»

Microsoft ovrednotil varnost konkurenčnega OS X

Vodja antivirusnega ponudnika Kaspersky je mnenja, da je Apple 'v 10 letnem zaostanku za Microsoftom', kar se varnosti tiče.

vir: ZDNet
ZDNet - Microsoftov Malware Protection Center se je na zanimiv način vmešal v nedavno debato o varnosti Mac OS X. Analizirali so enega ob obstoječih trojancev in zaključili, da Applov operacijski sistem še zdaleč ni varen pred malwarom, pravzaprav da najhujše še prihaja.

Pod "zanimivo" mislimo, da zadevni trojanec ne izkorišča pomanjkljivosti v samem OS-u ali popularnih vtičnikih (flash oz. java),...

11 komentarjev

Nov ZZZ

ZZZ - Kakor se dobro spomnim časov, ko nas je Ziggga (če moj spomin deluje pravilno) opominjal nanj, je bila novica o novem ZZZ-ju vedno prvi dan. Toda časi se spreminjajo, in sedaj boste povzetek dobili od mene.

V tokratni, že 146. številki poročajo o merjenju v zračnem prometu (ali cvrenju ptičev med poletom), o tem, kako bi se dalo rešiti Benetke pred potopom in augmentaciji oči (ravno včeraj sem se spomnil na Deus Ex, je to telepatija?[:D] ). Še več zanimivega branja (in eno Bushevo sliko) pa najdete tukaj.

1 komentar

Novi ZZZ

ZZZ - Nova številka je 125... kaj so si izmislili tokrat? Mini letalo, ki je komaj dovolj veliko za enega človeka, napravo za izdelovanje magnetov, napravo za utišanje zvokov, ki deluje na principu že delujočih industrijskih naprav (z zvočnikom enostavno oddajamo točno "nasprotno" valovanje, tako da se valovanji izenačita in tem pride do tišine). Uporabno za precej stvari - računala, avtomobili, letala, otroci, hrup s ceste...

Novi ZZZ si lahko preberete tukaj.

0 komentarjev

Nov ZZZ

ZZZ - Spet je naokoli teden in spet je čas za - ZZZ. Kot vedno, je v njem tudi tokrat polno raznih "saj ni res, pa je" stvari, ob katerih se človek vpraša, kdo je nor na tem svetu ;). Tukaj so prevajalnik znakovne abecede za gluhe (popravite me, če sem narobe napisal), nekakšna "ura" z vgrajeno "personal location system" (PLS) tehnologijo, ki natančno pove, kje se nahaja oseba/stvar, ki nosi ta pripomoček, nekakšna kombinacija superg in rolerjev, ter gamepad, ki vam trese roke z elektoršoki (o tem sem poročal že v začetku junija). Vsekakor za 5 minutk razvedrilnega branja, ki vam bo zbistrilo glavo in vam morda dalo nove zamisli :).

0 komentarjev

Novi ZZZ

ZZZ - Izšla je nova številka internetnega časopisa ZZZ. Kot vedno govori o odtrganih stvareh. Tokrat o: Digital Audio Broadcasting-u (na kratko DAB), ki bo v prihodnjih letih postal resna konkurenca FM in AM standardoma; o super-prevodnem materialu tankem kot papir, ki bo v prihodnosti izpodrinil bakrene in aluminiaste žice; o Nitinol-u, nekakšnem čudežnem materialu; o mikrolečah in tekih stvareh,... Skratka, o vsem odtrganem...

0 komentarjev

Novi ZZZ

ZZZ - Lord Kolya je še naprej priden in redno izdaja svoj tedenski časnik za tehno-freake, ZZZ. V tokratni številki so se razpisali o Ornithopterjih (gre za prava letala, ki mahajo s krili, in ne enote iz Dune2 ), poroznih podlagah za asfalt ter dragih daljinsk ovodenih letečih igračah. Kolya se je še dodatno potrudil in s to številko predstavil ZZZjev prenovljeni Forum in še nekaj manjših popravkov strani. Forum je zaenkrat še precej prazen, toda nedvomno bo kaj kmalu postal zanimivo mesto za razne odbite diskusije.

3 komentarji

Novi ZZZ

vir: ZZZ
ZZZ - Po daljši odsotnosti Lorda Kolye (potovanje po Italiji...), se je fante vrnil v mrzlo Moskvo in se spet lotil pacanja priljubljenega on-line časnika za vse tehnološke geeke, ZZZja. V tokratni številki tako predstavlja hiše, narejene iz trupov letal, robotske pastirje ter nam že znano kombinacijo miške in tipkovnice. Nekateri boste spoznali tudi "tedensko sliko", saj gre za zdaj že ponarodelega HTML klošarja . Pa ne, da bi to bilo kaj smešnega...

3 komentarji

Novi ZZZ

Jaz - Jeee, en teden je naokoli in spet je čas za še eno številko fenomenalnega (da mi ne bi kdo ugovarjal... si slišal, Sergio!) ZZZ časnika. Kolya je kot vedno prekosil samega sebe in zbral zvrah koš najrazličnejših neumnosti s tehničnega področja, od ultra ergonomične miši (ki spominja na svinčnik ), preko letečih zmajev (zmajev kot igrač, ki so omiljeno razvedrilo sinčkov in očkov, ne fantazijskih beštij), ki bodo uporabljani za pridobivanje električne energije pa do vibrirajočih slikovnih senzorjev. Zvrhan koš veselja za celo družino! Aja, pa še povezava .

0 komentarjev

Novi ZZZ

Jaz - No, v teh dneh, ko se ne dogaja nič pametnega, lahko vsaj uživam ov trudu Lorda Kolye. Yup, izšla je še ena številka njegovega elektronskega časopisa ZZZ. Zadevo tako ali tako poznate že vsi, tako da kar pridno kliknite sem in si oglejte strojček za tekmovanje v scanju (ne, ne izmišljujem si, in ne: ne bom uporabil besede lulanje ), leteče reševalne platforme in avtomobile iz trave (yup).

0 komentarjev

Nova številka ZZZja

Jaz - Heh, lepo je videt, da se ZZZ on-line časopis počasi uveljavlja tudi med Slo-Techerji, saj gre za res zanimivo in poučno publikacijo. Namreč, sedaj me že opozarjate, če pozabim omeniti izzid nove številke v novicah. Tako me je Timon (ki je danes na splošno bil priden in mi poslal kup novic ) opozoril, da je izšla nova, tokrat že 70. številka ZZZja. V njej Lord Kolya (s katerim sem v tem času postal zelo dober prijatelj... tip je res kul) piše o mobitelih na solarnih pogon, mini robotkih, humanoidnih robotih-igračah in tako naprej. Prava stvar za vse techno freake!

0 komentarjev