»

Novosti iz tovarne jabolk

Novi Mac Mini

vir: engadget
engadget - Apple je danes najavil nekaj posodobitev svojih izdelkov. Tako je posodobil svoje usmerjevalnike, računalnike Mac Mini, Mac Pro in iMac.

Airport Extreme brezžični usmerjevalnik je tako dobil možnost hkratnega delovanja na 2.4 in 5GHz frekvenci, hkratne povezave do 50 uporabnikov in možnost drugačnih brezžičnih nastavitev za goste. Usmerjevalnik je lahko vaš že za dobrih 179 dolarjev. Več informaciji v izvorni novici.

Naslednja novost je malček Mac Mini. Oba nova modela imata sedaj 2.0GHz Core 2 Duo procesor, Nvidia Geforce 9400M grafično kartico in 5 USB priključkov (prejšnji Miniji so imeli le 4). Za ceno 600 dolarjev boste dobili 1GB RAMa ter 120GB disk, za 800 dolarjev pa 2GB RAMa in 320GB disk. Oba modela sta po novem opremljena z DisplayPort (prej DVI), prav tako pa imata tudi 8x SuperDrive optično enoto. Več informacij...

72 komentarjev

Zaseženih šestdeset tisoč procesorjev, namenjenih ponarejanju

X-Bit Labs - Na X-Bit Labs poročajo o zaprtju "predelovalnice" AMD-jevih procesorjev v Taipeju na Tajvanu. Zasegli so približno šestdeset tisoč enot, izmed katerih so bile nekatere na novo označene. Ni še jasno, ali so bili na procesorjih dejansko izvedeni še kakšni drugi posegi ali pa je bila ponarejena le oznaka čipa. Poleg tega se ne ve točno niti to, kateri procesorji so bili "predelani".

Procesorji so bili namenjeni prodaji na območju jugovzhodne Azije, vendar so po poročanju prispeli tudi na Kitajsko in v Nemčijo. Podobne težave je AMD imel že v začetku leta 2003.

Še povezava na izviren članek.

Od kod jim toliko procesorjev, če jih AMD že tako težko dobavlja?

33 komentarjev

Seagate, Hitachi in Maxtor ...

Slo-Tech - ... so iz prodaje začeli umikati trde diske s kapaciteto med 40 in 80 GB, kar pomeni da umikajo prav najbolj prodajane. Razlog za umik proizvodov je slaba kvaliteta diskovja, narejenega na Kitajskem. Diski so imeli namreč slabe sektorje in so se čudno obnašali pri formatiranju. Največ, kar 15.000 teh pogonov je odšlo na Tajvan. Edini izmed štirih velikih proizvajalcev trdih diskov, ki ni imel nobenih težav, je Western Digital, saj ta nima tovarne na kitajsekm. Klik!

Hvala ReSpEcTu za novičko.

3 komentarji

600 srečnežev

uebertakten.de - Danes je prišla ena srečna novica za kakih 600 kupcev Western Digital 60GB diskov. Zakaj? No v Tajvanu si je proizvajalec privoščil eno manjšo napako. Namesto da bi v pakete, kjer je bila oznaka 60GB dal 60GB disk, je v le te dal svoje 80GB diske in jih okoli razposlal kot 60GB. Tako bo okoli 600 kupcev pri svojem nakupu dobilo večjega bratca za isto ceno. Seveda pa na žalost nobeden od teh diskov ne bo priromal v Slovenijo, saj so diski žal bili namenjeni prodaji v Tajvanu. Zakaj si kake take napake proizvajalci ne privoščijo v Sloveniji ?

3 komentarji