»

Pipin odprti termin: Stanje Linux namizja danes

Slo-Tech - Tokrat _izjemoma_ Pipin odprti termin poteka na sejmu Hevreka in sicer v torek ob 17.00 v odprti predavalnici v neposredni bližini razstavnega prostora Kiberpipe in Lugosa.

O tem kje je Linux namizje danes in kam pluje bo predaval Jure Čuhalev, sicer oče in organizator odprtih terminov.

O tem kaj se z Linuxom namizjem da storiti in predvsem česa se ne da, kroži naokoli veliko mitov. Na veliko veselje obstoječih uporabnikov Linux namizij jih večina ne drži. Prikazano bo trenutno stanje podprte tehnologije od večpredstavnostnih orodij, podpore strojni opremi in najbolj razširjenim tipom aplikacij po katerih uporabniki najpogosteje posegajo.

Se vidimo!

6 komentarjev

Linux oddaljen dostop

Slo-Tech - Bi radi uporabljali Linux, pa ne veste kako ga namestiti? Nič lažjega so rekli pri Workspotu.

Za 9.95$ vam ponujajo dostop do Linux namizja preko interneta. Za zadevščino so uporabili kar VNC (Virtual Network Computing), ki je nekakšen de-facto standard za oddaljena namizja, ki deluje preko vseh mogočih operacijskih sistemov (Linux, Windows, PalmOS...). VNC ponuja v bistvu enake možnosti kot Remote access ali PC Anywhere v Oknih, le da je seveda zastonj in neodvisen od operacijskega sistema, viewer pa lahko teče tudi kot java applet.

Torej, če ne veste kako preizkusiti Linux je to kar dobra rešitev. Zanimivo je tudi, da sem VNC videl vključen tudi že v kak drug komercialen izdelek, kjer morajo podjetja nuditi direktno podporo uporabnikom...

1 komentar

Oprema na OI 2002 v Salt Lake City-u

BBC - Za začetek naj povem, da je velikana IBM, ki je 40 let podpiral olimpijske igre s svojo opremo, nadomestila neka nova firma SchlumbergerSema iz New York-a. Skupaj s 14 drugimi podjetji so napisali 10.000.000 vrstic kode, kar je stalo $300.000.000.

Mreža obseg 32.000 milj fiber optic kablov in povezuje 225 strežnikov, 1.850 faksov, 1.210 tiskalnikov in 4.500 delovnih postaj in prenosnikov. Vso to glomazno zadevo pa administrira 3.000 serviserjev.

Kaj več si pa lahko preberete na news.bbc.co.uk - The power behind the Olympics.

7 komentarjev

Hancom Linux

Slashdot - Korejsko podjetje Hancom, ki poleg distribucije izdeluje tudi pisarniško okolje za Linux je s korejsko vlado sklenilo pogodbo o namestitvi 120000 Linux namizij. Korejska vlada je s tem prihranila več kot 80% v primerjavi z Microsoftovo ponudbo. Za podobne smernice se odločajo tudi na Kitajskem, čeprav gre tam bolj za strah pred ameriškimi obveščevalnimi programi v Oknih.
Kaj pa dela naša vlada z našim denarjem?

3 komentarji

10 potrebnih stvari za Linux namizje

About Linux - Če so 3,7 in 9 ljudska števila, potem 10 zagotovo postaja kar računalniško število (10 razlogov za Linux, 10 razlogov proti Linuxu, 10 potrebnih stvari za Linux namizje , itd.). Pa pustimo sedaj števila. Mislil sem, da je prerekanja okoli desktop Linuxa že konec, vendar izgleda, da temu ni tako. Zopet se je predramil tip, ki je napisal slavno Selitev na Linux. Tip je napisal 10 potrebnih stvari, ki jih Linux potrebuje, da bo lahko konkuriral ostalim desktop OS-om. Preberite si jih, če se vam da.

6 komentarjev

Selitev na Linux

About Linux - Življenje je polno zanimivih zgodb. Ena izmed bolj zanimivih govori, kako se je neki tip odločil, da bo zamenjal operacijski sistem - preselil se bo na Linux. Razlog, da se je človek odločil zamenjati operacijski sistem, je tičal v njegovi delovni postaji, na kateri so se iz dneva v dan pojavljali novi bad sectorji. Tipo je prišel do zaključka, da je sesuti sistem idealna priložnost, da preizkusi, če je Linux zrel za desktop sistem. Windowse je zamenjal Linux, Office je zamenjal StarOffice, in tako naprej. Kako se je človek odločil za Linux, je napisal v svojem prvem članku Selitve na Linux. Nato je sledil še drugi del, v katerem je isti tip napisal kako se mu je prehod posrečil. Veliko ljudi ga je spraševalo, če se je vrnil nazaj na Windowse. Odgovor: NE. Ta dva članka, ki sta se pojavila pred kratkim ponujata veliko zanimivega branja in ustrezata nekakšnemu Slo-techovemu "Popotovanju...", zato ju le preberite. ...

12 komentarjev