»

Intel želi Atome v strežnikih

vir: AnandTech
AnandTech - Pri Intelu menijo, da je prihodnost strežniškega trga v velikem številu majhnih in izredno varčnih strežnikov, ki bi se lahko obnesli od manjšega števila bolj zmogljivih strežnikov. Uporabljeni naj bi bili predvsem za oblačne storitve, področje, ki po mnenju analitikov pri Intelu edino v prihodnjih letih kaže na znatne pridobitve v tržnem deležu na trgu strežnikov (z lanskih 10 na 17 % v letu 2014). Zahteve po varčnih strežnikih bodo pri Intelu zadostili s t.i. mikro-strežniki, ki so široki za le pol 1U reže in debeli za polovico rezine iz t.i. blade strežnikov. Posledično bi v enak prostor lahko stlačili štirikrat več sistemov, morda celo s skupnim hlajenjem, kar pa seveda zahteva varčne procesorje.

V izdelavi so že varčni procesorji Xeon, osnovani na arhitekturi Sandy Bridge, kjer...

11 komentarjev

Microsoftovo rekordno četrtletje

vir: PC World
PC World - Prvo četrtletje fiskalnega leta 2011 (julij, avgust in september) je bilo z denarnega stališča za Microsoft, tako kot za še nekaj podjetij v IT industriji, rekordno. Ob 16,2 milijarde ameriških dolarjih prihodkov so zaslužili kar 5,41 milijarde dolarjev, kjer sta bila največja zaslužkarja oddelka, ki skrbita za operacijske sisteme Windows ter pisarniški oddelek z Officem na čelu. Pri zaslužkih je po besedah predstavnikov pri Microsoftu še močno pomagala igralna konzola Xbox 360, kjer je posel doživel kar 38-odstotno rast. S tem so za kar 51 % zvišali zaslužek glede na enako obdobje lani ter za 25 % zvišali prihodke. Pri Microsoftu so kot razlog za uspeh izdelkov Windows in Office podali rast trga...

5 komentarjev

Intel z rekordnim četrtletjem

Bo s Sandy Bridge-em Intel še uspešnejši?

vir: CNet
CNet - Tretje četrtletje letošnjega leta, od julija do konca septembra, je bilo za Intel odlično, saj so imeli za kar $11,1 milijarde prihodkov in $3 milijarde čistega dobička. S tem so na delnico zaslužili 52 centov, kar je 2 centa več od napovedi in znatno več od 33 centov na delnico, $9,4 milijarde prihodkov in $1,9 milijarde zaslužka v enakem obdobju lani. Zaslužek je v drugem letošnjem četrtletju znašal 2,9 milijarde ameriških dolarjev. S temi rezultati je to zlahka novo rekordno četrtletje za Intel, tik po prejšnem prav tako rekordnem, za kar se imajo po besedah...

13 komentarjev

Predstavljen Sandy Bridge

vir: PC Pro
PC Pro - Po pričakovanjih je Intel na IDF-u predstavil tehnične podrobnosti nove arhitekture Sandy Bridge, ki bo še vedno sestavljena v 32-nanometrski tehnologiji (kakor Westmere, medtem ko bo naslednik Ivy Bridge v 22 nm). Sandy Bridge bo imel na istem kosu silicija integrirana CPU in GPU (za razliko od Westmera, kjer sta jedri ločeni, a pakirani skupaj), tako da si bosta lahko delila predpomnilnik na čipu. S tem bo odpadla potreba po prekladanju podatkov za grafiko v RAM in nazaj; Intel pravi, da bo pohitritev štirikratna (povezava CPU in GPU ima propustnost 384 GB/s). GPU bo naprednejši od tistega iz Westmera, saj bo imel več posebnih (dedicated) enot za razne operacije.

Na Sandy Bridgeu...

