»

Apple namerava prodati več iPhonov

Očitno bo Verizon končno dobil svoj iPhone

vir: Ars Technica
Ars Technica - Za prvo četrtletje prihodnjega leta je Apple sprva načrtoval prodati 19 milijonov iPhonov, a so zdaj te napovedi dvignili za kar dva milijona na 21 milijonov primerkov. Pri tej številki je sicer še en pomembnejši podatek, saj je skoraj tretjina teh telefonov (do 6 milijonov) namenjena mobilnim omrežjem tipa CDMA, kar kar vpije po različici iPhone 4 za ameriškega operaterja Verizon, o katerem se govori že dolgo. V primerjavi s preteklimi četrtletji so napovedi zelo optimistične, saj so v tretjem letošnjem četrtletju prodali rekordnih 14,1 milijona primerkov, za zadnjega, ki se bo končal že čez nekaj dni, pa ocenjujejo, da bi številka lahko dosegla 15,5 milijona mobilnih telefonov. Točne podatke o teh številkah bomo dobili že 18....

58 komentarjev

Apple znova rekordno

iPhone 4, vir skoraj polovice prihodkov za Apple

vir: CNet
CNet - Applova desetina tržnega deleža računalnikov v ZDA je bila dosežena le na en način, z dobro prodajo le-teh. A dobro so se očitno prodajali še ostali izdelki iz Cupertina, saj so zabeležili še eno rekordno četrtletje. V zadnjem četrtletju njihovega fiskalnega leta 2010 so s prek 20 milijardami dolarjev pridelali kar 4,3 milijarde dolarjev čistega dobička, kar na delnico nanese dobrih 4,5 dolarja. S tem so presegli pričakovanja delničarjev (ti so pričakovali okrog 19 milijard prihodkov) in za dve tretjini zvišali prihodke iz enakega obdobja lani.

Prodajne številke so izboljšali v vseh kategorijah izdelkov, ki jih prodajajo, saj so s 3,8 milijoni prodanih Macov v primerjavi...

96 komentarjev

Prodaja iPhonov peša

The Register - Podatki ekskluzivnega prodajalca iPhonov za ZDA kažejo, da zanimanje uporabnikov za tu čudo elektronike počasi jenja. AT&T je v svojih finančnih izkazih za prvo letošnje četrtletje razkril, da je število aktivacij iPhonov upadlo na 1,6 milijona, medtem ko je ta številka v prejšnjih četrtletjih znašala 2,4 in nato 1,9 milijona. Vprašanje je, zakaj.

Prvi upad se je zgodil v drugem četrtletju lanskega leta, ko so to pripisali čakanju kupcev na poleti izšli iPhone 3G. Ko je ta julija ugledal luč sveta, so se prodajne številke domala podvojile. Prodajalci sklepajo, da uporabniki ponovno čakajo na novo različico iPhona, ki jo Apple napoveduje za junij. S čim točno bodo privabili lastnike starejših in nove kupce, še znano, se pa omenjajo videopošta, biometrična varnost, fotoaparat s 3,2 megapiksli, urejanje videa itn. Nekaj teh reči je Apple že patentiral, a to ni nobena garancija, da se bodo dejansko pojavile v končnem izdelku.

Zanimivo pa je še, kako zelo je AT&T odvisen od iPhonov....

85 komentarjev

Najuspešnejše četrtletje v zgodovini Appla

Razčlenitev prihodkov

vir: MacWorld UK
MacWorld UK - Podobno kot IBM se lahko tudi Apple presenetljivo pohvali z rekordnim poslovnim izidom v zadnjem četrtletju koledarskega leta 2008. Prvič v zgodovini so prihodki podjetja presegli 10 milijard dolarjev, dobiček pa je znašal rekordnih 1,61 milijarde. V tem obdobju je Apple prodal 2,52 milijona Macintoshev, 22,7 milijona iPodov in 4,36 milijona iPhonov. S tem je na vseh treh področjih dosegel najboljše rezultate doslej, število prodanih iPhonov v celem letu pa je močno preseglo zastavljeni cilj 10 milijonov kosov, saj se je števec ustavil pri 13,7 milijona.

73 komentarjev

Wal-Mart bo začel prodajati iPhone

ComputerWorld - Pojavljajo se govorice, da bo Wal-Mart še pred božičem ali tik za njim začel prodajati Applove iPhone, ki pa jih na sedežu podjetja uradno nočejo potrditi niti zanikati. Zaposleni v Wal-Martu pa medtem pravijo, da so bili na izobraževanjih in da bodo zagoto začeli prodajati iPhone, najkasneje tik pred koncem leta.

So pa toliko bolj zgovorni razni analitiki in poznavalci, ki včasih zadenejo, včasih pa tudi ne. Ezra Gottheil iz Technology Business Research pravi, da če bo Apple res ponudil iPhone v Wal-Martu, to ničesar ne spremeni, še najmanj pa ruši Applovo podobo luksuznih izdelkov. Navsezadnje, dodaja, tudi iPode je moč kupiti na istem mestu. Apple trenutno prodaja osemgigabajtni model za 199 in šestnajstgigabajtnega za 299 dolarjev, prejšnji teden pa so se pojavila namigovanja o štirigigabajtnem za 99 dolarjev. Gottheil pravi, da je kaj takega povsem možno, ne pričakuje pa odklenjenih telefonov, in namigne na dvoletno vezavo pri AT&T, ki zdaj omogoča subvencioniran nakup iPhona...

0 komentarjev