»

Aluminium Matrix AMX-01GND

Sound Card Central - Smo v obdobju, ko je modificiranje računalniških ohišij izredno priljubljeno. Pojavi pa se problem, če modificirati ne znamo prav dobro. V ta namen obstajajo na tržišču že modificirana ohišja. Tako ohišje so opisali na SoundCardCentral. Aluminium Matrix je prijetne zelene barve in ima veliko dodatnih ventilatorjev. Na desni stranici ima zelo veliko pleksi okno, poskrbljeno pa je tudi za varnost, saj ima ohišje na stranici ključavnico. Ohišje dobite za 89 ameriških dolarjev. Poglejte si slikovno zelo bogat članek in specifikacije ohišja.

11 komentarjev

Breadbox computer

Silent PC Review - Spet je nedelja, in kot ponavadi, so vse strani "mrtve". Kot ponavadi, je nedelja zvečer dober čas, da dobite na ogled kakšno zanimivo modifikacijo.

Tale današnja se sicer ponaša že z zavidljivo starostjo par dni, samo je vseeno vredna ogleda. Avtor je v Ikei našel primerno škatlo lepe zunanjosti, in lahko si mislite, kaj je sledilo. Translacija računalnika v škatlo.

Včeraj smo poročali o kači v računalniku. Danes o računalniku v škatli za kruh. Bo naslednja kača v škatli za kruh?

2 komentarja

Modifikacija mrežne kartice

Virtual Hideout - Mrežne kartice imajo na zadnji strani LED diodice, ki kažejo pri kakšni hitorsti smo priključeni, če prenašamo podatke in podobno. Kako nam to pomaga, če pa so diodice na zadnji strani računalnika. Bomo lezli pod mizo, da bomo videli, če lučka sveti? Ne bi?
Za take, ki imajo radi veliko lučk na sprednji strani računalnika so na Virtual Hideoutu napisali članek, kako te kontorlne lučke speljati do sprednjega dela ohišja in jih tam namestiti. Klik! Še slika: ...

5 komentarjev

Vroče je II

Cool Hardwarez - Glede na to, da je danes svinjsko vroče in bo verjetno tudi jutri in pojutrišnjem in popojutrinšnem in... se bom danes posvetil predvsem novicam iz modder/cooler scene.
Zadnjič sem na svojem MACASE big tower naredil Pihlano lunknjo™ (blow hole). Potem sem naredil še eno. In potem še dve... Vse kar je ostalo še neprevrtano je sprednji del ohišja. Pa to ne zato, ker bi tako želel, ampak zato, ker me je strah rezati po osprednjem delu ohišja. Z stranskim delom ni problema; je iz kovine in moja vbodna žaga se počuti božanjsko ko reže tanko kovino. Pri sprednjem delu pa je tu še plastika, ki mi povzroča težave.
Očitno se tega zavedajo pri Cool Hardwarez (kero čudno ime!), ker so tu pripravili vodič po luknanju sprednjega dela ohišja. Sicer je njihova rešitev s plastiko malo nepraktična (izrezali so kar kvadratek), ampak dala vam bo pa vsaj idejo, kako začeti.

3 komentarji

Modificirano ohišje n-tič

Overclockers Australia - Ker so počitnice in imajo ljudje veliko časa, se je na internetu pojavilo kar nekaj modifikacij. Tole ohišje sicer ni sicer kakšen revolucionaren izdelek, vendar je vseeno vredno objave. V oči nam pade Big tower format, okenska modifikacija, lepa pobarvanost in posrečena vgradnja ventilatorja na sprednjem delu. Ohišje je idealno za strežnik ali za kakega malce bolj zahtevnega uporabnika.

1 komentar

128MB KingMax PC150 SDRAM

Overclockers Australia - Ker so cene RAM-a zadnje čase prav nesramno nizke, se je na internetu pojavilo kar nekaj testov. Na tej strani so se spravili testirati 128MB KingMax PC150 SDRAM, ki utegne pomnilniškim velikanom v prihodnje kar pošteno hoditi v zelje. Pomnilnik nosi oznako PC150, kar pomeni, da deluje pri frekvenci 150 MHz in čez. Poleg tega ima tudi oznako CAS2. Pomnilnik so primerjali tudi s CAS 3 RAM-i istega proizvajalca in Apacer-jevimi RAM-i (Infineon čipi). Prišli so do precej zanimive ugotovitve - KingMax-ovi rami so posekali Infineonove. Zanimivo. Torej, če nikakor ne morete dobiti Infineonivih ali kakih drugih bolj znanih RAM-ov, potem bodo KingMax-ovi kar dobra alternativa (če še ne veste, KingMax RAM-e se da dobiti tudi v Sloveniji).

7 komentarjev

Modifikacije ohišja n-tič

več strani - Modifikacije, modifikacije, modifikacije,... Ni jim videti konca. Ljudje še vedno radi ustvarjajo in kar tekmujejo med sabo, kdo bo naredil svoje ohišje bolj navdušujoče. Vse kaže na to, da se z raznoraznimi modifikacijami razvija nov del sodobne umetnosti. No, ker so modifikacije v novicah danes že kar malo zapostavljene, sem izbrskal dve strani, ki vam bosta dali nove ideje:

  • Ta modifikacija bo zanimala predvsem modifikatorje, ki veliko hodijo na LAN partyje. Ponavadi taki ljudje potrebujejo lahko ohišje z ročajem in še kakšen okrasek (v našem primeru nekakšno "okno"), ki omogoča pogled v notranjost računalnika (v kateri se blešči najnovejši GeForce 3 hehe). Skratka zanimivo branje.
  • Ta modifikacija pa bo prišla prav v vročih poletnih dneh. Govori namreč o vgradnji ventilatorja na ohišje. O tem je bilo na Slo-techu povedanega že veliko, vendar, ker že govorimo o modificiranju ohišja, sem v novico vključil tudi članek o vgradnji ventilatorja.
...

2 komentarja

120/220V ventilatorji v vašem računalniku

vir: OC Rip
OC Rip - Zanimanje za vgradnjo ventilatorjev, ki energijo črpajo kar iz glavnega električnega omrežja je pri nas precej veliko. Takšne ventilatorje je namreč precej lažje dobiti kot prave 12V računalniške pa še precej močnejši so ponavadi. No, OC Rip strani si lahko preberete navodila za vgradnjo ene take pošasti v vaš računalnik. Pa še opozorilo: napetost 220V je že ekstremno nevarna, tako da dobro pazite kaj delate! ...

3 komentarji