»

Intel bo omogočil programsko pohitritev nekaterih modelov procesorjev

AnandTech - Intel je na svojih spletnih straneh objavil, da bo ponovno ponudil programsko nadgradnjo nekaterih svojih procesorjev za doplačilo. Izboljšati bo mogoče karakteristike treh modelov, ki bodo po nadgradnji imeli višjo frekvenco delovanja, eden pa tudi več predpomnilnika.

Core i3-2312M se bo po nadgradnji predstavljal kot i3-2393M, saj bo frekvenca dvignjena z 2,1 GHz na 2,5 GHz, predpomnilnika pa bo po novem 4 MB in ne več 3 MB. Model i3-2102 bo po novem i3-2153, njegova nova frekvenca pa bo 3,6 GHz (prej 3,1 GHz). Najvišje pohitritve bo deležen Pentium G622, ki bo pridobil 600 MHz in tiktakal s 3,2 GHz.

Ni še znano, koliko bo Intel za nakup kode, ki bo po prenosu ustreznega programa z njihove spletne strani odklenila...

25 komentarjev

Intel ponuja odklep procesorja za doplačilo

engadget - Znano je, da se prodajajo procesorji, ki imajo kakšno jedro zaklenjeno, kakšen megabajt predpomnilnika onemogočen in podobno. Navadno gre za izmet ob proizvodnji, ko imajo primerki defekten del čipa, zato se prodajo kot cenejši modeli. Lahko se zgodi, da je povpraševanje po cenejših modelih tako veliko, da morajo proizvajalci onemogočiti dele povsem delujočih procesorjev, če je tak proizvodni režim cenejši od dveh ločenih linij. Intel pa gre še korak dlje in uporabnikom ob nakupu dodatnega kupona omogoča prenos programa za odklenitev predhodno nedostopnih zmožnosti.

Z nakupom 50-dolarske Processor Upgrade Perfomance Card lahko na novem procesorju Pentium G6951 dobimo dodaten megabajt tretjenivojskega predpomnilnika in...

35 komentarjev

Procesorji Clarkdale naprodaj 10. januarja

Ločeno procesorsko jedro ob 45 nm grafičnem čipu, krmilniku pomnilnika in PCIe rež

vir: X-Bit Labs
X-Bit Labs - Intel je že začel s proizvodnjo dvojedrnih, 32 nm procesorjev s kodnim imenom Clarkdale in Arrandale (mobilni procesorji), ki jih bodo začeli razpošiljati v decembru. S tem nameravajo ustvariti dovolj zaloge, lahko procesorje kupili že 10. januarja, kmalu po uradni predstavitvi. Le-ta naj bi bila 3 dni prej, 7. januarja, na CES v Las Vegasu, ko naj bi Intel predstavil 14 novih modelov, od katerih jih bo po 7 namiznih in prenosniških modelov. Novi procesorji bodo v primeru namiznikov predstavljali seriji Core i5 in i3, medtem ko bo najšibkejši predstavnik del linije Pentium. Razen slednjega bodo vsi opremljeni s 4 MB deljenega tretjenivojskega predpomnilnika in bodo v dveh jedrih...

21 komentarjev

Intel izdal nove Nehaleme

CNet - Leto dni po predstavitvi družine Nehalem je Intel izdal nove procesorje iz te serije, ki bodo namenjene namiznim računalnikom srednjega razreda. Gre za štirijedrni Core i5-750, ki teče pri 2,66 GHz in uporablja 8 MB predpomnilnika. Porabi do 95 W električne energije, v pošiljkah nad 1000 kosov pa stane 196 dolarjev. Čip ima integriran le dvokanalni pomnilniški krmilnik (Core i7 900 ima trokanalnega), tako da vseh zmožnosti arhitekture Nehalem ne zmore. Prav tako na primer izvaja le eno nit z jedra, medtem ko tehnologija podpira branje dveh (Hyperthreading).

Poleg tega je Intel izdal še dva nova procesorja Core i7 za zahtevnejše sisteme. Core...

50 komentarjev

Intel po stopinjah AMDja

Paket plošče in procesorja

vir: Expreview.com
Expreview.com - Prve odklenjene procesorje, namenjene navijalcem, je ponudil AMD z linijo FX procesorjev za s939 podnožje, katerih cena se je gibala okrog 1000 $. Intel je po njihovem velikem uspehu posnemal ta korak in sprva odklenil Core 2 Duo X6800, kateremu je sledil ekstremni model iz vsake družine, vse do Core i7. AMDju je bilo s prihodom Phenom procesorjev jasno, da zaradi slabše zmogljivosti ne bodo mogli prodajati procesorjev za 1000 $, a so vseeno ponudili odklenjene modele, ki jih prepoznamo pod imenom Black Edition. Med njimi najdemo tako X4, X3 kot tudi X2 modele, ki so cenovno zelo ugodni in nadvse primerni za...

17 komentarjev

Intel v drugem kvartalu še slabše

Slo-Tech - Po slabih rezultatih v prvem četrtletju je Intel v drugem posloval še slabše in zabeležil najslabši poslovni kvartal v zadnjih treh letih. Po dolgem času se je zgodilo, da je Intelov dobiček padel pod milijardo ameriških dolarjev, tako da znaša le še 885 milijonov, kar je 60 odstotkov manj kot v enakem obdobju lani. Tudi celoten promet je opazno padel in znaša le 8,0 milijarde, kar je za trinajst odstotkov manj kot v enakem obdobju lanil.

Intel pojasnjuje, da so za slabše rezultate krivi nasploh neugodno drugo četrtletje, zmanjšano povpraševanje in nižja povprečna cena prodanih procesorjev (kupci so se v večji meri odločali za cenejše modele kakor lani). V tretjem četrtletju pričakuje Intel boljše rezultate, tj. promet med 8,3 in 8,9 milijardami dolarjev. Ogledate si lahko tudi primerjalno tabelo AMD-jevih in Intelovih rezultatov od leta 2000 dalje.

34 komentarjev

WDjev velikan

Tom's Hardware - Western Digitalovi diski z osmimi megabajti predpomnilnika (JB - Special Edition) uživajo veliko spoštovanja med uporabniki, tako da WD pospešeno izdaja še nove in nove različice. Njihov naj, naj disk v vseh pogledih je trenutno 200 gigabajtna izvedenka z dodatnimi 8 MB cachea, ki vas olajša za štiristo dolarjev. Mrcino so si med drugimi diski ogledali tudi pri Tom's Hardware in bili z njo izjemno zadovoljni. Slin!

11 komentarjev