»

Neuradna večopravilnost prihaja na Windows Phone 7

Windows Phone 7 Central - Dobro znano dejstvo je, da bo večja osvežitev Windows Phone 7, s kodnim imenom poimenovana Mango, pri pričakovanjih mnogih pa različica 7.5, na Microsoftovo mobilno platformo prinesla večopravilnost. Slednja izmed velikih trenutno manjka le Windows Phone 7, saj je z iOS 4 to funkcionalnost dobila tudi Applova platforma (neuradno že prej), medtem ko so ostali operacijski sistemi že od samega začetka grajeni z večopravilnostjo v mislih. Podobno kot pri iPhone OS bo tudi Windows Phone 7 očitno sprva večopravilnost dobil po neuradni poti.



To funkcionalnost je pokazal član skupnosti Windows Phone Hacker, ki ga tam poznajo pod vzdevkom Jaxbot. Že pred časom je našel način, kako pohitriti oz. sploh odpraviti nalaganje stanja aplikacije ob...

16 komentarjev

Brezplačna orodja za razvoj aplikacij za Windows Phone 7

Microsoft - Microsoft je objavil Visual Basic orodja za razvoj Windows Phone 7 aplikacij. Orodja so brezplačno na voljo za dolpoteg. Za uporabo potrebujete Visual Studio 2010 Professional, saj trenutno brezplačna različica Visual Studio 2010 Express Edition še ni podprta, kot to velja za brezplačna C# based orodja.

Tudi brez Visual Studio 2010 Professional pa lahko z razvojem Windows Phone aplikacij z uporabo Visual Basica začnete že danes, saj lahko za 30 dni (z možnostjo podaljšanja za dodatnih 60 dni) uporabite Visual Studio 2010 Professional Trial edicijo.

Za lažji začetek so na MSDN blog-u objavljena tudi step-by-step navodila za izdelavo enostavne Windows Phone 7 aplikacije. Več dokumentacije, navodil in how-to videov pa najdete tudi tukaj.

26 komentarjev

Znani prvi proizvajalci telefonov z Windows Phone 7

Dell Lightning

vir: engadget
engadget - Pri Microsoftu so obelodanili peterico proizvajalcev elektronskih naprav, ki bodo ob javni predstavitvi Windows Phone 7 na tržišču ponudili svoje mobilne telefone, na katerih bo tekel nov Microsoftov operacijski sistem. Peterico sestavljajo Asus, Dell, HTC, LG in Samsung, kjer ima na področju mobilnih telefonov še najmanj izkušenj Dell. Prav slednji je bil skupaj s HTC-jem kot proizvajalec potrjen šele sedaj, a se je za oba že pred časom pričakovalo, da bosta pripravila na Windows Phone 7 osnovane mobilne telefone.

Dell je namreč pred časom predstavil konec letošnjega leta in v začetku leta 2011 prihajajoče mobilnike, na katerih bo tekel ali Windows Phone 7 oz. Android. HTC je po drugi strani eno izmed...

12 komentarjev

Microsoft 'podkupuje' razvijalce

Bo Microsoftu uspelo na hitro zagnati razvoj iger?

vir: TG Daily
TG Daily - Mnogi so napovedovali, da bo iPhone začel močno konkurirati prenosnim igralnim konzolam, predvsem Nintendu DS, ki na tem področju drži primat. Brez dvoma ima iPhone v AppStore veliko število brezplačnih in plačljivih, kakovostnih iger, vseeno pa mu morda manjkajo nekateri največji naslovi, ki jih ima Nintendo DS. A zdaj očitno želi mešati štrene še Microsoft. Po spletu krožijo poročila, da Microsoft kontaktira razvijalce iger za iPhone ter jim ponuja začetne stimulativne denarne nagrade, če se odločijo igre razviti tudi za prihajajoči Windows Phone 7. Z mnogo večjim poudarkom na zabavi in socialnosti je to pravzaprav dokaj...

40 komentarjev

Izšla sta Microsoft Visual Studio 2010 in .NET Framework 4

Lebdeča okna

Slo-Tech - Microsoft je danes izdal novi različici razvojnega okolja Visual Studio 2010 in .NET Framework 4.0, ki vključuje tudi ASP.NET 4.0, kar je najverjetneje tudi najbolj obširna izdaja tega razvojnega paketa doslej.

Visual Studio 2010 je popolnoma prenovljen, tako iz stališča uporabniškega vmesnika (zgrajen je s pomočjo Windows Presentation Foundation), ki od sedaj deluje kot pravi večdokumentni vmesnik (MDI) z močno izboljšano podporo več monitorjem, kot tudi notranjosti (uporabljen je Managed Extensibility Framework za izboljšanje razširljivosti). Omeniti je potrebno, da so se spremenila tudi imena različic, ki se sedaj v skladu z Microsoftovim poenotenjem poimenovanja različic imenujejo Professional, Premium, Ultimate in Test...

72 komentarjev

Microsoft predstavil igro za tri platforme

engadget - Igre navadno izidejo za več platform, zato tak dosežek per se ni posebej zanimiv. Vse skupaj postane večje pozornosti vredno ob podatku, da je Microsoft isto igro razvijal v Visual Studiu kot enoten projekt, tako da je več kot 90 odstotkov kode iste. Indiana Jones, kot je naslov, je moč igrati na Windows s tipkovnico, na prototipu Windows Phone 7 Series z akcelerometrom in krmiljenjem na dotik ter na konzoli Xbox 360 z običajnim gamepadom. Še več, igra je tako pohlevna, da lahko shranjeno igro na eni napravi z istega mesta nadaljujete na drugi.

21 komentarjev