7 komentarjev

Nove informacije o prihajajočih procesorjih Sandy Bridge

Slo-Tech - Bliža se izid Intelovih mikroprocesorjev z arhitekturo Sandy Bridge, ki je napovedan za zadnji kvartal letošnjega leta. Medtem ko čakamo nanje, pa se na spletu pojavlja vedno več informacij o teh procesorjev. Imeli bodo oznake Intel Core iX, a ne bodo združljivi z obstoječimi matičnimi ploščami LGA1156, saj bo potrebno novo ležišče LGA1155. Znane so podrobnosti o petih procesorjih z oznakami i3 2100 (3,1 GHz, dve jedri), i3 2120 (3,3 GHz, dve jedri), i5 2400 (3,1 GHz, štiri jedra), i5 2500 (3,3 GHz, štiri jedra), i7 2600 (3,4 GHZ, štiri jedra).

16 komentarjev

Trg procesorjev okreva, Intel pridobiva

X-Bit Labs - Podatki o trgu procesorjev za prvo četrtletje tega leta, ki so jih zbrali analitiki pri International Data Corporation, kažejo, da trg še vedno okreva. V primerjavi z enakim obdobjem lani je bilo prodanih 39 odstotkov več procesorjev, medtem ko je bila prodaja v primerjavi s predhodnim četrtletjem, tudi zavoljo božične nakupovalne sezone, za dobrih pet odstotkov nižja. Običajno je prvo četrtletje v primerjavi z božičnim skromnejše. Pridobival je Intel, AMD-jev je izgubljal.

Povprečna cena prodanega procesorja se je zvišala za 4,1 odstotka v primerjavi s kvartalom poprej, kar pripisujejo slabši prodaji Atomov in boljši prodaji dražjih enot. Tržni delež AMD-ja je za spoznanje upadel na 18,8 odstotka, medtem ko je Intel dobil pol odstotne točke in pristal pri 81 odstotkih.

IDC napoveduje, da bo letos trg procesorjev za računalnike zrasel za 15 odstotkov. Če se bodo zelo ugodni tokovi iz preteklega četrtletja nadaljevali, je pričakovati še nekoliko višjo rast.

20 komentarjev

Poslovni rezultati Seagata nad pričakovanji

The Register - Poslovni rezultati Seagata za tretje fiskalno četrtletje v letu 2009 so nekoliko slabši od četrtletja poprej, a vseeno ne tako slabi, kot so se bali, da bodo. Prihodki od prodaje so znašali 2,1 milijarde dolarjev, kar je za 170 milijonov dolarjev manj kot v prejšnjem četrtletju, a še vedno bolje od načrtovanih 1,6 do 2 milijard. Preliminarni izidi kažejo, da skupni rezultat negativen, tako da dividend ne bo. V predpreteklem četrtletju so izplačali tri cente na delnico, kar jih je stalo 60 milijonov dolarjev (kljub izgubi skoraj pol milijarde dolarjev). Prav tako bodo nadaljevali s prestrukturiranjem z namenom zniževanja stroškov in doseganja dobička v letu 2010.

0 komentarjev

Intel z rekordnim dobičkom

Intel - Intel je v svojem finančnem poročilu za tretje četrtletje letošnjega leta razkril, da so ob 10,1 milijardi ameriških dolarjev prihodkov imeli rekorden dobiček v višini 1,9 milijarde dolarjev, kar je za kar 40 odstotkov več kot v prejšnjem četrtletju. Paul Otellini je rekorden dobiček pripisal velikemu povpraševanju trga po nekaterih izdelkih, ter notranjemu prestrukturiranju podjetja. Obenem je dejal, da z optimizmom zrejo v prihodnost in tudi v naslednjem četrtletju pričakujejo podobne finančne rezultate.

Več o tem si preberite v Intelovem finančnem poročilu.

31 komentarjev

Intel z rekordnim dobičkom

The Register - Kot poročajo na The Registerju, je procesorski gigant Intel tudi v letošnjem tretjem četrtletju posloval z dobičkom. Pravzaprav z rekordnim. Prihodki od prodaje so znašali 7,8 milijarde dolarjev, kar je za petino več kot v enakem obdobju lani. Večje letne rasti po letu 1996 Intel še ni doživel. Dobiček je tako za več kot 142 odstotkov presegel lanskega, saj znaša 1,7 milijarde. Sorazmerno so poskočile tudi Intelove delnice, saj je njihova vrednost trenutno 0,25 dolarja oz. za 150 odstotkov več kot lani. Podrobnejši podatki so na voljo v izvirni novici.

1 komentar