»

Kingston DDR2 moduli na ogled

HotHardware - Z jutrišnjim začetkom CeBIT-a si bo zainteresirana javnost lahko prvič ogledala marsikatere prihajajoče tehnologije, kamor med drugim spada tudi DDR2 pomnilnik. Da čakanje na prve jutranje novice ne bo prehudo, so nam na hothardware že na predvečer otvoritve priskrbeli prve slike Kingstonovega DDR2 pomnilnika. Čokoladka, ki tiktaka pri 533 MHz, naj bi za delovanje potrebovala vsega 1,8 V in tako porabila do 50% manj energije od običajnega DDR.

Kakšne bistvene razlike na prvi pogled sicer ni videti, vseeno pa ne moremo spregledati novega pakiranja Fine-pitch BGA (FBGA), ki je zelo podoben BGA pakiranju, ki smo ga lahko do sedaj videli že pri določenih KingMax-ovih DDR pomnilnikih in...

7 komentarjev

Test PC150 RAM modulov

Hexus - RAM je RAM, pravijo nekateri, vendar se s tako trditvijo precej motijo, saj niso vsi RAM-i enaki, pa tudi tisti, ki imajo enake specifikacije, le proizvajalca drugega, se lahko razlikujejo po hitrostih. To dokazuje Hexusov test PC150 RAM modulov štirih proizvajalcev (PQI, Cruical, Kingmax in SynMax (VCM)). Čeprav je trenutno na pohodu DDR SDRAM, pa bo PC150 SDRAM še vedno zanimiv za navijalce stare šole, ki bi iz svojih procesorjev na starih "SDRAM ploščah" radi iztisnili čimveč. PQI RAM-ov v Sloveniji gotovo ne boste dobili, SynMaxovih tudi ne, za Kingmaxa se boste morali potruditi, Cruical pa je itak samo veja korporacije Micron.

Kot nas je prijazno opozoril BigHugo, se PQI RAM v Sloveniji prodaja! Prodaja ga podjetje Pchand. Navali narode .
by Pretorijanec

5 komentarjev

Modificirano ohišje n-tič

Overclockers Australia - Ker so počitnice in imajo ljudje veliko časa, se je na internetu pojavilo kar nekaj modifikacij. Tole ohišje sicer ni sicer kakšen revolucionaren izdelek, vendar je vseeno vredno objave. V oči nam pade Big tower format, okenska modifikacija, lepa pobarvanost in posrečena vgradnja ventilatorja na sprednjem delu. Ohišje je idealno za strežnik ali za kakega malce bolj zahtevnega uporabnika.

1 komentar

128MB KingMax PC150 SDRAM

Overclockers Australia - Ker so cene RAM-a zadnje čase prav nesramno nizke, se je na internetu pojavilo kar nekaj testov. Na tej strani so se spravili testirati 128MB KingMax PC150 SDRAM, ki utegne pomnilniškim velikanom v prihodnje kar pošteno hoditi v zelje. Pomnilnik nosi oznako PC150, kar pomeni, da deluje pri frekvenci 150 MHz in čez. Poleg tega ima tudi oznako CAS2. Pomnilnik so primerjali tudi s CAS 3 RAM-i istega proizvajalca in Apacer-jevimi RAM-i (Infineon čipi). Prišli so do precej zanimive ugotovitve - KingMax-ovi rami so posekali Infineonove. Zanimivo. Torej, če nikakor ne morete dobiti Infineonivih ali kakih drugih bolj znanih RAM-ov, potem bodo KingMax-ovi kar dobra alternativa (če še ne veste, KingMax RAM-e se da dobiti tudi v Sloveniji).

7 komentarjev

PC 166 CAS2 pomnilnik

Club Overclocker - Club Overclocker je dobil v roke (po Primoževo) čokoladko 256MB PC166 CAS2 pomnilnika. Po specifikacijah naj bi zmogel celih 183 MHz pri CAS3. Zanimivo pa je, da je testiranje pri 166MHz in CAS latencyu 2 uspelo, pri 167 in CAS2 pa že ne več. Prav tako tudi ni uspel test pri 167 MHz in CAS latencyu 3. Razlogov za to je lahko več, po mojem mnenju pa je za to kriva mama plata, saj običajno pomnilnik pri CAS3 deluje pri najmanj 10 MHz višji frekvenci kot pri CAS2. Kljub temu, da test pri največjih hitrostih ni uspel, se vseeno ne bi pritoževal nad prenosom, ki pri tej frekvenci znaša celih 700 MB/s, kar je za "navaden" SD-RAM zelo veliko. Celoten članek si lahko ogledate tukaj. 10x A.L.T..

0 komentarjev