»

Še en malce drugačen GeForce4 4200

FiringSquad - Po tem ko smo videli dobro založene Golden sample kartice iz Gainwarda, Abitove OTES monstrume™, ki so zavzemali dve reži na matični plošči, ter še mnoge druge "nenavadne" verzije GeForce-ov, je svojo specialko na trg poslal tudi MSI. Od drugih se razlikuje predvsem po izvrstnem hlajenju, ki za razliko od Abitovega ne zavzema dodatnega prostora na osnovni plošči. Izdelano je iz bakra in kartico objema z obeh strani. Za pihanje skrbi dokaj močan ventilator, ki je v nasprotju z večino izredno tih. Kartico so preizkusili pri FiringSquadu, test pa preberite tu.

6 komentarjev

Računalnik za vola ubit

Overclockers Australia - Overclockers Australia, stran, ki jo marsikdo izmed vas pozna tudi po bogati bazi lepo zmodificiranih ohišij, je pred kratkim spet odprla svojo PCDB bazo, v katero so uporabniki po dolgem času lahko spet začeli dodajati svoje umetnine. Dodanih je bilo kar nekaj novih ohišij, med katerimi najbolj izstopa tole. Ne izstopa ravno zaradi kakšne posebne lepote, ampak zaradi natlačenosti z raznoraznimi komponentami. Samo poglejte si to količino diskov [;)].

4 komentarji

Gainward predstavlja nove Golden sample

Reactor Critical - Gainward je bil že od nekdaj cenjen proizvajalec grafičnih kartic, ki je marsikaterega kupca privabil s svojimi odličnimi Golden sampli, ki so bili zelo prijazni do navijanja, in nič ne kaže, da bo podjetje opustilo svojo tradicijo, saj je predstavilo novo grafično kartico, ki prav tako spada v to družino. Kartica se ponaša s precej dolgim imenom GeForce4 PowerPack! Model Pro/650 TV "Golden Sample" in je zgrajena okoli najmočnejšega GeForce4 MX460 čipa, ki ga bo podpiral tudi kvaliteten DDR SDRAM. Gainward si je zadal nalogo, da izdela enega izmed najmočnejših primerkov, zato bo čip deloval s frekvenco 310, pomnilnik pa s 600 MHz. Ravno zaradi velikih frekvenc je kartica namenjena konkuriranju Radeonu 8500 in RV250....

0 komentarjev

4x GF4 MX440

Overclockers New Zeland - Na Overclockers New Zeland so na kup spravili 4 GeForce4 MX440 kartice ter spisali primerjalni test. Tako so poslali škratke elektrončke skozi:
- ChainTech GF4MX SE,
- Gainward GF4MX Golden Sample,
- Leadtek A170T in
- PixelView GF4 MX.
Odkrili so, da se najbolj splača nakup Leadtek-a ali ChainTech-a zaradi njunih navijaških potencialov. Boste sploh vrgli uč na GeForca4, ali boste raje segli po Radeonu?

4 komentarji

Prihajajo 128 MB grafične kartice!

X-Bit Labs - Če odmislimo profesionalne rešitve, nismo že od Voodoo 6000 videli kartice z več kot 64 MB pomnilnika. Tradicijo pa utegne v kratkem prekiniti podjetje Gainward, ki je znano po svojih karticah Golden Sample. Inženirji tega tajvanskega podjetja so se odločili, da bodo eno izmed kartic opremili s kar 128 MB pomnilnika in jo poimenovali GeForce3 PowerPack!!! Ti/500 "JUMBO" "Golden Sample". Kljub obetajočemu delu imena "Ti/500", pa kartica ne bo bazirala na Ti500 (zvit marketinški trik), ampak na šibkejšemu Ti200. Ker bo kartica namenjena navijalcem, bodo dostopni časi do pomnilnika znašali samo 4 ns, prisotni pa bodo še dodatki v obliki kompozitnega in S-video izhoda za TV. Posebnost bo še Enhanced Mode mostiček, s katerim bomo lahko omogočili kar za 25 % povečanje zmogljivosti. Gainward zagotavlja, da se delovanje v tem načinu ne bo odražalo v pomanjkanju stabilnosti.
Ker pa vse dobrote stanejo, kartica ne bo ravno poceni, saj bomo morali zanjo odšteti kar 270 $. ...

