»

Posodobljen slovenski paket slovarjev za OpenOffice.org

Slo-Tech - Kot poročajo pri slovenskem delu OpenOffice.org ekipe, je bil te dni posodobljen slovenski paket slovarjev za OpenOffice.org.

Nova izdaja vsebuje ponovno pretvorjene vzorce za deljenje besed ter posodobljen slovenski slovar sopomenk iz projekta OdprtiTezaver.

Uporabniki OpenOffice.org posodobljene razširitve namestijo tako, da v meniju Orodja izberejo Upravitelj razširitev ter nato kliknejo na gumb Preveri stanje posodobitev.

14 komentarjev

V OpenOffice.org vključen slovenski tezaver

Slo-Tech - V paket slovenskih slovarjev za OpenOffice.org je od tega tedna dalje vključen tudi slovenski slovar sopomenk (tezaver), ki nastaja v okviru projekta www.tezaver.si.

Slovenski slovar sopomenk bo vključen v vse prihodnje izide OpenOffice.org, mogoče pa ga je ročno namestiti preko Upravitelja razširitev (meni Orodja - Upravitelj razširitev) (preverite stanje posodobitev) oziroma slovar prenesete in namestite ročno.

Na voljo je tudi dnevno posodobljeni tezaver, ki ga je mogoče namestiti z razširitvijo OdprtiTezaver. V primeru, da si ga namestite, se bodo vaši slovarji posodabljali dnevno, a je v tem primeru priporočljivo originalni slovenski paket slovarjev v celoti odstraniti in dodatno namestiti le ločeno razširitev, ki vključuje le slovar besed za črkovanje in vzorce za deljenje besed.

18 komentarjev

Izšel OpenOffice.org 2.1

Slo-Tech - Izšel je OpenOffice.org 2.1, ki prinaša kar nekaj novosti, med drugim podporo več zaslonom v Impress, izboljšan izvoz HTML iz Calc, razširjena podpora Accessa v Base, samodejno opozarjanje o posodobitvah, itd. Na voljo so tudi številne nove razširitve.

OpenOffice.org 2.1 je tudi popolnoma poslovenjen, vključuje pa tudi podporo novi slovenski valuti Evru ter pretvornik OpenOffice.org za Evro. Brezplačno ga lahko dobite na strežniku slovenske ali angleške razvojne skupine.

64 komentarjev

Prevedena priložena pomoč za OpenOffice.org

Slo-Tech - Slovenska lokalizacijska skupina je uspela zaključiti prevajanje pomoči za odprtokodni programski paket OpenOffice.org, kar je lep dokaz, da je mogoče za slovenski jezik skrbeti na inteligenten način.

Prevedena pomoč bo na voljo v vseh novih različicah programskega paketa od različice 1.1.4 naprej, tisti pa, ki imate OOo že nameščen, si lahko datoteke s prevodi prenesete in namestite naknadno.

Namestitev je tudi v tem primeru preprosta. Najprej zaprite vsa okna programa OpenOffice.org (vključno z Quickstarterjem), nato pa v namestitveno mapo (v okolju Windows je to navadno C:\Program Files\OpenOffice.org) vsebino ZIP datoteke odpakirajte v mapo \help\sl (čeprav je priporočljivo vsebino stare mape arhivirati, oziroma staro mapo preimenovati v npr. sl-old), nakar lahko OpenOffice.org ponovno zaženete.

Čestitke slovenski lokalizacijski skupini!

13 komentarjev

OpenOffice.org 1.1.1

PC Linux Online - Po treh kandidatih za izdajo je izšel OpenOffice.org 1.1.1, ki več ali manj odpravlja hrošče iz različice 1.1.0 (kar 557 naj bi jih odpravili), prinaša pa tudi nekaj malega novosti. OOoDic Autopilot tako sedaj omogoča samodejno nalaganje slovarjev s sinonimi, črkovalniki in pravili za deljenje besed, izboljšali pa so tudi podporo za jezike, ki namesto decimalne pike uporabljajo vejico - mednje sodi tudi slovenščina.

Novička, opombe ob izdaji in dolvleka slovenske različice.

7 komentarjev