»

Shranjevanje na USB za Xbox potrjeno

Prenovljen vmesnik za upravljanje s podatki

vir: engadget
engadget - Shranjevanje podatkov (popravki in razširitve za igre, shranjeni poteki iger, slika, filmi, itd.) na USB pomnilniške ključe, o katerem smo že pisali, je zdaj tudi uradno potrjeno. Microsoft bo popravek za Xbox 360, ki bo omogočil to funkcionalnost, izdal že 6. aprila, razkrili pa so tudi nekaj dodatnih podrobnosti.

Govorili smo že, da bo velikost medija omejena na 16 GB, tudi če bo sam medij večji. Torej uporaba običajnih trdih diskov, priključenih na USB, bo mogoča, a bodo ti diski vseeno omogočali shranjevanje le 16 GB podatkov. Hkrati bosta lahko priključena dva medija, ki ju bo treba pri prvi priključitvi na novo formatirati in konfigurirati za uporabo z Xboxom. Uporabiti bo mogoče prav vsak USB pomnilniški medij, a naj bi Microsoft v sodelovanju s...

16 komentarjev

Microsoft bo poenostavil shranjevnaje podatkov na Xboxu

vir: engadget
engadget - Xbox 360 Arcade je najcenejša različica sicer zelo popularne konzole, a ima precejšno slabost, saj ni opremljena s trdim diskom. Na slednjega se pri dražjih različicah shranjuje potek igre ter, pomembneje, razširitve za igre in demo različice, ki jih je mogoče prenesti z Xbox Live. Do sedaj se je težavo shranjevanja na Xbox 360 Arcade reševalo s podatkovnimi karticami, ki pa v uradni različici omogočijo le 512 MB prostora, ki je večinoma uporaben zgolj za shranjevanje poteka igre.

Mnogi se boste verjetno spomnili tudi težav s pomnilniškimi enotami, ki jih je v večjih kapacitetah izdeloval Datel. Slednje je v enem izmed preteklih posodobitev Microsoft onemogočil, saj so bile poleg višje kapacitete tudi cenejše, kar je seveda slabo...

6 komentarjev

Xbox 360 in Wii naprej, PS3 nazaj

TG Daily - Proizvajalci so se torej odločili, da popustov na konzole letos ne bo, poglejmo pa si, kako se konzole prodajajo na sploh. Podjetje za raziskavo trga NPD v svojih izsledkih navaja, da so oktobra prodali 803.000 Wiijev, kar znaša 59 odstotkov vseh prodanih konzol. Na drugem mestu je Xbox 360, ki s 371.000 prodanimi zaseda drugo mesto in 27-odstotni tržni delež. Playstation 3 je tretji z 190.000 konzolami ali 14 %. Skupaj so prodali 1.364.000 konzol, kar je sedem odstotkov več kot septembra in tretjino več kakor oktobra lani.

Na prodajo konzol ne vplivajo samo specifikacije, ampak tudi dostopne igre, kar je eden izmed razlogov, da Xbox 360 še vedno občutno prekaša Playstation 3. Najbolje prodajana igra je bila oktobra Fable II za Xbox 360 (790.000), sledijo pa Fit za Wii (487.000) in Fallout 3 za Xbox (375.000 prodanih izvodov). Najbolje prodajana igra za PS3 pa je naprimer šele na sedmem mestu v skupni razvrstitvi. Več o tem.

33 komentarjev

Pod ameriškimi jelkami največ Xboxov

RegHardware - Microsoftov Xbox 360 je bila najbolj prodajana konzola v obdobju med začetkom novembra in božičem v ZDA. Z dvema milijonoma prodanih kosov je prehitela Nintendov Wii in Sonijev Playstation 3. Število prodanih Wii-jev je doseglo 1,8 milijona kosov, vendar je bil za ameriški trg predstavljen sredi novembra in je bil v prodaji slabe tri tedne manj kot Xbox 360. Najmanjši delež je pripadel Sonyjevemu Playstationu 3, ki so ga prodali le približno 750 000.

Več na RegHardware.

10 komentarjev

Xbox 360 z večjim diskom

Kotaku - Na medmrežju se da zaslediti, da naj bi bil na voljo večji trdi diski za Xbox 360. Novi diski bi za razliko od sedanjih, ki imajo kapaciteto 20 GB, imeli čez 70 GB prostora za shranjevanje podatkov. Dostopnost novih diskov bi naj sovpadala z izdajo novega servisa za prenos datotek.



In še, za Xbox 360 je končno na voljo ultimativna igra, Gears of War, ki uporablja grafični pogon Unreal 3. Ocene, ki si jih je igra prislužila, so izjemno visoke, npr. pri IGN so podelili oceno 9.4/10.

7 komentarjev