»

Googlov vodič za hekerje prosto dostopen

ReadWriteWeb - Novi zaposleni v Googlu se morajo naučiti kako zaščititi aplikacije, ki jih pišejo, pred nevarnim internetom, zato jim v Googlu pomagajo z vodiči in predstavitvami, piše ReadWriteWeb. V njih jim skušajo približati, kako razmišljajo napadalci, da se bodo znali zavarovati pred njihovimi poizkusi. Odslej je v sklopu Google Code Univesity njihov vodič Web Application Exploits and Defenses prosto dostopen kar vsem. Del tega vodiča obravnava tudi posebej spisano aplikacijo Jarlsberg, ki ima samo en namen. Da vanjo vdrete.

Jarlsberg je napisan v Pythonu in namenoma vsebuje kopico varnostnih pomanjkljivosti in ranljivosti, ki jih je moč izkoristiti. Vključeni...

6 komentarjev

Google Code Search

Google News - Ni preteklo veliko vode od časa, ko smo poročali o velikem Googlu. Fantje in dekleta pri tem podjetju so spet dobili in prinesli v obstoj novo idejo. Tokrat so iskalnik naučili brskanja po prosto dostopni izvorni kodi, ter to poimenovali Google Code Search.

Čeprav nekaj iskalcev po izvorni kodi že obstaja, se Googlov razlikuje od ostalih po tem, da zna vtakniti svoj nos v ZIP datoteke ter pregledati tudi CVS strežnike. Kot je seveda za Google značilno, je iskalec trenutno še v beta fazi.

Potrebno je še pa omeniti, da so se pravila, ki veljajo za iskalne nize spremenila, saj ta novi iskalnik upošteva tudi posebne znake, ki jih Google drugače ignorira. Za hitri tečaj uporabe si kar oglejte izvorno novico.

Ha, zdaj pa mi ne bo več treba moje kode pisat!

10 komentarjev

Filmi in hekanje

The Register - Da so hekerji precej popularni priča ogromno raznih člankov, ki govorijo o tem kdo je vdrl v kakšen strežnik in kakšne posledice je le-ta utrpel. Kar je razvpito in znano, se rado bere in gleda. O teh stvareh se lahko prebere v prej omenjenih člankih, filme (gledanje) pa so "požegnali" pri Hollywoodu. Čeprav boste v povprečnih filmih, ki imajo samo en namen - zadovoljiti povprečnega ameriškega človeka - priča bolj akcijskim prizorom, boste občasno videli tudi nekaj vdiranja v računalnike. Torej, če ste povsem nori na razne filme, v katerih je vsaj za odtenek vdiranja v računalnike, potem si morate ogledati seznam na The Registerju. Ob hitrem pregledu seznama, mi je v oči padlo bolj malo naslovov - Matrix, Goldeneye ter Die Hard, ostalo pa so bolj drugorazredni filmi. Sicer pa noben ni dajal kakega jamstva za kakovost naštetih filmov .

6 komentarjev

Barvanje ohišij

HardOCP - Na HardOCPju lahko preberete tretji del njihovega vodiča po modificiranju ohišij. V tem članku se ukvarjajo le in samo s tehnikami barvanja. Glede na to, da so nepobarvana ohišja med računalniškimi fanatiki zgolj redkost in da vas velika večina želi kakšno bolj pisano škatlico, si le vzemite čas in oglejte zadevo.

1 komentar