»

Sortiranje elektronske pošte po mapah ne pripomore k hitrejšemu iskanju

IBM - Raziskovalci iz IBM-a so objavili rezultate študije 345 uporabnikov elektronske pošte, ki so morali v tem času poiskati 85.000 starih elektronskih sporočil, ki so jih bili prejeli. Ugotavljali so, kateri je najučinkovitejši način za njihovo sprotno organiziranje in kasnejše iskanje. Presenetljivo se je pokazalo, da sprotno razvrščanje v ustrezne mape po nepotrebnem porablja čas.

Pristopov k organizaciji in iskanju je več. Sporočila lahko ob prejemu shranimo v ustrezno mapo, kjer jih nato ročno poiščemo, ali pa jih pustimo vse v mapi Prejeto, nato pa jih iščemo z iskalnimi funkcijami po ključnih besedah, pošiljatelju, datumu itd. Novejša pristopa sta še nitenje, kjer se vsa sporočila v istem pogovoru (začetno in vse...

15 komentarjev

Thunderbird spet v slovenščini

Mozilla.org - Mozillin poštni odjemalec Thunderbrid 3 je odslej na voljo tudi v slovenščini. Najpomembnejša novost tretje različice odprtokodnega programa so zavihki, v katerih lahko upravljamo več sporočil naenkrat. Povsem prenovljeno je iskanje, ki ga lahko prav tako uporabljamo v zavihkih, sporočila pa lahko iščemo tudi na grafični časovnici. Olajšano je nameščanje razširitev in povsem poenostavljeno ustvarjanje poštnih računov, ki na osnovi naslova elektronske pošte in zaznave vrat samodejno nastavi strežnika za prihajajočo in odhajajočo pošto. Thunderbrid 3 je sicer na voljo že približno pol leta in je prva različica, ki je nastala pod okriljem organizacije Mozilla Messaging, podružnice Mozilla Foundation za...

43 komentarjev

Izšel Thunderbird 3.0

Thunderbird 3.0

vir: Ubuntu.si
Ubuntu.si - Kot poročajo na Ubuntu.si, je po več kot dveh letih izšla nova različica odprtokodnega poštnega odjemalca Mozilla Thunderbird.

Med glavnimi novostmi je izboljšan uporabniški vmesnik (vsebuje tudi zavihke), izboljšan iskalnik, izboljšano filtriranje e-pošte ter prenovljen sistem arhiviranja sporočil. Različica 3.0 uvaja tudi tim pametne mape (ang. Smart Folders), v katerih lahko enostavno kombiniramo pošto iz več poštnih e-računov.

Thunderbird 3.0 je na voljo za operacijske sisteme Linux, Windows in MacOS X. Slovenski prevod še ni na voljo, prav tako pa na novo različico še niso prenesli vseh nekaterih (pomembnejših) razširitev.

69 komentarjev

Nvu 1.0

Slo-Tech - Izšel je Nvu (beri: envju) 1.0, prva uradna različica prosto dostopnega orodja za razvoj spletnih strani, ki je naslednik Mozilla Composerja. Ker je ubral podobno taktiko kot Firefox in Thunderbird, ima nekaj njunih značilnosti, predvsem podoben uporabniški vmesnik in zavihke za urejanje več strani hkrati. Prinaša tudi Upravitelja strani, orodje za delo s kodo PHP in mnogo drugih novosti.

Najbolje bo, da ga kar preizkusite. Na voljo je za različne operacijske sistema in v več jezikih, tudi v slovenščini!

Na izid je opozoril mathjazz

2 komentarja

Mozilla Firebird in Mozilla Thunderbird v slovenščini

Mozilla.Lugos.Si - Mozilla Firebird in Mozilla Thunderbird, novopečena samostojna programa iz Mozilline kodne osnove, sta odslej na voljo v slovenščini. Že pred časom je bil na voljo jezikovni paket XPI za namestitev slovenščine v angleški različici programov, zdaj pa sta na voljo še binarna paketa Mozilla Firebirda 0.6.1 in Mozilla Thunderbirda 0.2 za Linux in Windows. Ker so poslovenjene različice in tudi programa sama še vedno v razvojni stopnji, jih uporabljajte le za preskušanje. Veseli bomo vsake povratne informacije! V kratkem lahko pričakujete novi različici obeh programov in še dve novi različici Mozille.

4 komentarji