»

Microsoft ima rešitev za sivenje las

Microsoft - Pogovarjanje v veliki skupini ljudi zna biti stresno, stres pa povzroča sivenje las. To pa presenetljivo ne velja samo v resničnem svetu, pač pa tudi na internetu. Kaj torej storiti, če vam lasje nenadoma začnejo siveti, ne bi pa si jih radi barvali? Na srečo rešitev za ta problem ponuja - Microsoft.

V Microsoft Knowledge Base se namreč nahaja članek, ki opisuje problem z MSN Mesengerjem, kjer se barva las na ikoni osebe spremeni v sivo, če uporabniška skupina vsebuje več kot 500 članov. Microsoft je uradno potrdil, da je to problem, v članku pa opisuje rešitev.

Glede na Microsoftov članek vam torej ni potrebno kupovati dragih barvil za lase, pač pa samo spremenite nastavitev v registru, in lasje vam ne bodo več siveli...

3 komentarji

Google Toolbar

Google - Iščete slikice Britney Spears, informacije o kvantnih procesorjih, sestavine koktejla Tequila Sunrise? Prepričan sem, da vam na misel najprej pade Google. Fantje (morda tudi kako dekle? -- alien-w) pri Googlu pa se dobro zavedajo, da se da še bolje poskrbeti za vaše probleme, zato so spravili skupaj "Google Toolbar". Ta orodna vrstica močno pripomore k hitrejšemu iskanju po tem spletnem brskalniku. Z nekaj kliki si namreč lahko uredite, da vas bo ta vrstica vedno pričakala na vrhu vašega brskalnika (žal zaenkrat samo IE), kar vam prihrani precej časa in truda ob iskanju.
Najnovejšo različico si povlecite od tukaj.

9 komentarjev

Osnove cinjenja

Alltechbox.com - Na AllTechBox.com so spisali kratek a poučen članek o cinjenju (ali lotanju kot temu postopku tudi rečemo). Avtor članka nam razloži in opiše dve vrsti naprav za cinjenje ter se omeji na eno od dveh metod lotanja. Opiše, kako na najlažji in najhitrejši način uporabljamo cinjenje pri modifikacijah elektronskih elementov kot so matične plošče in podobno. Opozori tudi na strupene pline, ki se jim moramo izogibati. Poučen članek, ki ga boste prebrali v manj kot petih minutah. Pricini me!

17 komentarjev

Hekerska stran offline

Vnunet - O Ericu Corleyu ter 2600 Magazine sem že pisal: na strani je bilo mogoče dobiti Kliketke™ do raznovrstnih orodij, med drugim takih, ki so omogočala gledanje DVD filmovja na sistemu Linux. Sodišče se je na podlagi DMCA (Clintonova digitalo-zakonska zapuščina) odločilo, da mora stran zapreti, Eric pa se kljub predhodnim napovedim ne bo odločil za pritožbo. Klik!

0 komentarjev

Fan Controller - tokrat tipa "naredi si sam"

Overclockers Australia - Pred časom sem že pisal o fan controllerju, vendar je takrat šlo za komercialni produkt. Komaj sem oddal novico, že sem bil deležen komentarjev, češ da nekateri stvari raje izdelujemo sami, kot pa da jih kupimo. Dobro, če radi delate sami, ni problema. Ker pa je za marsikoga malce težje vse skupaj narediti na pamet, sem se odločil, da vam prihranim živce in vam poiščem kakšno pomoč. Kot naročen je ta članek, ki opisuje izdelavo fan controllerja od čipov pa do končnega produkta v nekaj (desetih) korakih. Še opozorilo: veliko je cinjenja in podobnih "štromarskih" stvari, zato brez nekaj znanja ne bo šlo. Čakam na vaše izdelke.

12 komentarjev

Fan controller

I Am Not A Geek - Na I am not a geek so stestirali Rheobus "fan controller", na katerega lahko priključite do 4 ventilatorje. Rhoebus precej spominja na Matejeve šalterje, ki so bili stestirani na Slo-techu, vendar se malce razlikuje od običajnih kontrolerjev. Namesto navadnih stikal ima regulatorje. S temi regulatorji se da določiti, s kakšnimi hitrostmi bo ventilator deloval. Če je regulator obrnjen do konca navzgor, bo ventilator delovali normalno, če pa je regulator obrnjen do konca navzdol, pa bo ventilator deloval z najmanjšimi vrtljaji (ventilatorja se ne da popolnoma izklopiti). Celoten test najdete tukaj. Skratka, če se zanimate za take stvari (kot vidim, vas na Forumu ni ravno malo) in se vam zdi izdelava pretežka (ter hočete regulatorje), potem lahko Rheobusa naročite na proizvajalčevi strani. Samo ne pritožujte se, če boste morali v plastično ploščico sami izvrtati luknje za regulatorje in če vam bodo precej močne modre LEDice "žgale" v oči....

7 komentarjev