»

Microsoftov Micro-Warez?

Tecchannel.de - Na nemški strani tecCHANNEL so odkrili, da so pri Microsoftu pri pripravi določenih zvočnih datotek v Windows Media Playerjevem vodiču ("\WINDOWS\Help\Tours\WindowsMediaPlayer\Audio\Wav\" ) uporabljali t.i. "warez" različico programa Sound Forge.

Kako pa so to dokazali? Kreker "Deepz0ne" je program priredil, tako da v vse datoteke shranjene z "popravljeno" različico zapiše tudi njegov "podpis". Podpise lahko najemo v datotekah: wmpaud1.wav, wmpaud2.wav, ... do wmpaud9.wav, kar se tudi zelo lepo vidi v šestnajstiškem urejevalniku: Na tecchannel.de pravijo, da so že kontaktirali oba vpletena, - Microsoft in Sony, za pojasnilo, a se ni oglasila še nobena stran. Klik za nemško in klik za angleško.

28 komentarjev

Celeron 1.7 za S478

The Tech Report - Celeron narejen za S478 sicer ni najnovejša stvar, je pa definitivno vredna ogleda, predvsem zaradi napovedi, ki se jih lahko nadejamo v prihodnosti.
Na The Tech Report so si malo, Pentiumu4 podobno plast silicija in kovine ogledali ter se poigrali s testi. Sicer se pozna, da ima Celeron Willamete le še 128k L2 predpomnilnika, toda je zaradi zelo nizke cene (pri nas nekaj čez 30 tisočakov) in dokaj visokega 400MHz vodila ter dokaj velike sposobnosti za navijanje (počakajmo le še na 0,13mikronsko tehnologijo in še enkrat več l2 "keša") zelo dobro ocenjen. Test najdete tukaj.

2 komentarja

Northwood B prihaja v trgovine

več strani - Intel je pred kratkim izdal nove Pentiume4, kodno imenovane Northwood B. Kot gotovo že veste, se ti procesorji ne razlikujejo bistveno od njihovih predhodnikov Northwoodov A. Razlikujejo se le po frekvenci vodila, saj novi Northwoodi sedaj uporabljajo 533 MHz vodilo (133 MHz*4), kar jim omogoča tudi do 4.2 GB/s prepustnosti. Istočasno je Intel izdal tudi posodobljen nabor i850E, ki naj bi podpiral tudi najnovejši PC1066 RDRAM, o katerem pa ni ne duha ne sluha. Novi procesorji bodo na voljo v 2.26, 2.4 in 2.53 GHz različicah. Ali bomo nove Northwoode navijali tudi tako uspešno kot stare pa bo pokazal čas. Testi: Skratka bere za celo deževno popoldne [:D].

4 komentarji

Konec Socketa370

X-Bit Labs - Moram reči, da v bistvu to sploh ni tako pretresljiva novica. Zelo kmalu bo Intel prenehal izdelovati procesorje za Socket370 in v letu 2003 popolnoma prenehal s prodajo. Sredi maja bodo predstavili zadnji tovrstni model (Celeron 1,4 GHz Tualatin-256), ki bo še deloval v FCPGA2 matičnih ploščah, nato pa bo proizvajali samo še modele za Socket478 in Socket603. Tako bodo recimo Celeroni z višjimi frekvencami od 1,4 GHz temeljili na Willamette-128 jedru in bodo izdelani za Socket478.

Zadnji PIII je Pentium III-S 1,4 GHz, saj so načrtovani 1,53 GHz model odpisali. Ker pa se trudijo umakniti stare Celerone s polic trgovin, bodo 15. maja znižali cene le-teh, zato da jih ljudje pokupijo in se tako umaknejo iz prodaje. Cene se bodo spustile za $10 pri dražjih modelih, kar ni veliko, nekaj pa je vseeno. Izvirna novica tukaj.

5 komentarjev

Intel škrtari

X-Bit Labs - Vsi vemo, da je Intel zelo prijazen in da zraven svojih Pentium 4 procesorjev daje 128MB (2 x 64MB) ali 256MB (2 x 128MB) RDRAM pomnilnika. No, žal vas moram razočarati z novico, da je Intel prenehal s prilaganjem RDRAM modulov. Razlog za to je preprost: Intel je ugotovil, da so se Pentiumi 4 ukoreninili med uporabniki in da promocija s prilaganjem RDRAM modulov ni več potrebna. Pa tudi cene RDRAMA so v zadnjem času padle na tako raven, da so moduli postali dostopni tudi preko običajne trgovske mreže. Prenehanje prilagnja pa je tudi logična poteza, saj se nam bliža predstavitev Brookdale čipovja, kjer RDRAM ne bo več potreben.

3 komentarji

Prvi testi Northwooda

Tecchannel.de - Na nemški strani Tecchannel.de se je pojavil ekskluzivni test Pentium4 Northwood procesorja v povezavi z i845 (Brookdale) čipovjem. Kje so nemci dobili ta procesor mi ni niti najmanj jasno, toda vse kaže na to, da hre za potegavščino. Northwoodi naj bi namreč imeli 512KB L2 predpomnilnika, v njihovih testih pa je lepo razvidno, da so testirali procesor s 256KB L2 predpomnilnika. Glede na to, da je procesor na slikah res Socket478 model, lahko sklepamo le, da gre za Socket478 Willameta, ki jih bo Intel izdal v vmesnem obdobju. Zaključke testa je tako težko upoštevati, razen tistega, da je i845+PC133 SDRAM počasnejši od i850+RDRAM. To pa v bistvu že vemo .

2 komentarja

Izdelava lastnih IDE kablov

HardOCP - Heh, še ena naloga za domače mojstre: izdelava lastnih IDE kablov. Natančna navodila in potek lahko najdete tukaj, zakaj pa bi se kdo dejansko lotil česa takega pa mi ni niti najmanj jasno. Še posebej glede na kompliciranost postopka... Če se vam je izdelava Cat5 kablov zdela zapletena, potem raje sploh ne klikajte na zgornjo povezavo .

2 komentarja