»

V Kiberpipi ta teden: Finale MoMoSlo, Finale Spletne urice, No-LAN party, Postani E-starš

Java Web Applications with Tapestry 5, 07. Jun 2012

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V ponedeljek 18.6. ob 19h, vas vabimo na finale MoMoSlo kjer lahko ob 19h pričakujete Hrvoje Živko, ki bo govoril o IBM Worklight, Ekipa DrugiVid nam bo predstavila projekt 2ndSight ob 19:30, Andrej Mihajlov nam bo predaval ob 20h o lokalizaciji iOS aplikacij, ob 20:30 pa nas čaka sklepni del - druženje v Metropolu namenjeno zbiranju vtisov, spoznavanju, druženju ter iskanju priložnosti za sodelovanje.

V sredo 20.6. ob 19h, bomo zaključili sezono Spletnih uric 2011/2012. Pridite na grand finale, predavanje bo, koncert bo, Dj bo, pijača bo, dobra družba bo! Več podrobnosti v toku tedna na https://www.facebook.com/SpletneUrice.


V četrtek 21.6. ob 20h, se bo v Kiberpipi od 20. ure dalje...

1 komentar

AppCircus@MoMo Slovenija

Slo-Tech - AppCircus je tekmovanje, ki poteka v več kot 50 mestih po vsem svetu z namenom promocije aplikacij, najboljše pa so tudi nagrajene. Med prijavljenimi bomo zbrali najboljših 10, ki se bodo nato predstavile pred žirijo strokovnjakov. Zmagovalec bo prejel nominacijo za Mobile Premier Awards, ki bo potekal med Mobile World Congres konferenco v Barceloni.

Zadnji rok za prijavo je 2.12.2011, prijaviš se pa lahko tukaj: http://appcircus.com/event/appcircus-in...

Appcircus dogodek se bo zgodil v ponedeljek 12.12. na MobileMonday v Kiberpipi, kjer bo žirija tudi izbrala zmagovalce.

Prijava je brezplačna, pogoj za udeležbo na dogodku, pa je uspešna prijava.

0 komentarjev

MoMoSlo S03E03 - Gaming & Gamification

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - Prvi Mobile Monday v letu 2011 bo potekal v ponedeljek, 17. januarja. Tokratna tema bodo mobilne igre ter uporaba mehanike iger v ostalih vrstah aplikacij.


Žiga Hajdukovič se je profesionalno z razvojem iger ukvarjal pri podjetju Cocoasoft, nato ustanovil svoje podjetje Razum, sedaj pa se je z ekipo Dawn of Play lotil samostojnega razvoja različnih iger, kot je na primer trenutno aktualni Monkey Labour.

Tadej Gregorčič, direktor mariborskega podjetja Motiviti, ki se primarno ukvarja z razvojem iger, bo v okviru svojega predavanja predstavil osnovne koncepte in nekaj predlogov za uporabo gamification koncepta (uporabe elementov iger v vseh vrstah aplikacij) v praksi.

Outfit7 je ekipa 15 programerjev, oblikovalcev in podjetnikov, ki razvija mobilne aplikacije za platformi iOS in Android. Podjetje je oktobra 2009 ustanovilo...

0 komentarjev

MoMoSlo S03E01 - APPCircus@MoMoSlo

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V ponedeljek se bo v Kiberpipi začela nova sezona Mobile Monday dogodkov. Prva epizoda letošnje sezone bo namenjena predstavitvam aplikacij v okviru tekmovanja APPCircus.

Po uvodnem dejanju, kjer bodo predstavljene novosti tretje sezone MoMoSlo, se bo ob 19:30 pričela predstavitev APPCircusa. Gre za prikaz najbolj ustvarjalnih in inovativnih mobilnih aplikacij. APPCircusu se lahko priključijo razvijalci, mlada podjetja in drugi zainteresirani ter si tako pridobijo priložnost za nominacijo na finalu v Barceloni.

Na voljo je 10 predstavitvenih terminov za najobetavnejše slovenske mobilne aplikacije. Ocenjevanje aplikacij bo opravila najboljša možna žirija, obiskovalci Mobile Monday Slovenija.

V kolikor razvijate mobilno aplikacijo in želite sodelovati, lahko aplikacijo prijavite in predstavite tudi svoje delo.

