»

Naslednji Xbox se spogleduje z AMD-jem

Xenos prve generacije

vir: Tweak Town
Tweak Town - Prvi Xbox se je na strojni strani popolnoma zanašal na kombinacijo nVidie in Intela, a je Microsoft za Xbox 360 popolnoma obrnil smer, saj so se odnosi z obema podjetjema po projektu nekoliko poslabšali. Xbox 360 tako uporablja ATI-jev grafični čip Xenos, na čipu R600 osnovano jedro s podporo nekaterim delom standarda DirectX 10 ter zmogljivostjo nekje na ravni kartic iz ATI-jeve serije 1900. Nalogo centralnega procesorja je prevzel IBM-ov Xenon, trojedrni čip z IBM-ovo arhitekturo Power, izdelan pa pri AMD-ju oz. zdaj GlobalFoundries (AMD in IBM sta skupaj razvila proizvodni postopek SOI).

Prvotna izdaja procesorja je bila pred daljnimi...

14 komentarjev

Xbox 360 šele na sredi življenjskega cikla

Microsoftov Kinect

vir: bit-tech.net
bit-tech.net - Chris Lewis, vodja Microsoftovega oddelka za zabavo (Xbox in igre) v Evropi, srednjem vzhodu in Afriki, je povedal, da ima Xbox 360 pred seboj še vsaj 5 let uporabe. Če se bo napoved izkazala za resnično, bo konzola dosegla vsaj 10 let aktivne uporabe, saj je bila splavljena 22. novembra leta 2005. Življenjsko dobo so po mnenju Lewisa uspeli podaljšati s pravkar predstavljenim Kinectom.

Zanj naj bi bilo veliko zanimanja predvsem v Franciji, Španiji, Nemčiji in Italiji, kjer bodo tako uspeli potešiti lačen trg sproščenega oz. priložnostnega igranja (t.i. casual gaming). V slednjem je bil do sedaj nesporni prvak Wii, za katerega večina uporabnikov pravi, da tako ali tako sploh ni zanimiv, če ga uporabljate sami, brez družbe. Sonyjev odgovor na priložnostno igranje je seveda Move.

Pri Microsoftu...

26 komentarjev

Novi Xbox že pod drobnogledom ter z oknom na stranici

Združen CGPU v Xbox 360

vir: AnandTech
AnandTech - Ker so srečneži, ki so se udeležili Microsoftove predstavitve Kinecta in novega Xboxa slednjega že dobili, naslednji dan pa so bili že naprodaj v trgovinah v ZDA, seveda ni trajalo dolgo, da so nekateri svoje Xboxe razstavili na prafaktorje. Eden izmed prvih, ki je to storil, je Anand Lal Shimpi, mož za AnandTechom. Tanki Xbox 360 je že njegov 6. Xbox 360, medtem ko so mu štirje od petih predhodnikov pobegnili v večna lovišča, trije od njih zaradi slavnega RRoD po izteku garancije.

Kot pravi tehnični navdušenec, ki skrbi za eno izmed najbolj znanih spletnih strani na tem področju, je najprej primerjal novi Xbox s starim, tako na področju glasnosti kot na področju porabe. Nato je sledilo prej omenjeno razdiranje, ki ga je opisal do potankosti in objavil na...

12 komentarjev

Tanki Xbox je Xbox 360

Novi Xbox s Kinectom

vir: engadget
engadget - Po pričakovanjih je Microsoft včeraj na E3 predstavil prenovljeni Xbox. V nasprotju s pričakovanji ta ne bo znan kot Xbox 360 Slim, temveč zgolj kot Xbox 360 250 GB, kolikor je velik trdi disk v njem. V primerjalnih tabelah tako celo pri Microsoftu med novim in starim Xboxom razločujejo z new Xbox 360 za novega oz. Xbox 360 original za starega. Slednji je še vedno naprodaj, čeprav je že od včeraj od predstavitve novega modela slednjega mogoče tudi naročiti oz. kupiti, a stari ni več v proizvodnji. Prodajal se bo torej le še dokler bodo ostale zaloge.

Novi Xbox ima, kot smo poročali že včeraj, 250-gigabajtni trdi disk in vgrajeno brezžično povezljivost z omrežji WLAN 802.11n. Prenos podatkov s starega, če se boste...

28 komentarjev

Cena Xbox 360 ostaja enaka, a prihaja nov "special edition" model

Daily Tech - Na področju igralnih konzol je trenutno zelo pestro - prejšnji četrtek je Microsoft prijetno presenetil z podaljšanjem garancije iz enega na tri leta, Sony pa praktično hkrati naznanil znižanje cene 60 GB modela PS3 za 100 $ ter splavitev novega 80 GB modela, ki bo novi ponosni lastnik najvišje cene za igralno konzolo. Nekateri so zato željno pogledovali proti Microsoftu in napovedovali, da bo velikan iz Redmonda v kratkem sledil potezi japonskega...

4 komentarji

Optimistične napovedi za drugo reinkarnacijo Xboxa

Slo-Tech - Kot smo omenili že v včerajšnji novici, je Microsoft pri pripravi svoje druge konzole bolj pazljiv. Predvsem imamo v mislih izid naprave, ki je bil največji vzrok za neuspeh prvega Xboxa. Nov izdelek s kodnim imenom Xenon pričakujemo na policah trgovin že sredi tega mesca, ko bo stekla tudi ekskluzivna polurna predstavitev na programu MTV. Vodilni pri Microsoftu so prepričani v kakovost konzole in napovedujejo oster boj s Sonyjem ter celo prevzem vodstva na trgu. Xbox 360 ne bo le igričarski stroj, ampak tudi multimedijsko središče, zatrjujejo avtorji. Drobovje naprave bo zato še bolj podobno klasičnim osebnim računalnikom, pa tudi programska oprema naprave naj bi bila blizu Media Center različici Oken. Opozorilo: Zgornja slika je le ena od verjetnejših oblik novega Xboxa, ki krožijo po internetu. S strani Microsofta ni zaenkrat še nič...

29 komentarjev

Ahanix dBox

AnandTech -

Na AnandTech so objavili nov test oz. članek o ohišju. Tokrat so si ogledali ohišje manj znanega proizvajalca Ahanix, a to še ne pomeni nujno nekvalitetnosti ohišja. Da, ohišje je je videti prav zanimivo, pa tudi cena ni pretirana, znaša 90 dolarjev oz. 170, če se odločite za aluminijasto različico. Če vas ohišje zanima, si njegov opis na AnandTech preberite.

1 komentar