Voice sta omogočena tako klicanje z računalnika kakor tudi sprejemanje dohodnih klicev na računalniku. Obstoječi uporabniki Google Voicea lahko svoje račune povežejo z Gmailom, ni pa to nujno, dokler gre za brezplačne klice.

Klicanje številk v ZDA in Kanadi je brezplačno, v druge države pa ne. Klicanje na stacionarne številke v Sloveniji stane 4 cente na minuto, mobilne pa 21 centov. Google je obljubil, da bodo klici v ZDA in Kanado ostali brezplačni vsaj do konca leta, nato pa bodo preračunali, ali z mednarodnimi klici zaslužijo dovolj, da takšen model...

61 komentarjev

Google Voice na voljo vsem (Američanom)

Google - Google je leta 2008 prevzel podjetje Grand Central, ki je tržilo spletno telefonijo (VoIP) in je uporabnikom omogočalo dosegljivost na eni sami številki kljub več telefonskim aparatom, ne glede na to ali so bili doma, v službi, v avtomobilu ali kje drugje. Google je storitev predelal in iz nje napravil Google Voice, ki deluje že dobro leto. Vse doslej je bila njegova uporaba omejena na obstoječe stranke Grand Centrala, te dni pa ga je odprl vsem, tako da za pridružitev ni več potrebno vabilo obstoječega uporabnika. Uporaba je sicer geografsko omejena na Združene države in Kanado.

Google je želel v eni storitvi združiti vse telefonske številke, tako da uporabnika ne bo potrebno klicati na mobilni telefon, službeni telefon, domači...

14 komentarjev

Facebook z ohlapnejšimi pogoji uporabe

TechCrunch - Priljubljena spletna stran za druženje Facebook je napovedala še eno spremembo politike zasebnosti, ki bo uporabnike še malo bolj razgalila na spletu, če se ne bodo samoiniciativno izpisali. Po novem bodo tretje strani uporabnike avtomatsko prijavile v Facebook Connect s pomočjo piškotkov, ki jih nosimo s seboj v brskalniku, tudi če se uporabnik še nikoli ni prijavil na to stran. Poleg tega bo imela ta stran dostop do vseh podatkov v profilu, ki imajo označeno vidnost vsem - in po lanski spremembi pravil so ti vsi, če uporabnik ne nastavi drugače. Od nove storitve se bo sicer moč odjaviti, a privzeto bodo vsi uporabniki prijavljeni (opt-out). Počasi se zasebnost na internetu krči.

51 komentarjev

Google Voice za cenejše klice

TG Daily - Google je pripravil novo storitev, ki bo omogočala telefoniranje z uporabo njihovih rešitev. Lani so prevzeli podjetje Grand Central, ki je tržilo spletno telefonijo (VoIP) in je uporabnikom omogočalo dosegljivost na eni sami številki kljub več telefonskim aparatom, ne glede na to ali so bili doma, v službi, v avtomobilu ali kje drugje. Sedaj je Google ta izdelek izpopolnil in predelal v Google Voice.

Nova storitev bo uporabnikom, sprva seveda v ZDA, omogočala brezplačne lokalne klice in poceni mednarodne, uporabo glasovnih sporočil, glasovne pošte in še nekaj drugih možnosti. Google se s tem dejanjem še bolj odmika od stereotipa, da je njihov edini produkt iskanje po spletu in oglaševanje, hkrati pa hodi v zelje Skypu in drugim ponudnikom sorodnih storitev.

Google je implementiral nekaj zelo zanimivih funkcionalnosti, kot je denimo samodejno prepoznavanje govora v glasovnih sporočilih in avtomatska izdelava transkripcije, ki jo lahko uporabniki dobijo po elektronski pošti ali...

6 komentarjev

Smrt za pasje ovratnice

engadget - Pri PetsMobility bodo v začetku naslednjega leta na tržišče lansirali vodoodporni GPS z mobilnim telefonom namenjen živalim. Naprava z imenom PetCell omogoča več različnih funkcij: lociranje geografske pozicije, postavitev elektronske ograje, najditelju omogoča klic na vaš mobilni telefon itd. Seveda se s svojim ljubljenčkom lahko pogovarjate tudi na daljavo.

Za našo lokalno uporabo morda malce pretirano, a zna biti nadvse priročno za lastnike večjih rančev. Vprašljiva je tudi energetska potratnost oz. avtonomija, tako da verjetno, na vrat na nos, ni smiselno menjati "kravjih zvoncev" domači čredi. Bi bil pa verjetno smiseln razvoj tudi v to bolj masovno področje.

Prva podjetja se pa že pripravljajo na lansiranje storitve PetFinder.

20 komentarjev