Več o dogodku...

2 komentarja

APPCircus v Ljubljani

Kiberpipa - Prvi MobileMonday dogodek nove sezone bo v Slovenijo prinesel predtekmovanje APPCircusa. Slednji se bo zaključil februarja 2011 na World Mobile Congress-u v Barceloni.

Tekmovanje je namenjeno vsem podjetjem ter samostojni razvijalcem, ki ustvarjajo mobilne aplikacije v najširšem pomenu. Za prijavo je dovolj delujoči prototip. Tekmovanje ni omejeno na specifično mobilno platformo ali operaterja in je tako odprto za vse inovativne ter uporabne aplikacije.

Na lanskem tekmovanju Mobile Premier Awards, ki je predhodnik APPCircus-a, se je slovensko podjetje Visionect prebilo do finala.

Več informacij o tekmovanju dobite na MobileMonday.si

0 komentarjev

Na Android prihaja Opera Mobile

Opera software - Že v mesecu dni naj bi uporabniki Androida poleg Opere Mini, brskalnika primernega predvsem za počasnejše povezave, dobili možnost uporabiti še polnejši brskalnik z Norveške, Opero Mobile. Razlika med njima je precejšna, saj se Mini zanaša na Operine strežnike, ki spletno stran na mobilni telefon pošljejo v zmanjšani obliki, kar seveda pohitri nalaganje na počasnih povezavah (manjša količina podatkov za prenos) in izrisovanje. Opera Mobile po drugi strani vse podatke spletne strani prenese neposredno na mobilni telefon ter jih tam tudi izriše, tako kot večina ostalih brskalnikov.

Opera Mobile je že na voljo za Windows Mobile (pogosto je namestitev le-te eden izmed prvih korakov na mobilnih telefonih z WM 6.5, če ni za to poskrbel že proizvajalec) in Symbian, medtem ko je Opera Mini mnogo bolj razširjena. V hitrejšem nalaganju spletnih strani lahko uživajo...

30 komentarjev

HTC podvojil zaslužke, Android hitro raste

HTC Desire HD - težko pričakovan HTC z Androidom

vir: HotHardware
HotHardware - Tretje letošnje četrtletje, med julijem in septembrom, je bilo za HTC nedvomno eno izmed boljših. V primerjavi z enakim obdobjem lani so namreč kar podvojili zaslužek, saj je ta letos znašal 360 milijonov USD v primerjavi z lanskimi 184 milijoni. V drugem letošnjem četrtletju so zaslužili nekoliko manj kot v zadnjem, 268 milijonov USD. Poleg precej večjega zaslužka so pričakovano narasli tudi prihodki, celo bolj močno kot čisti dobiček.

Lani so namreč imeli za 1,1 milijarde USD prihodkov, medtem ko so ti v letošnjem 3. četrtletju znašali kar 2,45 milijarde. Najverjetnejši krivec za rast prihodkov in skok na 4. mesto najpopularnejših proizvajalcev mobilnih telefonov je...

7 komentarjev

Android Market se širi

Za Slovenijo še vedno neznana slika

vir: TechCrunch
TechCrunch - Google je število držav z možnostjo nakupovanja aplikacij z Android Marketa ponovno razširil, tokrat bodo na seznam dodali 18 novih držav, obenem pa bodo končno razširili še nabor držav, iz katerih bo mogoče kot razvijalec te aplikacije tudi prodajati. Seznam slednjih je bil do sedaj omejen na le 9 držav (Avstrija, Francija,...

5 komentarjev

Nokia N8 še bližje računalnikom

Kitajska kopija N8-00

vir: engadget
engadget - Povezovanje mobilnih telefonov z računalnikom je danes popolnoma običajna funkcija, še več, v nekaj letih bomo Evropejci vse mobilne telefone polnili prek standardnega micro-USB priključka, čemur se je zanimivo pokoril tudi Apple. A mnogo bolj redka funkcija je obnašanje mobilnega telefona kot gostitelja USB napravam. Slednja računalnikom omogoča, da se mobilni telefoni, fotoaparati, miške in vsa ostala periferija poveže z njimi ter v primeru podatkovnih naprav dostopa do datotek na njih. To bo omogočala tudi Nokia N8 s pomočjo pretvornika z moškega micro-USB priključka na ženskega USB...

24 komentarjev