0 komentarjev

Goljufanje v benchmark programih

Overclockers Australia - Mogoče je bila novica, ki se je nanašala na to stran že objavljena, morda ne. Če je bila, potem preskočite na drugo novico, če pa ni bila, potem berite dalje. Zakaj sploh gre? Kot veste so v on-line in tudi papirnatih revijah zelo popularni razni sintetični testi, ki bolj ali manj natančno prikažejo hitrost računalnika. S samimi benchmark programi v osnovi ni nič narobe, vendar ne vem, če ste se kdaj vprašali, če ni kdo ponarejal rezultatov. Rezultate je namreč prav lahko ponarediti z raznimi fotomontažami ali z raznimi programčki, ki vplivajo na končni rezultat (slednji so najbrž najbolj zanesljivi). Mislite si kar hočete, ampak ko si boste ogledali to stran, boste čisto drugačnega mnenja. No, ker pa Overclockers Australia spadajo med najbolj obiskane strani, niso objavili linkov do takih "goljufivih" programčkov, saj bi to lahko sprožilo pravi plaz ponarejenih rezultatov....

0 komentarjev

Nova GF3 grafična iz Leadteka

hardware.fr - GF3 grafične kartice se kljub visoki ceni dobro prodajajo. Tako so se proizvajalci odločili za popestritev teh grafičnih kartic. Tako je Leadtek zamenjal svoje GF3 kartice z novo verzijo le teh t.i. WinFast GF3 TDH. Na novi kartici je prvo, kar nam pade v oči, velika sprememba hlajenja same grafične kartice. Tako so nanjo namontirali izredno velik aluminijast hladilnik, ki se razprostira tudi na pomnilniške čipe. Tako so izredno izboljšali samo hlajenje grafične kartice. Prav tako pa se na sami grafični kartici nahajajo LED diode, ki nam omogočajo ugotoviti problem (če seveda nastane). Do sedaj smo to poznali samo na matičnih ploščah (MSI,..). Hardware monitor funkcija pa skrbi, da se nam kartica ne pregreje, če se bomo odločili za...

0 komentarjev

Gainward GF3 "GOLDEN SAMPLE"

Overclockers Australia - Kartic na katerih je pricinjen GeForce 3 je danes kot listja in trave. Ravno zaradi tega je za tržni uspeh kakršnekoli GF3 kartice pomembno, da izstopa iz povprečja. Ena izmed takih, ki se povzpnejo nad povprečje je gotovo Gainward GF3 CARDEXPERT, ki nosi posebno oznako "Golden Sample". Ta oznaka ne pomeni nič drugega kot to, da je kartica posebej namenjena tistim, ki bi radi iz svoje grafične kartice iztisnili kar največ. Prvo kar človeku pade v oči je rdeča barva kartice. Izstopa samo hladilnik, ki je črne barve. Na kartici je še 64 MB ELITE DDR pomnilnika, VGA in S-VIDEO izhod. Vendar nas lep design še nikoli ni prepričal v same zmogljivosti določene kartice. Tako menijo tudi na Overclockers Australia, kjer so kartico dodobra stestirali v benchmark programih, preizkusili pa so tudi njene overclockerske zmožnosti. Dobili so precej impresivne rezultate: jedro procesorja so navili do 240 Mhz, RAM pa se je potil pri 550 Mhz. Da tako navita grafična kartica ni kar tako, se lahko...

0 komentarjev

Nova GeForce3 kartica

X-Bit Labs - Tokrat iz Gainward-a. Nič posebnega? O, pa je posebnega! Gainward bo v kratkem izdal svojo Gainward GeForce3 Powerpack kartico, ki bo bazirala na Nvidia GeForce3 čipu. Gainward je tisto podjetje, ki nas je, navijače, navdušilo z Golden Sample serijo kartic, ki so bile pravi bonbončki za navijanje. Tokrat bo Gainward spet skušal presenetiti. Na svojo novo GeForce3 kartico, je v zadnjem trenutku, poleg VGA, DVI in TV-Out izhodov, dodal še Video-Out. Kartica je torej po številu in vrsti izhodov podobna ASUS-ovemu V8200 Deluxe, le da nima vhoda za 3D očala, ki jih kupec dobi ob nakupu ASUS V8200 Deluxe. Cena Gainward GeForce3 Powerpack pa bo tam okoli $500. Kar je popolnoma realno za kartico te vrste.

3 komentarji