»

Oracle predstavil rekordno hiter SPARC Supercluster

Larry Ellison

vir: Ars Technica
Ars Technica - Oracle je ta teden predstavil svoj nov SPARC Supercluster, ki sestoji iz 108 čipov SPARC T3 oziroma skupno 1.728 jeder, 13 TB pomnilnika, 246 TB bliskovnega pomnilnika in 1,7 PB vsega prostora za shranjevanje podatkov. Poganja ga Solaris, za shranjevanje podatkov pa se uporablja ZFS.

Na sistemu so pognali obdelavo podatkovne baze in po besedah Oraclovega izvršnega direktorja Larryja Ellisona dosegli rekordne vrednosti. Sistem zmore 30 milijonov transakcij po bazi v minuti, kar je trikrat hitreje od dosedanjega rekorderja IBM-ovega DB2 na gruči P7. Sicer naj bi bil nov Oraclov sistem tudi 27 odstotkov boljši v razmerju cena/zmogljivost od IBM-ovega.

8 komentarjev

Hurd se pogaja z Oraclom

Mark Hurd

The Wall Street Journal - Mark Hurd, ki ga je zaposlitve in vodstvenega položaja v Hewelett-Packardu stala afera z Jodie Fisher na stroške podjetja, se zanima za zaposlitev v Oraclu. Kot poroča The Wall Street Journal, pogajanja še potekajo, tako da ni še nič gotovo. Njegovo področje zaposlitve še ni znano (prav gotovo pa ne bo izvršni direktor, saj to mesto že 30 let zaseda Oraclov ustanovitelj Larry Ellison), prav tako pa morajo kakršnokoli dokončno dejanje potrditi še člani Oraclovega upravnega odbora. Pomenljivo je, da je Ellison...

11 komentarjev

Sun dokončno Oraclov

Sun danes in nikdar več

X-Bit Labs - V sredo se je končala dolga zgodba o Oraclovem prevzemu Suna, ki se je napovedal že od lanskega poletja in je na koncu čakal še na blagoslov Evropske unije, ki je bil podeljen prejšnji teden. Oracle je najavil, da je prevzem končan in da je Sun zdaj pod njihovim okriljem. Zanj so odšteli 9,5 dolarja na delnico, kar je postavilo ceno na 7,4 milijarde dolarjev.

Kot pravijo, naj bi spojitev popolnoma predrugačila IT-industrijo. Oracle bo k svojim izdelkom dodal strežnike, opremo za shranjevanje podatkov, procesorje SPARC, Solaris, Javo in podatkovno bazo MySQL, s čimer se želijo poizkusiti na področju odprtih in integriranih sistemov, ki bodo v tovarni zloženi skupaj od programske opreme do diskov.

Glavno vprašanje, ki je zaviralo...

11 komentarjev

IBM nagrajuje prebežnike s Suna

Information Week - IBM se je odločil izkoristiti trenutne nejasnosti, ki se glede Sunove prihodnosti po Oraclovem prevzemu kopičijo, tako da so podvojili nagrade, ki jih prejmejo dezerterji. Tako bodo odslej podjetja v sklopu programa Power Rewards migration za vsak Sunov strežnik (Sparc, UltraSparc, Sparc 64) ali Fujitsujev sistem, ki teče na čipih Sparc, in ga bodo zamenjali za IBM-ovega, prejeli 8000 dolarjev na procesor. Tako bo na primer podjetje za en sam osemprocesorski strežnik Sparc bogatejše za 64.000 dolarjev. Ta denar seveda lahko porabijo zgolj za IBM-ove programe in storitve. Program se očitno kar izplača, saj je IBM s temi limanicami v prvem letošnjem četrtletju pritegnil 1640 uporabnikov.

6 komentarjev

Prototip R420 na IDF

X-Bit Labs - Že dlje časa se na internetu špekulira o specifikacijah novega grafičnega procesorja R420, ki ga bo moč kupiti v drugi polovici letošnjega leta. Na IDF (Intel Developer Forum) je ATI te dni predstavil delujoč računalnik s prototipom R420, ki bo neposredno konkuriral nVidiini NV40. Kakšnih novih detajlov nam ATI ni razkril, dejali pa so, da naj bi bil R420 sposoben poganjati Colin McRae Rally 2004 s prek sto sličicami na sekundo, kar je dva do trikrat hitreje do današnjih kartic. Več o tem.

9 komentarjev