»

Dan za podjetne talente - 24.4.2012

Slo-Tech - V torek 24. aprila ob 15.15 bo na Fakulteti za elektrotehniko (P2) sklop predavanj - kako s pomočjo podpornih programov prevzeti prihodnost v svoje roke in uspeti v tehnološkem podjetništvu.

Na dogodku bodo Tibor Klajnšček, CTO na Zootfly, Matej Zalar, CEO Visionect-a in Aleksander Vojnovič, CEO Oust.me predstavili kako so zakorakali na podjetniško pot in s katerimi izzivi se soočajo. Profesorji iz univerze, predstavniki tehnološkega parka in podjetij pa vam bodo predstavili, kako vam lahko različni programi pomagajo vašo idejo spremeniti v tehnološki start-up.

Prav tako bodo predstavljeni finalisti in zmagovelc Imagine Cup 2012. Več informacij.

0 komentarjev

Študent je car v Ljubljani in Mariboru

Microsoft - Microsoftova tehnična skupnost v sodelovanju s fakultetami FE, FRI in FERI organizira tradicionalni izobraževalni dogodek "Študent je car". Na dogodku bodo predavali strokovnjaki z nazivi Microsoft MVP (Most Valuable Professional), tematike pa bodo usmerjene v razvojno arhitekturo, uporabniški vmesnik in oblikovanje. Poleg se bodo predstavili še študenti, ki so si z aktivnim sodelovanjem z Microsoftom prislužili naziv Microsoft Student Partner. Po dogodku bo sledilo še sproščeno druženje v KMŠ.

V Ljubljani se bo dogodek odvijal v sredo, 21. aprila, na Fakulteti za elektrotehniko in Fakulteti za računalništvo in informatiko. V Mariboru pa v četrtek, 22. aprila, na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko.

0 komentarjev

Študent Je Car

Kodirnica - Prišel je čas za še en dogodek Študent Je Car, ki ga organizira Microsoft. Dogodek bo tokrat nekoliko drugačen. Predavanja so razdeljena v dva sklopa in sicer:
  • Predavanja za razvijalce
  • Predavanja za IT strokovnjake
S to delitivjo so omogočili še več zanimivih in uporabnih predavanj.

Dogodek bo v sredo,2. aprila 2008, v predavalnicah Alfa in Beta v novem G objektu na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko v Mariboru in četrtek, 3. aprila 2008, v predavalnicah P1 in P2 na Fakulteti za elektrotehniko oz. računalništvo in informatiko v Ljubljani.

Udeležba je brezplačna. Zaradi lažje organizacije pa vas naproščajo, da se na dogodek prijavite. Za prijavo moraš biti registrirani član
kodirnice.

4 komentarji

Microsoftov Študent je car

Kodirnica - Vabljeni ste na prvi letošnji Študent je Car dogodek. Na njem bodo že uveljavljeni predavatelji predstavili najnovejše tehnologije, kot so WPF/E, platforma za izdelavo bogate uporabniške izkušnje v kateremkoli spletnem brskalniku in operacijskem sistemu, ter predstavitev prihajajočega Visual Studia s kodnim imenom “Orcas”. Poleg tega boste lahko slišali kakšne varnostne izboljšave v resnici prinaša Windows Vista in kako razvijamo majhne, vgradne naprave s pomočjo tehnologij Windows Embedded.

Dogodek bo potekal v Mariboru, dne 5. aprila, v predavalnici Borut Pečenko na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko in v Ljubljani, 12. aprila, na Fakulteti za računalništvo in informatiko oziroma na Fakulteti za elektrotehniko, v predavalnici P1.
Prijavite se lahko preko portala Kodirnica.net, kjer lahko najdete tudi več informacij o dogodku. Prijava ni obvezna, je pa zaželjena (za prijavo morate biti registrirani na Kodirnici).

11 komentarjev

Študent je car

Microsoft - Microsoft Slovenija prireja dogodek, ki se bo odvijal v Ljubljani na Fakulteti za računalništvo in informatiko (v predavalnici 1) 18. novembra (pričetek ob 17:30) in v Mariboru na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko (v predavalnici Borut Pečenko) 20. novembra (pričetek ob 17:00). Dogodek je namenjen predvsem študentom računalništva, a dobrodošli so tudi vsi ostali. Srečnež bo dobil tudi mobilni telefon Qtek Smartphone 7070 z nameščeno platformo Windows powered Smartphone).

Za podroben potek dogajanja si oglejte uradno stran Študent je car, okvirno pa bo dogajanje sledeče: smernice razvoja porazdeljenih aplikacij, Microsoft Solutions Framework ter razvoj aplikacij za mobilne naprave.

20 komentarjev